Tag: ΚΕΔΕ

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου έστειλε επιστολή προς όλους τους Δημάρχους της χώρας με την οποία τους ενημερώνει για τη λειτουργία του συστήματος τηλεδιάσκεψης.

Να μην υπογράψουν τη συμφωνία -πλαίσιο για την αντικατάσταση του ηλεκτροφωτισμού, που έχει αποστείλει ο ΔΕΔΔΗΕ σε όλους του δήμους της χώρας ζητά με ΑΠΟΦΑΣΗ της η ΚΕΔΕ.

O Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, με σχετική επιστολή διαβίβασε στους Δήμους έγγραφο του Διευθύνοντος Συμβούλου της “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.” σχετικά με την ανέγερση σχολικών μονάδων.

Tα ονόματα των υποψηφίων 26 υποψήφιων δημάρχων, 13 δημοτικών συμβούλων αλλά και των επτά για το Εποπτικό Συμβούλιο από την «γαλάζια» παράταξη ''ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΔΗΜΟΙ'', δημοσιεύει η aftodioikisi.gr.

Πρώτη δύναμη στην Π.Ε.Δ.Α. η «Ενωμένη Αυτοδιοικητική Παράταξη» και δεύτερη, η παράταξη του απερχόμενου Προέδρου Γ. Ιωακειμίδη.

Μετά από μια πρωτότυπη συμπεριφορά του Υπουργείου Εσωτερικών που αρνήθηκε να εκδώσει πίνακες κατανομών των εδρών των δήμων για την εκλογή εκπροσώπων σε για τις ΓΣ ΠΕΔ και ΚΕΔΕ καθώς και εφαρμοστική εγκύκλιο η ΚΕΔΕ αναγκάστηκε να κάνει τους δικούς της πίνακες που δεν έχουν όμως την επικύρωση του Υπουργείου.

Την υποψηφιότητα του και επίσημα για το αξίωμα του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος(ΚΕΔΕ), ανακοίνωσε ο δήμαρχος Aμπελοκήπων-Μενεμένης και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου

Εντονες αντιδράσεις δημιούργησαν οι προτάσεις που έφεραν σύμβουλοι της ΚΕΔΕ στο Διοικητικό Συμβούλιο καθώς μέσα και έξω από αυτό, χαρακτηρίστηκαν «προδήλως αντισυνταγματικές»

Η ΚΕΔΕ καλεί τα δημοτικά συμβούλια να κοινοποιήσουν σε αυτήν - το αργότερο μέχρι την 25η Οκτωβρίου - την απόφασή τους για να αναληφθεί και να υποστηριχθεί από την Ένωση η σχετική νομική διαδικασία προσφυγής στο ΣτΕ.

Επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες για αποτυχημένη διαχείριση του ζητήματος των ψεκασμών κατά των κουνουπιών, τονίζει σε ανακοίνωσή της, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)...

Μέσα σε έντονο κλίμα πραγματοποιήθηκε η 2η κοινή συνεδρίαση ΕΝΠΕ-ΚΕΔΕ αναφορικά με το Σχέδιο Νόμου για την Αυτοδιοίκηση «Κλεισθένης Ι» την Παρασκευή σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Οι κάλπες στους ΟΤΑ θα στήνονται κάθε τέσσερα χρόνια και όχι πέντε, όπως ορίζει τώρα ο νόμος. Η νέα ηγεσία στους δήμους και στις περιφέρειες θα αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου.

Κλειστοί θα είναι αύριο οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, για δεύτερη συνεχή φορά μέσα σε δέκα πέντε ημέρες, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η διάταξη για την δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση.

Άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα ζητούν με κοινή επιστολή τους ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΑΣΥΒΝ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιοκόμων) προκειμένου να τον ενημερώσουν για τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα προκαλέσει σε χιλιάδες οικογένειες και εργαζόμενους, η ψήφιση νομοθετική διάταξης που προβλέπει την ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση.