Tag: ΚΕΔΕ

Την πρόταση που υπέβαλαν περιφερειάρχες και κυρίως ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης στον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Χατζηδάκη για την ανάληψη της αρμοδιότητας διαχείρισης των απορριμμάτων από τις περιφέρειες, κατήγγειλε ο στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ο πρόεδρος κ. Δ. Παπαστεργίου.

Κατακλυσμός από ερωτήσεις Δημάρχων προς την ΚΕΔΕ όπως δήλωσε ο πρόεδρος κ. Παπαστεργίου καθώς έντονη είναι η ανησυχία για την λειτουργία των Παιδικών Σταθμών τον Σεπτέμβριο.

Νομική απάντηση σε ερώτημα για τις δαπάνες Δήμων που αφορούν ενημέρωση των πολιτών κατά την περίοδο περιορισμού μετακινήσεων, δια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που λειτουργούν στα όρια κάθε Δήμου, με πληροφορίες για υπηρεσίες που παρέχονται προς τους πολίτες από τους Δήμους και τα Νομικά Πρόσωπά τους, έδωσε η ΚΕΔΕ.

Την ανταπόκριση-συμμετοχή των δημάρχων της χώρας στον ειδικό λογαριασμό κατά του κορωνοϊού, προς υποστήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, συζήτησε, μεταξύ άλλων, κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του το δ.σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου έστειλε επιστολή προς όλους τους Δημάρχους της χώρας με την οποία τους ενημερώνει για τη λειτουργία του συστήματος τηλεδιάσκεψης.

Να μην υπογράψουν τη συμφωνία -πλαίσιο για την αντικατάσταση του ηλεκτροφωτισμού, που έχει αποστείλει ο ΔΕΔΔΗΕ σε όλους του δήμους της χώρας ζητά με ΑΠΟΦΑΣΗ της η ΚΕΔΕ.

O Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, με σχετική επιστολή διαβίβασε στους Δήμους έγγραφο του Διευθύνοντος Συμβούλου της “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.” σχετικά με την ανέγερση σχολικών μονάδων.

Tα ονόματα των υποψηφίων 26 υποψήφιων δημάρχων, 13 δημοτικών συμβούλων αλλά και των επτά για το Εποπτικό Συμβούλιο από την «γαλάζια» παράταξη ''ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΔΗΜΟΙ'', δημοσιεύει η aftodioikisi.gr.

Πρώτη δύναμη στην Π.Ε.Δ.Α. η «Ενωμένη Αυτοδιοικητική Παράταξη» και δεύτερη, η παράταξη του απερχόμενου Προέδρου Γ. Ιωακειμίδη.

Μετά από μια πρωτότυπη συμπεριφορά του Υπουργείου Εσωτερικών που αρνήθηκε να εκδώσει πίνακες κατανομών των εδρών των δήμων για την εκλογή εκπροσώπων σε για τις ΓΣ ΠΕΔ και ΚΕΔΕ καθώς και εφαρμοστική εγκύκλιο η ΚΕΔΕ αναγκάστηκε να κάνει τους δικούς της πίνακες που δεν έχουν όμως την επικύρωση του Υπουργείου.

Την υποψηφιότητα του και επίσημα για το αξίωμα του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος(ΚΕΔΕ), ανακοίνωσε ο δήμαρχος Aμπελοκήπων-Μενεμένης και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου

Εντονες αντιδράσεις δημιούργησαν οι προτάσεις που έφεραν σύμβουλοι της ΚΕΔΕ στο Διοικητικό Συμβούλιο καθώς μέσα και έξω από αυτό, χαρακτηρίστηκαν «προδήλως αντισυνταγματικές»

Η ΚΕΔΕ καλεί τα δημοτικά συμβούλια να κοινοποιήσουν σε αυτήν - το αργότερο μέχρι την 25η Οκτωβρίου - την απόφασή τους για να αναληφθεί και να υποστηριχθεί από την Ένωση η σχετική νομική διαδικασία προσφυγής στο ΣτΕ.

Επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες για αποτυχημένη διαχείριση του ζητήματος των ψεκασμών κατά των κουνουπιών, τονίζει σε ανακοίνωσή της, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)...

Μέσα σε έντονο κλίμα πραγματοποιήθηκε η 2η κοινή συνεδρίαση ΕΝΠΕ-ΚΕΔΕ αναφορικά με το Σχέδιο Νόμου για την Αυτοδιοίκηση «Κλεισθένης Ι» την Παρασκευή σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.