Tag: ΚΕΕΛΠΝΟ

Ένοχους έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας τέσσερις κατηγορούμενους στην πολύκροτη υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζοντας ότι όλες οι πράξεις έγιναν σε βάρος της περιουσίας του Κέντρου.

''Θερίζει'' η γρίπη στην χώρα μας φέτος τον χειμώνα καθώς οι ασθενείς με γριπώδη συνδρομή και επιπλοκές εισάγονται συνεχώς στα νοσοκομεία και κάποιοι χρειάζονται και ΜΕΘ. Από τους 56 νεκρούς, πάντως, οι 7 κατέληξαν εκτός ΜΕΘ.

Νέα στοιχεία από το ΚΕΕΛΠΝΟ για τη γρίπη. 37 ενήλικες και δυο παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους. Το 5χρονο κοριτσάκι από την Κρήτη κι ένα βρέφος κάτω του ενός έτους χάθηκαν από τη γρίπη. Το 84% των θανόντων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή δεν είχαν κάνει το εμβόλιο.

Τριπλασιάστηκαν σε μια εβδομάδα οι νεκροί από την γρίπη. Επιβεβαιώνουν τα δυσάρεστα νέα οι επίσημες ανακοινώσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ανησυχούν οι ειδικοί αφού ο ιός Η1Ν1 "σκοτώνει" χωρίς διακρίσεις.

Από τις 14 Μαΐου του 2018 ο Δήμος Ηλιούπολης σε συνεργασία με εξειδικευμένο συνεργείο Απεντομώσεων έχει ξεκινήσει εφαρμογές κουνουποκτονίας που αποσκοπούν στην ελάττωση του πληθυσμού των κουνουπιών καθώς και στην μείωση των κρουσμάτων μόλυνσης από μεταδιδόμενα από τα κουνούπια προς στον άνθρωπο νοσήματα.

Συνολικά έχουν καταγραφεί 20 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, με νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και όπως σημειώνει το ΚΕΕΛΠΝΟ, κανένα από τα προαναφερθέντα κρούσματα δεν είχε εμβολιαστεί.

Ο Τάκης Παναγιωτόπουλος, καθηγητής του τομέα Υγείας του Παιδιού στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ - ΜΠΕ εξήγησε ποιοι είναι αυτοί που πρέπει να εμβολιαστούν.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ να κάνει λόγο για επιδημία της νόσου τη χειμερινή περίοδο, ενώ οι υγειονομικές υπηρεσίες καταγράφουν αύξηση στη συχνότητα εμφάνισης της ιογενούς γαστρεντερίτιδας την τρέχουσα περίοδο...

Σήμα κινδύνου για την δημόσια υγεία στέλνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καθώς όπως καταγγέλλει, χωρίς εμβόλια για την ηπατίτιδα Α, έμειναν τα Κέντρα Φιλοξενίας προσφύγων λόγω της εγκληματικής αμέλειας του υπουργείου Υγείας

Σε αμφισβήτηση έχει μπει η διαδικασία και η αποτελεσματικότητα των ψεκασμών για τα κουνούπια που κυρίως διενεργείται από τις Περιφέρειες καθώς οι περισσότεροι δήμαρχοι εισπράττουν από τους δημότες τους ότι φέτος το καλοκαίρι υπήρξε τεράστια αύξηση των κουνουπιών

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το σύστημα υγείας.   Πέντε ακόμη άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους από τη γρίπη που μαστίζει τη χώρα, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των θυμάτων σε 115.

  Πλέγμα δράσεων ενημέρωσης, καταπολέμησης του στίγματος και προαγωγής της τακτικής εξέτασης, με αφορμή την 1η Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα AIDS -, υλοποιεί ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή».   Παράλληλα το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) υλοποιεί εκστρατεία πρόληψης για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και τον HIV/AIDS.

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμενος κατέθεσε στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, το σύνολο της έκθεσης του ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων) που αφορά σε χρηματικά ποσά (28 εκατομμύρια ευρώ), τα οποία διατέθηκαν σε δημοσιογράφους, τηλεοπτικούς διαύλους και εταιρείες ΜΜΕ.   Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ.