Tag: ΚΥΤ

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο ανοιχτό αμφιθέατρο που βρίσκεται στο παρκάκι δίπλα από το 15ο Νηπιαγωγείο Ηλιούπολης, πλησίον του ΚΥΤ (Ηρώων Πολυτεχνείου & Θράκης).

Μπορεί το Notia.gr να διακατέχεται από περισσή ιλαρότητα σχετικά με την επερχόμενη αύξηση του ΚΥΤ και τη χωροθέτηση διαδημοτικού κοιμητηρίου στον Υμηττό και το κατανοούμε πλήρως. Ας υπενθυμίσουμε ότι την ίδια χρονιά της οσκαρικής ταινίας Κράμερ εναντίον Κράμερ, μία άλλη μεγαλειώδης ταινία με τίτλο «Αποκάλυψη, Τώρα!»

Οι παλιοί θα θυμούνται την ταινία του 1979, με τα 5 βραβεία Όσκαρ και την σύγκρουση ενός ζευγαριού για την επιμέλεια του παιδιού τους, που γέμιζε δάκρυα τους θεατές του φιλμ αυτού.

Αρκετά μεγάλη συμμετοχή είχε η συγκέντρωση που κάλεσαν συλλογικότητες και φορείς της Ηλιούπολης, καθώς και Επιτροπές Αγώνα για την προστασία του Υμηττού, εναντίον του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης του ΑΔΜΗΕ στο βουνό, τη χωροθέτηση νεκροταφείου στον ίδιο χώρο και του νέου Προεδρικού Διατάγματος που προωθεί η κυβέρνηση και υποβαθμίζει την προστασία του.

Εν όψει της έκδοσης νέου Προεδρικού Διατάγματος για την «προστασία» του Υμηττού, η Κυβέρνηση στη λογική της «αξιοποίησης» εισάγει μια σειρά νέα καταστροφικά σχέδια. Από κοντά και οι Αρχές των γύρω απ’ τον Υμηττό Δήμων σπεύδουν να υπερακοντίσουν σκαρφαλώνοντας στο βουνό όσο ο καθένας μπορεί.

Εξυπηρετώντας τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα και επιδιώκοντας το διχασμό, κάποιοι δημοσίευσαν ένα άρθρο στο οποίο, όχι μόνο στιγματίζονται αγώνες αλλά και στοχοποιούνται οι κάτοικοι ενός ολόκληρου δήμου!

17 δημοτικές παρατάξεις, φορείς και συλλογικότητες από τον Άλιμο, την Αργυρούπολη-Ελληνικό, την Ηλιούπολη, τη Δάφνη, τον Υμηττό και τη Γλυφάδα.

Πολίτες με το σύνθημα #saveymittos κρέμασαν πανό στα μπαλκόνια τους εκφράζοντας την εναντίωση τους στην αναβάθμιση του ΚΥΤ και στη δημιουργία διαδημοτικού νεκροταφείου των Δήμων Ηλιούπολης και Αλίμου στον Υμηττό.

Mε δεδομένα τα νέα μέτρα για την εξάπλωση του κοροναϊού που εξαγγέλθηκαν, αποφασίστηκε η αναβολή της εκδήλωσης διαμαρτυρίας για τον Υμηττό που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 15 Νοεμβρίου.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11πμ ΣΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΩΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.

Άρθρο με τίτλο «H ΣΜΠΕ, το Κοιμητήριο και η αφέλεια της Αντιπολίτευσης στο Δήμο Ηλιούπολης» αναπαράγεται σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης στην πόλη, με πηγή του κειμένου το notia.gr και αρθρογράφο όπως μαθαίνουμε, τον Σύμβουλο επικοινωνίας του Δημάρχου Αλίμου!!!

Μεγάλα παραμένουν τα εμπόδια που εξακολουθεί να συναντά ο σχεδιασμός του ΑΔΜΗΕ για την απαραίτητη αναβάθμιση του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης (KYT) Ηλιούπολης-Αργυρούπολης από 150kV σε 400kV.

Ο Δήμαρχος, στην προσπάθεια του να καλύψει τα λάθη και τις άστοχες ενέργειές του στον χειρισμό σοβαρών θεμάτων όπως του Κέντρου Υψηλής Τάσης (ΚΥΤ Ηλιούπολης-Αργυρούπολης), του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ)

Σήμερα 16 Αυγούστου λήγει η φάση της Διαβούλευσης όσον αφορά την ανακοινωμένη ΣΜΠΕ του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τον Υμηττό και ακόμη δεν γνωρίζουμε αν και με ποιες θέσεις έκανε παρέμβαση η Δημοτική Αρχή της Ηλιούπολης στην συγκεκριμένη διαδικασία.

Πριν μερικές μέρες ήρθε στη δημοσιότητα, η νέα ΣΜΠΕ ʽʼγια την προστασία του Υμηττούʼʼ. Μια αρκετά δυσάρεστη εξέλιξη αρχής γενομένης από το ότι έρχεται μέσα στο καλοκαίρι. Δεν αποτελεί όμως έκπληξη, αλλά μια συνεπή κυβερνητική ʽʼβιασύνηʼʼ, που την ξαναείδαμε εν μέσω καραντίνας και περιορισμών, με αποκορύφωμα το περίφημο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο.

Οι αγώνες του συνδυασμού «Πρώτα η Ηλιούπολη» δικαιώθηκαν με τη χθεσινή ανάρτηση του Δημάρχου Γιώργου Χατζηδάκη που δηλώνει «Όχι» στην διατήρηση και επαύξηση του υπάρχοντος ΚΥΤ (Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης) στους πρόποδες του βουνού μας.

Την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020, ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, η «Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Σχεδίου Προστασίας του ορεινού όγκου Υμηττού», που θα παραμείνει προς δημόσια διαβούλευση για 30 ημέρες.

Είναι ολοφάνερο ότι με το πρόσχημα των επενδύσεων και της ανάπτυξης παίζονται άσχημα και επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος των πολιτών, του περιβάλλοντος και της κοινωνίας