Tag: Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης

Το ΣΤΕ με την υπ’ αριθμόν 2313/2020 απόφασή του: Ακυρώνει την την με αριθμό 81299/5913/ 9.11.2016 απόφασης της ασκούσας καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής με τίτλο «Έγκριση των Περιβαλλοντικών όρων του έργου “Ανάπλαση ρέματος Πικροδάφνης από Λ. Βουλιαγμένης έως εκβολή”».

Σύμφωνα με την απόφαση 2313/2020 του ΣΤΕ πρέπει να απορριφθούν οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ηλιούπολης (πηγή Νόμος και Φύση)

Το Σ.τ.Ε έκανε δεκτή την αίτηση ακύρωσης της απόφασης «Έγκριση των Περιβαλλοντικών όρων του έργου “Ανάπλαση ρέματος Πικροδάφνης από Λ. Βουλιαγμένης έως εκβολή”», που είχαμε καταθέσει διάφοροι σύλλογοι και φυσικά πρόσωπα το 2017.

Με αφορμή το νεοψηφισθέν Νομοσχέδιο "Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας και άλλες διατάξεις" κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα και αναρτήσεις που υποστηρίζουν οτι το νομοσχέδιο αυτό θα βοηθήσει στη νομιμοποίηση του αυθαίρετου κτίσματος!

Σημειώνεται ότι η εν λόγω Επιστολή έχει πρωτοκολληθεί στο ΥΠΕΝ, ενώ έχει κοινοποιηθεί και στο προσωπικό αρχείο του Υπουργού και του αρμόδιου για θέματα φυσικού περιβάλλοντος Υφυπουργού.

Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020 εντοπίστηκαν από περιπατητή οι φρεσκοκομμένοι κορμοί συστάδας τριών δέντρων πάνω στη νησίδα της Ηρώς Κωνσταντοπούλου, στο ύψος της οδού Γρίβα.

Επιτέλους, μετά από 5 αναβολές, το ΣΤΕ συζήτησε την αίτηση ακύρωσης της απόφασης έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων, για τα έργα διευθέτησης της Πικροδάφνης από τη λ. Βουλιαγμένης έως τις εκβολές, που είχαμε καταθέσει διάφοροι σύλλογοι, περιβαλλοντικές οργανώσεις και πολίτες

Εκδικάζεται η προσφυγή συλλόγων και κατοίκων όμορων Δήμων η οποία αφορά την απόρριψη των έργων αποψίλωσης και εντοιχισμού της Πικροδάφνης από τη λ. Βουλιαγμένης έως τις εκβολές.

Επικράτησε η θέληση της πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων διότι πλέον, με το νέο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής που εφαρμόστηκε στους ΟΤΑ, λειτουργεί η Δημοκρατία!

5 και 6 Σεπτεμβρίου 2020 - Στο πάρκο της οδού Τζαβέλλα, που εκτείνεται δίπλα στο ρέμα της Πικροδάφνης, στην Ηλιούπολη Αττικής, στο ύψος Τζαβέλλα 50. Η οδός Τζαβέλλα αρχίζει από τη λ. Βουλιαγμένης, κοντά στη στάση του ΜΕΤΡΟ «Ηλιούπολη».

Oι φωτογραφίες μας που έχουν ληφθεί στις 21/6/20 θα σας βοηθήσουν να συγκρίνετε. Σε οποιαδήποτε διαπίστωση οτι έγιναν ή γίνονται εργασίες στον Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης, ειδοποιείστε το Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης (2109769858) αλλά και εμάς (6944683652)...

Η προσφυγή συλλόγων, φορέων και πολιτών στο Συμβούλιο Της Επικρατείας (συμμετέχει και η Κι.Π.Η.), κατά του εγκληματικού αυτού σχεδιασμού, αναβλήθηκε για 5η φορά!

Την Κυριακή το πρωί στις 10 Μαΐου 2020 αρχίζουμε την καθαίρεση του αυθαίρετου κτίσματος-ναού. Αρχίζουμε εμείς και συνεχίζει η Πολιτεία, όπως έπρεπε να κάνει από την αρχή μόνη της.

Το ατέλειωτο γαϊτανάκι της γραφειοκρατίας, που καθυστερεί βάναυσα την έκδοση τελεσίδικης απόφασης κατεδάφισης, πολλαπλασιάζει τις αρχικές υποψίες μας, οτι μεθοδεύεται η ολοκλήρωση και 'τακτοποίησή του' με κάποιον τρόπο...

Στη σημερινή εκδήλωση του Δήμου Ηλιούπολης για την Δημόσια περιουσία μοιράστηκε το συνημμένο κείμενο και διαβάστηκε από μικροφώνου ώστε να γραφτεί στα πρακτικά.