Tag: Κομισιον

Σε ρήξη ήλθαν η φαρμακευτική εταιρεία Astra Zeneca με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς η πρώτη αποφάσισε να μην μετάσχει στην αποψινή μεταξύ τους συνάντηση, μετά την «αντεπίθεση» του διευθύνοντος συμβούλου της αναφορικά με τις κατηγορίες ότι η εταιρεία «δεν τήρησε τα υπεσχημένα αναφορικά με τις παραδόσεις εμβολίων στην Ευρώπη».

Στο κείμενο που έστειλε η Κομισιόν στο Συμβούλιο, αναφέρεται ότι «πρέπει να ληφθούν υπόψη μέτρα που μειώνουν την παρουσία προσωπικού στην εγκατάσταση, όπως η εργασία από το σπίτι για όλο το προσωπικό που εκτελεί καθήκοντα που ενδέχεται να είναι συμβατά με την τηλεργασία».

Θα είναι και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση το πρώτο θεσμικό θύμα του κορονοϊού; Τα σημάδια προάγγελοι είναι ήδη φανερά, καθώς βλέπουμε γνήσια οργή και βιτριόλι σε όλη την ομάδα των 27 εθνών, από ανθρώπους κάθε κοινωνικής τάξεως που γίνονται θύματα της πανώλης του 21ου Αιώνα.

Καμπανάκι από την Κομισιόν προς τη χώρα μας για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων, με προειδοποιητική έκθεση που αναφέρει υστέρηση του ρυθμού ανακύκλωσή τους

Πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση που δρομολόγησε η Κομισιόν και βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Ιούλιο καλεί πολίτες και επιχειρήσεις να ψηφίσουν για τη χρησιμότητα της αλλαγής ώρας.

Καλούνται να εκφράσουν τις απόψεις τους, συμπληρώνοντας έως τις 16 Αυγούστου ένα ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο που διατίθεται σε όλες τις γλώσσες της ΕΕ (και στα ελληνικά).

Την θέση πως τίποτα δεν μπορεί να γίνει για την ανάκτηση των μαρμάρων του Παρθενώνα εν όψει Brexit, υποστήριξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαντώντας στην ερώτηση του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου.

Το «φακέλωμα» όλων των προσφυγόπουλων, ακόμη και κάτω από τα έξι τους χρόνια, με λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων και φωτογραφιών προσώπου, προβλέπεται στην Συμφωνία που απεργάζονται, από κοινού, Κομισιόν, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο...

Ανάπτυξη ύψους 2,1% του ΑΕΠ αναμένεται να επιτύχει η ελληνική οικονομία το 2017, σύμφωνα με τις εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Οι θεσμοί (Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ και ESM), καθώς και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενημέρωσαν το Eurogroup για την πορεία της β΄ αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, τονίζει στο κοινό του ανακοινωθέν το Eurogroup.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η «Καθημερινή», από το 2008 έως σήμερα έχουν χαθεί 244.712 επιχειρήσεις. Από τις 858.685 που καταμετρήθηκαν το 2008, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μειώθηκαν σε 613.973 στα τέλη του 2015.

Φτώχεια και κοινωνικός αποκλεισμός με την Ελλάδα σε ρόλο πρωταγωνιστή, την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Ουγγαρία να συμμετέχουν στο ίδιο έργο, ως οι χώρες- μέλη τής ΕΕ με τη μεγαλύτερη αύξηση στα κοινωνικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Μπλόκο στην ανάπλαση της Πανεπιστημίου που προβλέπει την επέκταση του τραμ στην πλατεία Αιγύπτου και στα τρία έργα του υπουργείου Υποδομών στο παραλιακό μέτωπο του Φαλήρου βάζει η Κομισιόν.

Ερώτηση στην Κομισιόν για τη συμφωνία ξεπουλήματος του Ελληνικού μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και  Lamda Developments (Λάτσης) κατέθεσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.   Πιο συγκεκριμένα, ο Δ.

Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με παράνομες φοροαπαλλαγές που δίνονται στη Lamda Development με την αγορά της περιοχής του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και του Αγίου Κοσμά, υπέβαλε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης.   Συγκεκριμένα ο κ.

Νίκος Χουντής Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ   Γιατί η ελληνική κυβέρνηση και η Κομισιόν, με νόμο που ψήφισε την προηγούμενη εβδομάδα η ελληνική βουλή, επικαλούνται από κοινού το επιχείρημα ότι «η οικονομική κρίση συνιστά παρατεταμένο γεγονός ανωτέρας βίας», χαρίζουν δισεκατομμύρια σε εργολάβους και τράπεζες, ενώ την ίδια στιγμή δεν αναγνωρίζουν το ίδιο δικαίωμα επίκλησης «ανωτέρας βίας» σε έναν οικογενειάρχη που χάνει το σπίτι του γιατί δεν μπορεί πλέον να πληρώσει τις οφειλές του προς το Δημόσιο ή τις τράπεζες;Με άξονα αυτό το νομικό και πολιτικό ερώτημα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής υποβάλλει στην Κομισιόν τρεις ερωτήσεις, σχετικά με το ζήτημα της «επιλεκτικής επίκλησης της ανωτέρας βίας», που, όχι μόνο απάλλαξε τους εργολάβους των μεγάλων οδικών αξόνων από τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, αλλά τους «προίκισε» και με νέες οικονομικές «παροχές».Πιο συγκεκριμένα, ο έλληνας ευρωβουλευτής, με αφορμή την ψήφιση στο ελληνικό Κοινοβούλιο του Νομοσχεδίου για τις τροποποιήσεις των συμβάσεων των μεγάλων οδικών έργων, αλλά και με δεδομένο ότι εκκρεμεί η έγκρισή τους από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, και κυρίως τη Διεύθυνση Ανταγωνισμού, θέτει τα εξής ζητήματα-ερωτήματα:1.