Tag: Νότια Προάστια

Η σπείρα είχε αναπτύξει δράση από τον Φεβρουάριο του 2021 διαπράττοντας διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής

Η δράση της συμμορίας ξεκίνησε τουλάχιστον από τον περασμένο Φεβρουάριο και αφαιρούσε τους καταλύτες από πολυτελή αυτοκίνητα στις περιοχές Ηλιούπολης, Αλίμου, Ελληνικού, Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Βούλας και Βάρης.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης παρουσίασε την πρωτοβουλία του για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς των νοτίων προαστίων.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών με την οποία ζητάει να εξεταστεί η δυνατότητα διεύρυνσης του Νότιου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, ώστε να ταυτίζονται οι Τομείς της με αυτούς των Εθνικών Εκλογών, κατέθεσε ο Βουλευτής του Νότιου Τομέα Αθηνών Βασίλειος – Πέτρος Σπανάκης.

Με εντολή του υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου εγκρίθηκαν νέες εντάξεις έργων σε δήμους της Νοτίων Προαστίων για την «Προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για τη δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού των Δήμων» και την «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες».

Κατασχέθηκαν -7.138- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, -9- δενδρύλλια κάνναβης, -247- γραμμ. κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, -78- γραμμ. κοκαΐνης, -19,5- γραμμ. κατεργασμένης κάνναβης, -68- δισκία ECSTASY ,-3- ηλεκτρονικές ζυγαριές, πιστόλι, -24.840- ευρώ και εξοπλισμός εργαστηρίου καλλιέργειας κάνναβης

Ο 38χρονος εντόπιζε τα κοσμηματοπωλεία που… του γυάλιζαν σε αυτές τις περιοχές, και ξημερώματα έσπαγε τις τζαμαρίες, έμπαινε και άρπαζε ότι έβρισκε μπροστά του.

Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμα τρία μέλη της σπείρας τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται, ενώ συνολικά εξιχνιάστηκαν 34 περιπτώσεις από τις οποίες, 2 ληστείες και 32 κλοπές σε Γλυφάδα, Βούλα, Ελληνικό, Αργυρούπολη, Ηλιούπολη, Άλιμο, Μαρούσι και Βριλήσσια.

Οι κακοποιοί με τη μέθοδο της απασχόλησης κλέβουν τους ιδιοκτήτες κυρίως ηλικιωμένους, ενώ το τελευταίο καιρό έχουν γίνει και πολλές κλοπές αυτοκινήτων.

Διαμερίσματα για ενοικίαση σε δήμους της νότιας Αθήνας, αναζητά ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου 2019 για να φιλοξενήσει ασυνόδευτους ανήλικους μετανάστες και πρόσφυγες άνω των 16 ετών. Έως τη συγκεκριμένη καταληκτική ημερομηνία οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες μπορούν να υποβάλλουν την πρόταση τους σε σφραγισμένο φάκελο στα γραφεία του οργανισμού στην Αθήνα.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν τέσσερις (4) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών, καθώς και δύο (2) απόπειρες στις περιοχές Βούλας, Βουλιαγμένης και Αργυρούπολης.

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δυο (2) ημεδαπών, κατηγορούμενων ως μελών σπείρας που διέπραττε συστηματικά κλοπές εξαρτημάτων από οχήματα στα νότια προάστια κ

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι φωτογραφίες και τα ονόματα των πέντε μελών της σπείρας που είχαν ρημάξει κατοικίες στα νότια προάστια και σπίτια στα οποία έμεναν κυρίως παίκτες του Ολυμπιακού.

Τέσσερις κακοποιούς, μέλη εγκληματικής ομάδας που δρούσε στα βόρεια και τα νότια προάστια στην Αττική, συνέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.