Tag: Περιφέρεια Αττικής

Ενημερώνουμε ότι πλέον η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε. Νοτίου Τομέα λειτουργεί κανονικά για το μεγαλύτερο μέρος των αρμοδιοτήτων της ενώ για νέα αιτήματα αρμοδιότητας του τμήματος Αδειών Οδήγησης...

Με εντολή της Ρένας Δούρου η Υπηρεσία θα παραμείνει κλειστή για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των Αστυνομικών Αρχών.

Εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας οι όροι διακήρυξης με Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό του Έργου Αντιπλημμυρικής Προστασίας στους Δήμους Ηλιούπολης και Βύρωνα (περιοχή Καρέα – Αναστάσεως).

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 7/3 πραγματοποιήθηκε λήψη δειγμάτων σε επιλεγμένα σημεία της Νότιας Αθήνας καθώς και εντομολογική επιτήρηση για την καταγραφή πληθυσμών των προνυμφών των κουνουπιών.

Στις 17 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκαν μια σειρά δράσεων, στα πλαίσια της συγκέντρωσης-εκδήλωσης για τη διάσωση των ρεμάτων της Αττικής. Επισυνάπτεται Δελτίο Τύπου και το Ψήφισμα που επιδώσαμε στην Περιφέρεια Αττικής.

Έργο για την ανάπλαση τμημάτων οδών πέριξ του σταθμού Μετρό Αγίου Δημητρίου χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής, με στόχο την ενίσχυση της προσβασιμότητας των κατοίκων και επισκεπτών στην περιοχή, τη βελτίωση του μικροκλίματος και την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του ελεύθερου κοινόχρηστου χώρου.

Συγκεντρωνόμαστε έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, στη λεωφόρο Συγγρού 15, σε μια συγκέντρωση, μια κραυγή, μια παράσταση, μια αντίδραση για να υπερασπιστούμε τα λίγα ζωντανά κομμάτια μας που απέμειναν στην Αττική!

Παράλληλα με την υπόθεση του Μ.Πετσίτη που «καίει», ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ.Μανιάτης –που δουλεύει όσο λίγοι βουλευτές- (δεν τον γνωρίζω προσωπικά), έφερε χθες στην δημοσιότητα μιαν απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Προδικαστικών Προσφυγών που εκδόθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2018. Πριν λίγες ημέρες.

Εκτεταμένη άσκηση σεισμού μεγέθους 5,7 ρίχτερ, με περιορισμένες καταστροφές στις υποδομές, κίνδυνο για τους πολίτες και χρήσιμα συμπεράσματα για την καλύτερη αντιμετώπιση του φαινομένου, πραγματοποιήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα της Νότιας Αθήνας με τίτλο «Τέθριππων 'Αρμα - Ν.T. 2018».

Πώς με έναν πρωτοφανή και συνάμα εξοργιστικά προκλητικό περιοριστικό όρο στο μεγαλύτερο έργο συντήρησης οδοποιίας που έχει δημοπρατήσει, η περιφερειάρχης αποκλείει τους πάντες, πλην τεσσάρων εταιρειών, από την ανάληψή του.

Με το μήνυμα ότι επιστρέφει για να ξαναφέρει την κανονικότητα στην Περιφέρεια Αττικής, ο Γιάννης Σγουρός ανακοίνωσε την πρόθεσή του να είναι εκ νέου υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με το Κίνημα Αλλαγής.

Η προετοιμασία της άσκησης για θέματα σεισμικού κινδύνου που θα διενεργηθεί στις 27 Νοεμβρίου στην Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα Αθηνών ήταν το αντικείμενο της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Καπάταη.

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής, υπεγράφη το απόγευμα της Δευτέρας στην Αρχιεπισκοπή από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και την περιφερειάρχη, Ρένα Δούρου, το οποίο αφορά την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για κοινωνική δράση.

Την αρμοδιότητα και ευθύνη για τους ψεκασμούς σε εστίες εντός αστικού ιστού, όπως δημοτικά νεκροταφεία, φρεάτια, πάρκα, δημοτικοί κήποι, κ.α., την έχουν, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, οι οικείοι δήμοι.

η Περιφέρεια Αττικής φαίνεται ότι έχει διαθέσει μόλις 8.625 ευρώ το χρόνο, για την καταπολέμηση των κουνουπιών, στην περιοχή των Νοτίων Προαστίων!

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για τα έργα διευθέτησης – οριοθέτησης του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας, εγκρίθηκε η Μελέτη και τα έργα που απαιτούν την αποψίλωση 15 χλμ εκατέρωθεν της κοίτης ...