Tag: ΣΠΑΥ

Συνάντηση με το Προεδρείο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) με αντικείμενο τον βέλτιστο συντονισμό για την πραγματοποίηση προληπτικών έργων πυροπροστασίας στην περιοχή του Υμηττού, είχε σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ένα σπουδαίο έργο πνοής -η αναβάθμιση και αξιοποίηση του Υμηττού -έχει δρομολογηθεί για να γίνει πραγματικότητα. Επί πολλούς μήνες είχα και συνεχίζω να έχω στενή και δημιουργική συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), με όλους τους δημάρχους της περιοχής και με όλους τους εκπροσώπους εθελοντικών οργανώσεων.

Με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη συναντήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Υμηττού (ΣΠΑΥ) και δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος και ο Δήμαρχος Ζωγράφου και μέλος του ΣΠΑΥ, Βασίλης Θώδας.

Οι Ομάδες έχουν ήδη ξεκινήσει να παραλαμβάνουν Αντιπυρικά Χιτώνια και Παντελόνια υψηλών προδιαγραφών με σκοπό να καλύψουν τις πρώτες άμεσες ανάγκες τους, ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου την 1η Μαΐου

Οι εργασίες του ΣΠΑΥ για την τοποθέτηση νέων ξύλινων τραπεζοκαθισμάτων και δοχείων απορριμμάτων, στους 11 Δήμους του Υμηττού, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

Συνεργασία, οργάνωση και προγραμματισμός είναι η συνταγή της επιτυχίας για να διατηρήσουμε τον Υμηττό μας καθαρό, ειδικά αυτή την περίοδο που έχει αυξηθεί κατά πολύ η επισκεψιμότητα των πολιτών

Πρέπει άμεσα να αναληφθεί πρωτοβουλία από τον Δήμο Ηλιούπολης, τον ΣΠΑΥ και το Δασαρχείο ώστε να προλάβουμε τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα στην πόλη μας.

Συζητήσαμε αναλυτικά όλα τα θέματα του Δήμου μας αλλά και του ΣΠΑΥ καθώς και του Φορέα Διαχείρισης της Επένδυσης του Ελληνικού.

Με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες γενιές, ένα χρόνο πριν, ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, αναλαμβάνοντας την Προεδρία του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) μετά από ομόφωνη πρόταση των 10 Δημάρχων μελών του ΣΠΑΥ, παρουσίασε ένα μεγάλο σχέδιο με στόχο την προστασία του Υμηττού και την ανάδειξή του σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς.

Ο Γιάννης Κωνσταντάτος, δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης και πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης για την Επένδυση στο Ελληνικό εξηγεί πώς ο Υμηττός θα γίνει σημείο παγκόσμιας αναφοράς για την Αθήνα

Οι εργασίες δενδροφύτευσης πραγματοποιήθηκαν από εξειδικευμένο συνεργείο του ΣΠΑΥ, προσθέτοντας 365 νέα δέντρα και ενισχύοντας τις ήδη υπάρχουσες αναδασώσεις του βουνού μας.

Ενίσχυση του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού και του πολύτιμου έργου των Εθελοντικών ομάδων και των Δήμων γύρω από τον Υμηττό, ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, επισκέφθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΣΠΑΥ.

Τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκαν από τον ΣΠΑΥ οι εργασίες εγκατάστασης αυτόνομων φωτοβολταϊκών συστημάτων σε δύο κρίσιμα παρατηρητήρια πυροφύλαξης του Υμηττού μας, στην Ηλιούπολη και στην Αργυρούπολη.

Η δημοτική αρχή Βύρωνα επιβεβαίωσε «την επανέναρξη εργασιών σε κτήρια εντός του Στρατοπέδου Σακέτα στην περιοχή του Κουταλά» με ανακοίνωσή της (22 Οκτωβρίου) και τίτλο-αίτημα: «Να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες κατασκευής κτηρίου στο Στρατόπεδο Σακέτα».

Σήμερα, (Δευτέρα 12.10.2020) από νωρίς το πρωί, συνεργείο του ΣΠΑΥ επιχειρεί σε φράγμα της Ηλιούπολης, απομακρύνοντας φερτά υλικά που είχαν συγκεντρωθεί τα τελευταία χρόνια εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων.

Όλες οι πύλες εισόδου προς το βουνό θα παραμείνουν κλειστές, καθώς απαγορεύεται η κίνηση πεζών και οχημάτων για λόγους ασφαλείας.