Tag: ΣΠΑΥ

Συνεργασία, οργάνωση και προγραμματισμός είναι η συνταγή της επιτυχίας για να διατηρήσουμε τον Υμηττό μας καθαρό, ειδικά αυτή την περίοδο που έχει αυξηθεί κατά πολύ η επισκεψιμότητα των πολιτών

Πρέπει άμεσα να αναληφθεί πρωτοβουλία από τον Δήμο Ηλιούπολης, τον ΣΠΑΥ και το Δασαρχείο ώστε να προλάβουμε τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα στην πόλη μας.

Συζητήσαμε αναλυτικά όλα τα θέματα του Δήμου μας αλλά και του ΣΠΑΥ καθώς και του Φορέα Διαχείρισης της Επένδυσης του Ελληνικού.

Με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες γενιές, ένα χρόνο πριν, ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, αναλαμβάνοντας την Προεδρία του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) μετά από ομόφωνη πρόταση των 10 Δημάρχων μελών του ΣΠΑΥ, παρουσίασε ένα μεγάλο σχέδιο με στόχο την προστασία του Υμηττού και την ανάδειξή του σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς.

Ο Γιάννης Κωνσταντάτος, δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης και πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης για την Επένδυση στο Ελληνικό εξηγεί πώς ο Υμηττός θα γίνει σημείο παγκόσμιας αναφοράς για την Αθήνα

Οι εργασίες δενδροφύτευσης πραγματοποιήθηκαν από εξειδικευμένο συνεργείο του ΣΠΑΥ, προσθέτοντας 365 νέα δέντρα και ενισχύοντας τις ήδη υπάρχουσες αναδασώσεις του βουνού μας.

Ενίσχυση του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού και του πολύτιμου έργου των Εθελοντικών ομάδων και των Δήμων γύρω από τον Υμηττό, ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, επισκέφθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΣΠΑΥ.

Τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκαν από τον ΣΠΑΥ οι εργασίες εγκατάστασης αυτόνομων φωτοβολταϊκών συστημάτων σε δύο κρίσιμα παρατηρητήρια πυροφύλαξης του Υμηττού μας, στην Ηλιούπολη και στην Αργυρούπολη.

Η δημοτική αρχή Βύρωνα επιβεβαίωσε «την επανέναρξη εργασιών σε κτήρια εντός του Στρατοπέδου Σακέτα στην περιοχή του Κουταλά» με ανακοίνωσή της (22 Οκτωβρίου) και τίτλο-αίτημα: «Να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες κατασκευής κτηρίου στο Στρατόπεδο Σακέτα».

Σήμερα, (Δευτέρα 12.10.2020) από νωρίς το πρωί, συνεργείο του ΣΠΑΥ επιχειρεί σε φράγμα της Ηλιούπολης, απομακρύνοντας φερτά υλικά που είχαν συγκεντρωθεί τα τελευταία χρόνια εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων.

Όλες οι πύλες εισόδου προς το βουνό θα παραμείνουν κλειστές, καθώς απαγορεύεται η κίνηση πεζών και οχημάτων για λόγους ασφαλείας.

Θύμα βανδαλισμού έγινε άλλη μια εγκατάσταση στα όρια του Δήμου μας. Τη Δευτέρα 17 Αυγούστου, κλιμάκιο της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, διαπίστωσε ότι κατά τις νυχτερινές ώρες άγνωστοι προκάλεσαν υλικές ζημιές στο πυροφυλάκιο – παρατηρητήριο που βρίσκεται στον λόφο Γρανικού (τέρμα οδού Πανουργιά).

Με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΣΠΑΥ και Δημάρχου Ελληνικού - Αργυρουπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτου συγκάλεσε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο παρουσία μελών και Δημάρχων των 11 Δήμων γύρω από τον Υμηττό.

Από νωρίς το πρωί, πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης σημαντικού τμήματος των δασικών δρόμων στην περιοχή του Καρέα, προκειμένου να γίνεται ευκολότερη η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού – Σ.Π.Α.Υ. ιδρύθηκε το 1992, με σκοπό καθώς αναφέρει το ιδρυτικό του πλαίσιο την “προστασία του οικοσυστήματος του Υμηττού και την ανάπτυξή του ως πνεύμονα πρασίνου” και απαρτίζεται από 11 όμορους Δήμους που βρίσκονται γύρω από τον Υμηττό.

Ο ΣΠΑΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Αυτό αναδείχθηκε από την σημερινή πρώτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Συνδέσμου, που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΣΠΑΥ κ. Γιάννη Κωνσταντάτου...