Tag: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ \'\'Μ.ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ\'\'

Δυο αιώνες μετά, είναι οι ίδιες δυνάμεις, που προσπαθούν, με νύχια και με δόντια, να κρατήσουν τους τροχούς της Ιστορίας πίσω ! 200 χρόνια μετά την λαϊκό ξεσηκωμό των Ελλήνων, οι φορείς, οι εργαζόμενοι, ο λαός της Ηλιούπολης διατρανώνουμε τα σημερινά μας αιτήματά

Τα εκπαιδευτικά σωματεία απάντησαν δυναμικά στην κοροϊδία της κυβέρνησης! Τα δικαιώματα των μαθητών και των εκπαιδευτικών δεν μπαίνουν σε lockdown

Την εβδομάδα που πέρασε επιβεβαιώθηκαν και άλλα κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές σχολείων της περιοχής μας, γεγονός αναμενόμενο αφού με την ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και με τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της εκπαίδευσης

Προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 3/7 στις 19:00 στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα. Στη παράσταση θα παραδώσουμε και τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα στους πρόσφυγες εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας.

Χαιρετίζουμε τις χθεσινές συγκεντρώσεις εκπαιδευτικών, γονιών, ΕΛΜΕ, Συλλόγων Π.Ε. και επιστημονικών φορέων που σε όλη τη χώρα διαδήλωσαν ενάντια στις αντιεπιστημονικές αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα Γυμνασίων και Λυκείων που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Την Παρασκευή 19/6, μαζί με άλλους Συλλόγους Εκπαιδευτικών, ο Σύλλογός μας «Μ.Παπαμαύρος» συμμετείχε στην παράσταση διαμαρτυρίας των ΣΕΠΕ στην έδρα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αʼ Αθήνας.

Καλούμε όλους τους γονείς των μαθητών μας στα νηπιαγωγεία - Τετάρτη 17/6, στις 19.00 στην αυλή των γραφείων του Συλλόγου ΠΕ Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος» ...

Τρίτη 9/6/2020: οι εκπαιδευτικοί προχωράμε σε 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ (3ωρη της ΔΟΕ και 3ωρη του Συλλόγου μας «Μ.Παπαμαύρος»). Όλοι στο απεργιακό Συλλαλητήριο 13.00 Προπύλαια. ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ!

Καλούμε Όλους τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και την Ένωση Γονέων των σχολείων της πόλης μας να συμμετέχουμε από κοινού σε σύσκεψη, τη Δευτέρα 25/5, στις 7.00 στην αυλή των γραφείων του Συλλόγου μας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Με μια αλαζονική ενέργεια, το Υπουργείο Παιδείας «γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια» τις πάνδημες αντιδράσεις ενάντια στην μετατροπή του μαθήματος σε Big Brother, προχώρησε σε έκδοση Υπουργικής Απόφασης (Υ.Α.) (ΦΕΚ 1859-15/5/2020) επικυρώνοντας πλέον τη δυνατότητα να μπαίνουν κάμερες στις τάξεις με σκοπό την on – line αναμετάδοση του μαθήματος!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ – ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ! - ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19/5, ΣΤΙΣ 13.00, ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δυναμώνουμε τις κινητοποιήσεις μας! Το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία να μην κατατεθεί στη Βουλή, να αποσυρθεί εδώ και τώρα! Μέτρα ουσιαστικής υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία!

Συναδελφισσες, συνάδελφοι, γονείς, μαθητές, Οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί που εδώ και μέρες δίνουμε τη μάχη για να σταθούμε όρθιοι δίπλα στους μαθητές μας με όλα τα μέσα ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με τους εργαζόμενους στην Υγεία, στα σούπερ μάρκετ, τις ταχυμεταφορές, στα εργοστάσια και σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας με μια σειρά αποφάσεις, τοποθετήθηκε για τις εξελίξεις με το νομοσχέδιο, που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας και με κλειστές τις σχολικές μονάδες.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ και το Υπουργείο Παιδείας έδωσαν σήμερα (22/4) στη δημοσιότητα το περιβόητο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία (τράπεζα θεμάτων, βάση 10, αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση κ.α.) με πρόθεση να το ψηφίσουν την επόμενη εβδομάδα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, ανταποκρίνεται στην έκκληση του Δ.Σ. του Ιδρύματος Περίθαλψης Ηλικιωμένων Αγωνιστών «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ» για οικονομική στήριξη.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος» στηρίζει την κοινή απόφαση δεκάδων σωματείων εμποροϋπαλλήλων σε όλη τη χώρα να προχωρήσουν σε πανελλαδική μέρα δράσης την Τετάρτη 15 Απρίλη για τους εργαζόμενους των αλυσίδων super market