Tag: Σεραφείμ Δημητρίου

Η λύπη, οι εκδηλώσεις πένθους και οι προσευχές των Ορθοδόξων, των Χριστιανών, των Ελλήνων, των όπου γης πεπολιτισμένων ανθρώπων καλής θέλησης, είναι η καταγραφή των συναισθημάτων που προκαλεί σε όλους μας η επαναφορά της Μεγάλης Εκκλησίας, του Ναού της Αγίας του Θεού Σοφίας, Κωνσταντινουπόλεως σε χρήση ως Ισλαμικού Τεμένους, μετά από 86 χρόνια.

22 κλινοσκεπάσματα, 67 ζευγάρια υποδήματα και 1901 ενδύματα, παρέλαβε σε 62 δέματα, κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας, από τον ιερό ναό Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

O αρχιμανδρίτης του ιερού ναού Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης Σεραφείμ Δημητρίου συνέχισε κανονικά την λειτουργία χωρίς να διακόψει ούτε μία στιγμή το μυστήριο της θείας λειτουργίας, το οποίο διήρκεσε 3,5 ώρες στο εκκλησάκι του προφήτη Ηλία σήμερα 10/05 επιλέγοντας το δρόμο του «σας γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια» κύριοι της πολεοδομίας Αθηνών και Δασαρχείου Πεντέλης ...

Tην Κυριακή του Παραλύτου, 10 Μαΐου 2020, θα απευθύνω στον Θεό, την «ατομική μου προσευχή», κατά τον νεολογισμό της Ελληνικής Κυβερνήσεως, στο όρος Υμηττός.

Φτάνοντας λίγο πριν από την άρση των περιοριστικών μέτρων και κάνοντας έναν απολογισμό στη φετινή πορεία μας προς το Πάσχα, μόνο λύπη μπορεί να μας προκαλέσει η προκλητική πολεμική που έγινε και συνεχίζει να γίνεται κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας...

Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορηθήκαμε από τον τύπο, τις προτάσεις δύο δημοτικών παρατάξεων της Ηλιούπολης. Οι δύο παρατάξεις, ανεξάρτητα πια ήρθε πρώτα και πια δεύτερη, ασχολήθηκαν με την μετά θάνατον τιμή από την πόλη μας του, μακαριστού από πρότριτα, Εμμανουήλ Γλέζου.

Η πώρωση δεν έχει μέτρο. Επειδή με πληροφόρησαν για την παραπάνω ανάρτηση οδοντιάτρου και διατελέσαντος παράγοντα στην πόλη μας, διέκοψα τη νηστεία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την βρήκα και παρέθεσα ως σχόλιο το παρακάτω κείμενο.

Μόνο οι Ρωμαιοκαθολικοί και οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί γνωρίζουν τις απόκριες, ενώ στην προτεσταντικη βόρεια Ευρώπη δεν υπάρχουν. Αυτό γιατί μέσα στα πλαίσια της Διαμαρτύρησης κατήργησαν την νηστεία

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε πάντοτε χαίρετε εν παντὶ ευχαριστείτε, Δεχθείτε με την παρούσα τις ευχαριστίες της εκκλησιαστικής μας κοινότητας, για την συνδρομή της δημοτικής αρχής στον εορτασμό της 23ης επετείου της ελεύσεως εκ Πολωνίας στο ναόν μας, της ιεράς εικόνος «Παναγία Οστρομπράμσκα» - Φρουρός της πύλης, την 16η Φεβρουαρίου 2020.

Μία δράκα, αθεϊστών, ψευδοοικολόγων, αριστερών κατά δήλωση, έγιναν Υμηττολόγοι και τα έβαλαν με τον αϊ-Λια. Ανέλαβαν την υπεράσπιση του ανυπεράσπιστου τρελού, από την θέληση του ψυχιάτρου, να ευπρεπίσει το χώρο λατρείας στο βουνό, απομακρύνοντας τις ξωλέτζες.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η πληροφορία από το τύπο, για την ληστεία καλαντιστών στην πλατεία Καβάφη, ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ναού, Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, επικοινώνησε με το Τμήμα Ασφαλείας Ηλιουπόλεως, και τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και εθελοντισμού Ηλιούπολης

«Πάντοτε, χαίρετε, ἐν παντὶ εὐχαριστεῖτε», Σας συγχαίρουμε για την ανάληψη των καθηκόντων Σας ! Με την έναρξη της τετραετούς θητείας Σας στην διοίκηση του Δήμου Ηλιουπόλεως, προσερχόμεθα να εκφράσουμε τις ολόθερμες ευχές μας, για δύναμη και προκοπές...

Τέλειωσαν τα ψέματα του Δημάρχου Βασίλη Βαλασόπουλου. Με επιστολές μου, αλλά αργότερα και με δημόσιες αναφορές έθεσα τα θέματα της παράνομης λειτουργίας του Ναού του Κοιμητηρίου Ηλιουπόλεως, προτείνοντας στην Δημοτική Αρχή την συμμόρφωση στα νόμιμα.

2ο γραφείο ίδρυσε ο Δήμος Ηλιούπολης στο κοιμητήριο της πόλης. Όχι δεν θα παρακολουθούνται οι νεκροί, ούτε τα οστά τους από το 2ο γραφείο. Απλά οι παπάδες θα ΄χουν 2 γραφεία.