Tag: Υμηττός

Η φωτιά έχει τεθεί αυτή την ώρα υπό έλεγχο, ενώ στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 45 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Στη σύλληψη δύο ατόμων, που κατηγορούνται για πρόκληση εμπρησμού από πρόθεση σε δασική έκταση στους πρόποδες του Υμηττού, στην περιοχή Αιξωνή Γλυφάδας, στην Αττική, προχώρησαν ανακριτικοί υπάλληλοι ...

Με την παρούσα η ΕΛΕΤΑΕΝ συμμετέχει στη δημόσια διαβούλευση που ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ την 16.7.2020 για τη ΣΜΠΕ του Σχεδίου Προστασίας του Ορεινού Όγκου Υμηττού. Προφανώς η παρέμβασή μας περιορίζεται αποκλειστικά στα θέματα της αιολικής ενέργειας και δεν επεκτείνεται στα άλλα -εξόχως σημαντικά- ζητήματα που αφορά η διαβούλευση.

‘Οσον αφορά την ΣΜΠΕ στην Ηλιούπολη, όλη η εκτός σχεδίου περιοχή συμπεριλαμβανομένης της περιοχής του Προφήτη Ηλία και του τέρματος της οδού Νεύτωνος, εντάσσονται όπως και στο Π.Δ. 2011 στην Α’ Ζώνη προστασίας. Δηλαδή δεν επιτρέπονται οικιστικές χρήσεις.

Πριν μερικές μέρες ήρθε στη δημοσιότητα, η νέα ΣΜΠΕ ‘’για την προστασία του Υμηττού’’. Μια αρκετά δυσάρεστη εξέλιξη αρχής γενομένης από το ότι έρχεται μέσα στο καλοκαίρι. Δεν αποτελεί όμως έκπληξη, αλλά μια συνεπή κυβερνητική ‘’βιασύνη’’, που την ξαναείδαμε εν μέσω καραντίνας και περιορισμών, με αποκορύφωμα το περίφημο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο.

Δημόσια Διαβούλευση για Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), για το νέο Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ.) Προστασίας του Ορεινού Όγκου Υμηττού - Λήξη Διαβούλευσης 16 Αυγούστου 2020

Με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΣΠΑΥ και Δημάρχου Ελληνικού - Αργυρουπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτου συγκάλεσε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο παρουσία μελών και Δημάρχων των 11 Δήμων γύρω από τον Υμηττό.

Η Τετάρτη 22 Ιουλίου 1998 είναι μια ημερομηνία που έχει χαραχθεί βαθιά στο μυαλό αρκετών Ηλιουπολιτών και όχι μόνο. Η πύρινη λαίλαπα θα αφήσει πίσω της 4 νεκρούς: 3 πυροσβέστες και έναν εθελοντή πυροσβέστη, οι Αρχιπυροσβέστες Δημήτριος Μαλούκος και Θεμιστοκλής Μαυραειδής, ο Πυροσβέστης Αλέξανδρος Διαβολής και ο εθελοντής Πυροσβέστης Δημήτριος Καραμολέγκος.

Ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού – Σ.Π.Α.Υ. ιδρύθηκε το 1992, με σκοπό καθώς αναφέρει το ιδρυτικό του πλαίσιο την “προστασία του οικοσυστήματος του Υμηττού και την ανάπτυξή του ως πνεύμονα πρασίνου” και απαρτίζεται από 11 όμορους Δήμους που βρίσκονται γύρω από τον Υμηττό.

Είναι ολοφάνερο ότι με το πρόσχημα των επενδύσεων και της ανάπτυξης παίζονται άσχημα και επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος των πολιτών, του περιβάλλοντος και της κοινωνίας

Με Επιστολή - Αίτημα προς τον Δήμο Ηλιούπολης απάντησε σήμερα το πρωί η Λαϊκή Συσπείρωση, στην προσπάθεια Κυβέρνησης, ΑΔΜΗΕ με την ανοχή των Δήμων, για αναβάθμιση του ΚΥΤ και την δημιουργία Διαδημοτικού Νεκροταφείου σε βάρος του Υμηττού και των κατοίκων της Ηλιούπολης.

Αναρτήθηκε προς διαβούλευση, από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την προστασία του Υμηττού (ΣΜΠΕ Υμηττού)....

Ο πόλεμος που άναψε μεταξύ δημάρχων στους Δήμους της Ν/Α Αθήνας, ανταγωνιζόμενοι για μια καλύτερη Θέση και Ρόλο στους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή, μας αποκάλυψε ...