Tag: Υμηττός

Οι ομιλητές ανέδειξαν πολλά επιμέρους ζητήματα που αφορούν τον ορεινό όγκο και ενημέρωσαν για την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η οποία θα είναι και η βάση του νέου Προεδρικού Διατάγματος που αφορά το καθεστώς προστασίας του Υμηττού.

Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική για τον εντοπισμό των δυο 15χρονων μαθητών που έφυγαν από την Ηλιούπολη, πήγαν στον Υμηττό για περπάτημα και χάθηκαν στα χιόνια.

Συνεργασία, οργάνωση και προγραμματισμός είναι η συνταγή της επιτυχίας για να διατηρήσουμε τον Υμηττό μας καθαρό, ειδικά αυτή την περίοδο που έχει αυξηθεί κατά πολύ η επισκεψιμότητα των πολιτών

Πρέπει άμεσα να αναληφθεί πρωτοβουλία από τον Δήμο Ηλιούπολης, τον ΣΠΑΥ και το Δασαρχείο ώστε να προλάβουμε τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα στην πόλη μας.

Χιονίζει από το πρωί και στα ορεινά της Αττικής, όπου η Αστυνομία έκλεισε ήδη δρόμους και προχώρησε σε μερικές απαγορεύσεις της κυκλοφορίας, για την ασφάλεια των πολιτών, στο πλαίσιο του προγραμματισμού που σχεδιάστηκε κατά την χτεσινή μεγάλη σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην Πολιτική Προστασία.

Ο Γιάννης Κωνσταντάτος, δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης και πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης για την Επένδυση στο Ελληνικό εξηγεί πώς ο Υμηττός θα γίνει σημείο παγκόσμιας αναφοράς για την Αθήνα

Το «Τρελοβούνι» της Αττικής, παρ’ όλες τις καταπατήσεις των εδαφών του, την άναρχη δόμηση και τις καταστροφικές πυρκαγιές, διαθέτει –ακόμη– πλούσια χλωρίδα και πανίδα, όμως απειλείται άμεσα με περαιτέρω υποβάθμιση από όσους, στο όνομα της «ανάπτυξης», σκοπεύουν να «τραυματίσουν» έναν από τους τελευταίους πνεύμονες της πρωτεύουσας ● Συλλογικότητες και φορείς υψώνουν ξανά παντιέρα αντίστασης.

Οι εργασίες δενδροφύτευσης πραγματοποιήθηκαν από εξειδικευμένο συνεργείο του ΣΠΑΥ, προσθέτοντας 365 νέα δέντρα και ενισχύοντας τις ήδη υπάρχουσες αναδασώσεις του βουνού μας.

Η Δημοτική Κίνηση Αλίμου «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι» οργανώνει την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 18:30 Διαδικτυακή Εκδήλωση Ανοιχτής Συζήτησης για το θέμα του διαδημοτικού κοιμητηρίου Αλίμου-Ηλιούπολης, που περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό του υπό ψήφιση Προεδρικού Διατάγματος της κυβέρνησης για τον Υμηττό.

Mε δεδομένα τα νέα μέτρα για την εξάπλωση του κοροναϊού που εξαγγέλθηκαν, αποφασίστηκε η αναβολή της εκδήλωσης διαμαρτυρίας για τον Υμηττό που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 15 Νοεμβρίου.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11πμ ΣΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΩΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.

Δεν έχει προηγούμενο το περιστατικό σε επαγγελματικό Λύκειο στον Υμηττό όπου καθηγήτρια, ενώ ο κορονοϊός εξαπλώνεται επικίνδυνα σε όλη τη χώρα, αρνείται να φορέσει μάσκα μέσα στην τάξη την ώρα του μαθήματος.

Σήμερα θέλω να κάνουμε μαζί μία βόλτα στο βουνό μας, για να διαπιστώσουμε τις ακατάλληλες συνθήκες που θα δημιουργηθούν απο την αύξηση της τάσης του ΚΥΤ αλλά και από τη δημιουργία διαδημοτικού κοιμητηρίου στην περιοχή.