Tag: βιβλίο

Η ΤΟ Εμπορίου - Υπηρεσιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ καλεί στην παρουσίαση του βιβλίου «Για την απελευθέρωση των γυναικών από κάθε κοινωνική ανισότητα. - Σάββατο 27 Ιούνη στο Δημοτικό Αναψυκτήριο του άλσους Δημήτρης Κιντής.

Οι αναγνώστες θα μπορούν να προσέρχονται στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με σειρά προτεραιότητας και φορώντας μάσκα. Μέγιστος αριθμός αναγνωστών ταυτόχρονα 5 άτομα.

Το νέο παιδικό βιβλίο με δύο παραμύθια της Νάντιας Λιαρέλλη με τίτλο «Η κόκκινη κότα και ο Προκόπης ο τεμπέλης» έχει τις αφηγηματικές αρετές και την απλότητα της αφήγησης των γιαγιάδων.

Αγαπητοί φίλοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηλιούπολης, όπως γνωρίζετε, η Βιβλιοθήκη μας, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων κατά του κορονοϊού, παραμένει κλειστή για το κοινό.

Ο «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης-Γρηγόρης Γρηγορίου» φιλοξενεί την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη (Νικομάχου 18), εργαστήριο γνωριμίας με την τέχνη του «Μακραμέ», για μικρούς και μεγάλους, με εμψυχώτρια την κ. Πέγκυ Αλεβιζάκη.

Είναι αστυνομικός σε μάχιμη υπηρεσία της Αθήνας, παιδαγωγός και μητέρα τριών παιδιών. Έχει ευαισθησίες και τις εκφράζει μέσα από τη συγγραφή παιδικής λογοτεχνίας, αλλά και ποίησης.

Στη θεατρική σκηνή του Μεγάρου Μουσικής θα ανέβει στις 24 Απριλίου και θα παίζεται για δέκα συνεχόμενα Σαββατοκύριακα το τελευταίο βιβλίο του δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου "Ο Αγριάνθρωπος".

Είχε χαθεί το Βιβλίο Πρωτοκόλλου Εισερχομένων - Εξερχομένων Εγγράφων και των καταγεγραμμένων σε αυτό εγγράφων από το ιδιαίτερο γραφείο Δημάρχου όπως μας είχε ενημερώσει ο κ. Δήμαρχος πριν ένα μήνα περίπου.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης, μετά τη θερμή ανταπόκριση του κόσμου, συνεχίζει για πέμπτη χρονιά το πρόγραμμα, με τίτλο «Παρέα με τα παραμύθια στη Βιβλιοθήκη», για παιδιά από 3 έως 7 ετών.

Ολοένα και πληθαίνουν οι ανακοινώσεις για διοργάνωση «λευκών νυχτών» (ενίοτε κι άλλων χρωμάτων ή με άλλα ευφάνταστα ονόματα) σε διάφορες γειτονιές της Αττικής, στο πλαίσιο των οποίων προβλέπεται παράταση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων μέχρι τα μεσάνυχτα, ενίοτε μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου Καισαριανής πραγματοποιήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου η παρουσίαση του νέου ιστορικού μυθιστορήματος του Πανεπιστημιακού και Συγγραφέα Σπύρου Τζόκα «Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ» που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΘΕΜΕΛΙΟ.

Από τις 14 Ιανουαρίου 2020 έως τις 28 Μαΐου 2020, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 9.30 έως 11.30 το πρωί, μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την εκπαιδευτικό-εικαστικό, Θεανώ Χριστοπούλου, να «ζωντανεύει» εικόνες βιβλίων που επιλέξαμε για τις αντίστοιχες ηλικίες.

Ένα βιβλίο που δίνει «πρόσωπο και φωνή» στα παιδιά του βίωσαν τη φρίκη, του Γερμανού δημοσιογράφου και συγγραφέα Alwin Meyer, κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Καπόν