Tag: δημοτική αστυνομία

. Όπως έγραψε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Θάνος Τάτσης πέθανε ξαφνικά, προδομένος από την καρδιά του.

Ύστερα από το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου, επανέρχεται στην Αθήνα, από τη Δευτέρα 12 Απριλίου, το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης για την πιο ομαλή κυκλοφορία και στάθμευση στους δρόμους της πόλης, όπως ανακοινώνει ο Δήμος Αθηναίων.

Ο ρόλος της Δημοτικής Αστυνομίας είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την εξυπηρέτηση των Δημοτών, για την ασφαλή και ανεμπόδιστη κίνηση των κατοίκων και κύρια των ευπαθών ομάδων και γενικά για την καλή εικόνα και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

Τη δυνατότητα να παραλάβουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, που είχαν αφαιρεθεί από τη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας μέχρι και την Κυριακή 19 Μαΐου, θα έχουν οι κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών από σήμερα Τετάρτη 22 έως και την Παρασκευή 24 Μαΐου, αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων.

Ο Δήμος Ηλιούπολης ενημερώνει τους κατοίκους ότι ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας μεταξύ άλλων και σε σχέση με τις θέσεις ΑμεΑ και τις ράμπες ΑμεΑ έχει αλλάξει.

Ο Δήμος Ηλιούπολης ενημερώνει τους πολίτες ότι για οποιαδήποτε αντίρρηση υπάρχει μετά από βεβαίωση παράβασης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας Ν. 2696/1999 (Κ.Ο.Κ.)...

Έξω από τα ρούχα του βγήκε ένας εργαζόμενος οδηγός ημι-φορτηγού στη Θεσσαλονίκη από τις κλήσεις που του έκοβε συνεχώς η δημοτική αστυνομία με αποτέλεσμα να λάβει δραστικά μέτρα.

συνέβη νωρίτερα σήμερα και κατά τη διάρκεια της συνάντησης του κ. Σταθάκη με την εκπρόσωπο του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Ηλιούπολης, με γνώμονα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και τη βελτίωση της αισθητικής της πόλης, ζητά την ενεργό συμμετοχή όλων σε μια κοινή προσπάθεια αρμονικής συνύπαρξης.     Ας δημιουργήσουμε λοιπόν τις συνθήκες για: ?    Την ασφαλή χρήση κοινόχρηστων χώρων (παιδικές χαρές, πάρκα, άλση, πλατείες κλπ.

Την επαναφορά των αρμοδιοτήτων φύλαξης των σχολείων και της Δημοτικής Αστυνομίας ζητά η ΚΕΔΕ.   Το αίτημα έθεσε ο απερχόμενος πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Καλλιθέας , Κώστας Ασκούνης, ενώπιον του υπουργού Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου, του αναπληρωτή υπουργού Θεόφιλου Λεονταρίδη και του υφυπουργού Γιώργου Ντόλιου, μιλώντας στην ενημερωτική συνάντηση των νεοεκλεγέντων αιρετών Αττικής και Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε προ ημερών.

Τη θεσμοθέτηση ενός νέου Σώματος Δημοτικών Ελεγκτών το οποίο θα είναι ένστολο και θα ασκεί τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας προτείνει η ΠΟΕ ?ΟΤΑ. Σε ένα πολυσέλιδο κείμενο της η Ομοσπονδία Εργαζομένων στη Τοπική Αυτοδιοίκηση καταγράφει τις παρατηρήσεις της σχετικά με την παράλληλη άσκηση με την ΕΛ.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ με ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι ο έλεγχος της στάθμευσης από τους Δήμους, μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, γίνεται στη βάση μιας εσφαλμένης ερμηνείας των νόμων. Καταγγέλλει αυτή την πρακτική και καλεί το Δήμο Αθηναίων και όλους τους Δήμους που κόβουν κλήσεις είτε να δημιουργήσουν νέα υπηρεσία ή να διεκδικήσουν την αναθεώρηση της απόφασης για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας.

Απεργία σήμερα, δηλώσεις συμπαράστασης από Δημάρχους και σκέψεις για παραιτήσεις, άνθρωποι της δημοτικής αστυνομίας και σχολικοί φύλακες και τροχονόμοι στον δρόμο με το Πολυνομοσχέδιο που η Κυβέρνηση πάει να περάσει, αλλά όλα ήταν προμελετημένα;Είχαν δρομολογηθεί με τα διάφορα προγράμματα Το.ΠΕ.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗTo ΕΝΑΚ καταγγέλλει στο λαό της Ηλιούπολης την απροκάλυπτη και μεθοδευμένη επίθεση με τη μέθοδο των ομαδικών απολύσεων, ενάντια στην Αυτοδιοίκηση και τους εργαζομένους.Σχολικοί φύλακες και Δημοτική Αστυνομία αποτελούν δομές και υπηρεσίες με σημαντικό έργο και προσφορά στην αυτοδιοίκηση, την κοινωνία και την εκπαίδευση.