Tag: διαθεσιμότητα

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν δύο αστυνομικοί που κατηγορούνται για συμμετοχή στην εγκληματική ομάδα, που εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, για αδικήματα σε βάρος αλλοδαπών. Εκτός από τους δύο αστυνομικούς, συνελήφθησαν και τρεις ιδιώτες, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται τουλάχιστον ακόμα πέντε άτομα.

Το πιλοτικό "Σύστημα πληροφόρησης οδηγών για διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης" δεν αποτελεί ένα σύστημα εγκατάστασης παρκόμετρων αλλά ένα σύστημα πληροφόρησης των οδηγών ? πολιτών σε πραγματικό χρόνο για τη διαθεσιμότητα θέσεων στάθμευσης.

 Ένα πρόβλημα που συναντά πολύ συχνά κανείς, όταν θέλει να κλείσει ραντεβού σε συμβεβλημένο γιατρό του ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΙ, είναι ότι συνήθως ακούει την απάντηση ότι ο γιατρός δε μπορεί αυτό το μήνα. Επειδή έχει συμπληρώσει τα 200 ραντεβού, πλαφόν δωρεάν επισκέψεων που βάσει σύμβασης με το δημόσιο φορέα είναι υποχρεωμένος να κάνει κάθε μήνα, θα πρέπει ή να περιμένει ένα ή δύο μήνες ή να πληρώσει την επίσκεψη.

Συλλαλητήριο ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας που οδηγεί σε απολύσεις χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους, πραγματοποιεί την  Πέμπτη 5 Ιουνίου , η ΑΔΕΔΥ, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 6:30 μ.μ το απόγευμα.

Τις τελευταίες ημέρες προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε το θέμα της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών και των απολύσεων που έρχονται, μέσα από τα κανάλια των κεντρικών ΜΜΕ.   Η απάντηση τους είναι ότι υπάρχουν πολλά σημαντικά θέματα που ανακύπτουν την τελευταία στιγμή και η όποια σκέψη παρουσίασης των απόψεων μας αναβάλλεται.

Με καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα καλυφθούν, στο πλαίσιο της κινητικότητας, τα κενά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς των δήμων, καθώς και στις δομές της διά βίου μάθησης, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.   Ειδικότερα, θα καλυφθούν συνολικά 925 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων στο υπουργείο Παιδείας, με έμφαση στις διευθύνσεις δια βίου μάθησης και 150 θέσεις σε δήμους, ειδικοτήτων βρεφονηπιοκόμων και βοηθών βρεφοκόμων.

Η απανθρωπιά και η κυνικότητα της κυβέρνησης των ανδρείκελων που υποτίθεται ότι κυβερνούν δεν έχει όρια. Τις τελευταίες μέρες διαλύουν τα πολυιατρεία του ΙΚΑ ? ΕΟΠΥΥ Ηλιούπολης και απολύουν γιατρούς και εργαζόμενους με συνέπεια να γίνεται αδύνατη η πρόσβαση των πολιτών σε δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Το δεύτερο κύμα της διαθεσιμότητας από την Υγεία τους δήμους και τα ταμεία Απο τους δήμους τα ασφαλιστικά ταμεία και το χώρο της Υγείας θα προέλθει το δευτερο κύμα της διαθεσιμότητας όπου το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιδίωκει να πάρει μία μικρή χρονική παράταση για την υλοποίησή του. Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα, η συνάντηση των εκπροσώπων της τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκης, ο οποίος έχει υλοποιήσει τη δέσμευση της κυβέρνησης για το πρώτο κύμα διαθεσιμότητας 12.

Φρένο στη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών που, σύμφωνα με το δικηγόρο που χειρίζεται την υπόθεση αντανακλά και σε αυτή των δημοτικών αστυνομικών, βάζει με απόφασή του ο πρόεδρος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών με χθεσινή του απόφαση επί σχετικής αίτησης καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε σχετική του επιστολή στην ΠΟΕ-ΟΤΑ ο δικηγόρος Α.

Αντιδρούν τα πανεπιστήμια στη διαθεσιμότητα των περίπου 1.600 διοικητικών υπαλλήλων, η λίστα με τα ονόματα των οποίων αναμένεται να δοθεί σήμερα από το υπουργείο Παιδείας στην Κυβερνητική Επιτροπή Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Δεκτή από το Διοικητικό Εφετείο έγινε σήμερα η αίτηση αναστολής της διαπιστωτικής πράξης του νόμου 4127/13 «Έγκριση της επικαιροποίησης του Μεσοπροθέσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016» που κατέθεσαν εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ουσιαστικά, με τη συγκεκριμένη απόφαση αναστέλλεται για εύλογο χρονικό διάστημα η εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας, καθώς το Διοικητικό Εφετείο αναγνώρισε ότι το μέτρο εφαρμόστηκε χωρίς να αξιολογηθούν τα διοικητικά και τεχνικά προσόντα των δημοσίων υπαλλήλων.