Tag: δικαστήρια

Στην τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης, που εντάχθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, καθορίζεται η λειτουργία των δικαστηρίων από 1η Απριλίου έως και 31 Μαΐου 2021.

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών έκανε δεκτό το αίτημα του Νίκου Παπαβασιλείου και ο καταδικασθείς ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης βγαίνει από τη φυλακή τέσσερις μήνες μετά την καταδίκη του.

Με την εγκύκλιο ΥΠ.ΕΣ. εγκ.426/77233/13.11.2020, δόθηκαν διευκρινίσεις σχετικά με την λειτουργία των οργάνων της δημόσιας διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκηση ενώ βρισκόταν σε ισχύ η ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ.: 71342/06.11.2020 (ΦΕΚ 4899/06.11.2020 τεύχος Β’) για το χρονικό διάστημα από 03.11.2020 έως 30.11.2020.

Μαζί μας, οι κάτοικοι της περιοχής κ. Μ. Μηναδάκης και κ. Ραλλία Χρηστίδου βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο νομικός των κατοίκων κ. Κ. Διάκος, ο νομικός του Δήμου κ. Κ. Μανταδάκης και οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Κ. Σεφτελής και Απ. Στασινόπουλος.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, «κατά τη σημερινή (24/4) συνεδρίασή του, ενόψει των τελευταίων κρίσιμων εξελίξεων, αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων Αθηνών την προσεχή Τρίτη 28.4.2020 από την άσκηση των καθηκόντων τους, τόσο των δικαστικών, όσο και των εξωδικαστικών (υποθηκοφυλακεία, κτηματολογικά γραφεία), χωρίς πλαίσιο (ήτοι, χωρίς χορήγηση κατʼ εξαίρεση αδειών)».

Εντός της ημέρας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η σχετική τροπολογία για τον περιορισμό των δικαστικών διακοπών, κάτι που έχει ήδη προαναγγείλει ο υπουργός Δικαιοσύνης, προκαλώντας τις αντιδράσεις των δικαστικών ενώσεων...

Μέχρι τις 27 Απριλίου 2020 αναμένεται να παραμείνει το προσωρινό λουκέτο σε όλα τα δικαστήρια της χώρας στο πλαίσιο των μέτρων ανάσχεσης της διασποράς του κορονοϊού.

Στην απόφαση που εξέδωσε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών είναι μια δικαίωση για την οικογένεια του αδικοχαμένου 11χρονου Μάριου στο Μενίδι αλλά παράλληλα είναι και μια απόφαση “καταγγελία” για την παντελή απουσία του κράτους, δηλαδή της αστυνομίας στην προκειμένη περίπτωση, στο Μενίδι.

Ενοχος για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου κρίθηκε προ ολίγου ο Επαμεινώνδας Κορκονέας. Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας καταδικάστηκε ομόφωνα για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο, για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το 2008, η οποία συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Ανακοίνωση για το κύκλωμα με τα πλαστά διπλώματα και την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα να μην προφυλακιστούν τα μέλη του, εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής,

Μετά από 17 περίπου χρόνια έπεσε στα μαλακά . Αν ήταν καθαρίστρια, η καστανάς σε κάποιο δρόμο, θα την – τον έβαζαν φυλακή ΑΜΕΣΩΣ, και την σύζυγό του η οποία απηλλάγη για το ξέπλυμα, λόγω παραγραφής της πράξης.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας επέβαλε ποινή κάθειρξης επτά ετών με αναστολή στον πρώην πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού Ανδρέας Μαρτίνης, για τα «δωρεάν νοσήλια» σε επιφανή πρόσωπα στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν». Οι εξυπηρετήσεις του προκάλεσαν ζημιά ύψους 22 εκατομμυρίων ευρώ στο νοσοκομείο κατά την περίοδο 2007 – 2010.

Μετά από σημερινή ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος συνεχίζονται μέχρι την 1η Φεβρουαρίου 2019 οι καθημερινές δίωρες διακοπές (από 13.00 έως 15.00) των δικαστικών υπαλλήλων της Αθήνας σε όλα τα ακροατήρια των Ποινικών και Πολιτικών Δικαστηρίων.

Σκληρός Γεωργιανός κακοποιός, ο οποίος συμμετείχε το 2012 σε δύο ληστείες μετά φόνου στην Φιλοθέη και την Ηλιούπολη, προσπάθησε τρεις φορές να αποφυλακιστεί με το γνωστό «νόμο Παρασκευόπουλου» επικαλούμενος σοβαρούς λόγους υγείας, αλλά οι δικαστές δεν του έδωσαν της χαρτί της ελευθερίας, καθώς οι λόγοι υγείας δεν ευσταθούσαν

Σχεδόν όλοι αθώοι κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για την υπόθεση που είχε χαρακτηριστεί ως σκάνδαλο σχετικά με την καταπάτηση μεγάλης δασικής έκτασης στην Αιξωνή της Γλυφάδας.