Tag: εγκύκλιος

Νέα μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού για τον τρόπο λειτουργίας του δημοσίου τομέα, φορέων του δημοσίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αʼ και Βʼ βαθμού περιλαμβάνει η εγκύκλιος που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας δίνει σαφείς οδηγίες για όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες για να προστατευθούν κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές, όπως αυτές που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην πατρίδα μας

Εγκύκλιο για τη χορήγηση σύνταξης, λόγω θανάτου, εξέδωσε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), με την οποία περιγράφονται οι αλλαγές που επήλθαν από την έναρξη ισχύος του νέου ασφαλιστικού νόμου και μετά.

Επαναφορά στον υπολογισμό των συντάξεων, με το νόμο «Λοβέρδου ? Κουτρουμάνη» αποκαλύπτουν οι οδηγίες κρυφής εγκυκλίου που εξέδωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στις 7 Ιανουαρίου του 2016, χωρίς ποτέ να αναρτηθεί στη «Διαύγεια», παρά στάλθηκε μόνο στα γραφεία των αρμοδίων Υπουργών και στις αρμόδιες Διευθύνσεις του Δημοσίου και άλλων Ασφαλιστικών Ταμείων, προκειμένου να προχωρούν στην έκδοση αποφάσεων έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο με το Νέο Ασφαλιστικό.

O υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, υπέγραψε και απέστειλε στα Ταμεία απόφαση-εγκύκλιο, με την οποία αυξάνονται οι εισφορές υγειονομικής περίθαλψης στις κύριες συντάξεις από 4% στο 6% και επιβάλλεται κράτηση 6% στις επικουρικές. Στον καταβαλλόμενο συντάξιμο μισθό θα καταγραφεί μείωση που μεσοσταθμικά θα κυμανθεί στα 13 ευρώ στις κύριες και στα 10 ευρώ στις επικουρικές.

Την εγκύκλιο για τις Δημοτικές Εκλογές 2014 εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών όπου καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες της εκλογικής διαδικασίας για τις επικείμενες εκλογές του Μαίου.   Όπως αναφέρει το υπουργείο με την εγκύκλιο για τις εκλογές επιχειρείται να δοθούν όλες οι απαραίτητες διευκρινίσεις, με τον κατά το δυνατόν απλούστερο και συστηματικότερο τρόπο.

Πρόστιμο στους κυνηγούς που μεταφέρουν σκυλιά σε κλουβί εκτός αυτοκινήτου Παράνομη θεωρείται πλέον η μεταφορά κυνηγετικών σκύλων με αυτοκίνητο, σε ξύλινα ή άλλα κλουβιά προσαρτημένα στο πίσω μέρος του οχήματος, εκτός καμπίνας. Συγκεκριμένα, με ενέργειες της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας εκδόθηκε η εγκύκλιος 1969/100521/14.

Εγκύκλιο με την οποία διευκρινίζει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποίηση του προγράμματος κινητικότητας, εξέδωσε, την Παρασκευή, 16.08,  το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Το υπουργείο Υγείας με πρόσφατη εγκύκλιό του (22238/28-06-2013), προς όλες τις υπηρεσίες Υγείας του ΕΟΠΥΥ, απαγορεύει τη χορήγηση ιατρικών βεβαιώσεων υγείας των αθλητών από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τα αθλητικά σωματεία και τους χρήστες των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού, τη στιγμή που οι περισσότερες αθλητικές ομοσπονδίες δέχονται μόνο από δημόσια ιατρεία και νοσοκομεία τις σχετικές βεβαιώσεις για την ανανέωση των ετήσιων δελτίων υγείας των αθλητών!Απαγορεύει τη χορήγηση ιατρικών βεβαιώσεων υγείας των αθλητών από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ!"Πρόκειται για μια ακόμα ανάλγητη μνημονιακή απόφαση, που θα επιβαρύνει οικονομικά δεκάδες χιλιάδες αθλούμενους και τα αθλητικά σωματεία, ενώ ταυτόχρονα θα επιδεινώσει το υπάρχον πρόβλημα με τις ψεύτικες βεβαιώσεις που παρέχονται ανεξέλεγκτα από τρίτους και τους υποτυπώδεις ιατρικούς ελέγχους των αθλητών" αναφέρει ανακοίνωση του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:"Επιπλέον, εκφράζουμε σοβαρά ερωτηματικά για τη πρόθεση των κυβερνητικών εντολοδόχων της τρόικας να επεκτείνουν το μέτρο και σε ό,τι αφορά τη χορήγηση ιατρικών βεβαιώσεων προς τους μαθητές, ούτως ώστε να συμμετέχουν χωρίς κινδύνους και στο μάθημα της φυσικής αγωγής στο σχολείο, προσθέτοντας ένα ακόμα χαράτσι στον προϋπολογισμό κάθε οικογένειας.