Tag: εκπαιδευτικοί

Το υπουργείο Παιδείας, το πρωί της Τετάρτης 5/5, δημοσιοποίησε τον πλήρη οδηγό με τα μέτρα για την επαναλειτουργία όλων των βαθμίδων των σχολείων την προσεχή Δευτέρα, 10 Μαΐου.

H νέα εγκύκλιος που ήρθε στα σχολεία για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών και των μελών ΕΕΠ - ΕΒΠ με εμβόλια που έμειναν αδιάθετα τελικά για τον covid-19, με ό, τι δηλαδή περισσεύει, συνιστά επικοινωνιακό τρικ από την πλευρά του ΥΠΑΙΘ και πραγματικό εμπαιγμό των εκπαιδευτικών σχετικά με τον εμβολιασμό τους.

Και τα 344 τεστ που πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμος Γλυφάδας, με δική του πρωτοβουλία και δαπάνη, σε εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ήταν αρνητικά.

Την Κυριακή, ο Δήμος Γλυφάδας πραγματοποιεί με ίδια δαπάνη και ιδιωτικό πιστοποιημένο φορέα, drive through εξέταση για τον κορονοϊό, με τελευταίας γενιάς, για όλους τους εκπαιδευτικούς και το βοηθητικό προσωπικό σε όλες τις βαθμίδες που θα μπουν στην τάξη τη Δευτέρα.

Τα εκπαιδευτικά σωματεία απάντησαν δυναμικά στην κοροϊδία της κυβέρνησης! Τα δικαιώματα των μαθητών και των εκπαιδευτικών δεν μπαίνουν σε lockdown

Το φετινό ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς είναι πρωτόγνωρο, αφού για πρώτη φορά μετά την καραντίνα θα βρεθούν στο σχολείο ξανά - μαζί και από κοντά - συμμαθητές και εκπαιδευτικοί.

Αγαπητοί γονείς, Αρχικά θα θέλαμε να ευχηθούμε καλή σχολική χρονιά, αφού βρισκόμαστε στην έναρξη αυτής της ιδιαίτερα δύσκολης σχολικής χρονιάς.

Νέα κινητοποίηση πραγματοποιούν την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020, στις 12:30 μ.μ οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ, με αφορμή την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή

Συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ έχουν σήμερα στις 9.00 το πρωί οι εκπαιδευτικοί στα φροντιστήρια και στα κέντρα ξένων γλωσσών. Διαμαρτύρονται για το ωράριο και οι συνθήκες εργασίας τους, διεκδικώντας να μην γίνει δεκτή περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους.

Έξω από το Δημαρχείο Αργυρούπολης χθες το απόγευμα, Αναπληρωτές, φοιτητές, καθώς και το Συντονιστικό Αδιόριστων Εκπαιδευτικών και η Εργατική Λέσχη Αργυρούπολης, καθώς σε αίθουσα του κτιρίου υπήρχε εκδήλωση, ομιλητής στην οποία ήταν ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Απίστευτες καταγγελίες για ιδιωτικό σχολείο και μάλιστα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα έρχονται στο φως μετά από καταγγελία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ).

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε ένα βιωματικό σεμινάριο με τη θεατροπαιδαγωγό και σκηνοθέτρια, Τζωρτζίνα Κακουδάκη το Σάββατο 28 Μαϊου.

Ανεπιθύμητα συμβάντα πάντα θα υπάρχουν στις σχολικές εκδρομές, αλλά δεν μπορεί ο εκπαιδευτικός να είναι ο αδύναμος κρίκος της αλυσίδας   Συντάκτης: Χρήστος Κάτσικας   Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας της 17χρονης μαθήτριας από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, η οποία το βράδυ της περασμένης Τετάρτης έπεσε στο κενό υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες από τον δεύτερο όροφο ξενοδοχείου της Ρώμης, όπου βρισκόταν στο πλαίσιο 6ήμερης εκδρομής του σχολείου της.   Η μαθήτρια νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του Νοσοκομείου «Αγιος Ευγένιος» της ιταλικής πρωτεύουσας με μηχανική υποστήριξη και δίνει τη δική της μάχη για τη ζωή, έχοντας στο πλευρό της τους γονείς της και έναν συνοδό καθηγητή του 2ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας, που παρέμεινε εκεί για να της παρέχει συνδρομή.

Εκπαιδευτικοί εν δράσει - ΑΠΥΣΠΕ Στερεάς Ελλάδας   Για την απόφαση Λοβέρδου στις 26 Ιανουαρίου σχετικά με τις αμοιβές των στελεχών που υλοποίησαν την αξιολόγηση. Οι τιμητές της διαδικασίας της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας και της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου, τα στελέχη της εκπαίδευσης που, με πύρινες εγκυκλίους, τρομοκρατούσαν συναδέλφους και Διευθυντές σχολείων, όλοι αυτοί που επιχειρηματολογούσαν υπέρ της αξιολόγησης των απολύσεων για να μην "εξομοιώνονται" οι "άριστοι" με τους "ανεπαρκείς", αποδείχθηκαν τελικά οι ίδιοι ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ.

Τις τελευταίες ημέρες προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε το θέμα της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών και των απολύσεων που έρχονται, μέσα από τα κανάλια των κεντρικών ΜΜΕ.   Η απάντηση τους είναι ότι υπάρχουν πολλά σημαντικά θέματα που ανακύπτουν την τελευταία στιγμή και η όποια σκέψη παρουσίασης των απόψεων μας αναβάλλεται.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Δημοτική Κίνηση Ηλιούπολης. Σήμερα που το Δημόσιο Σχολείο βρίσκεται στο στόχαστρο της διάλυσης, σήμερα που η μόρφωση της νεολαίας από δικαίωμα γίνεται μακρινό όνειρο.