Tag: καθαριότητα

Τον τελευταίο καιρό αναρτώνται αρκετά δημοσιεύματα από την Παράταξη Ηλιουπολοι μαζί - ΕΝΑΚ που επιχειρούν να δώσουν την εικόνα ελλιπούς λειτουργίας του Δήμου και των υπηρεσιών του. Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότ

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω προβλημάτων στην λειτουργία της Χωματερής των Λιοσίων (δεν δέχονται βαρέως τύπου οχήματα) ζητούμε από τους Δημότες μας την βοήθειά τους καθώς και την κατανόησή τους σε τυχόν καθυστερήσεις στην αποκομιδή κλαδιών, ογκωδών και απορριμμάτων.

Παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019, η προθεσμία μέσα στην οποία οφείλουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων να υποβάλλουν δήλωση στους οικείους δήμους περί της μη χρήσης των ακινήτων, στα οποία είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση, προκειμένου να απαλλαγούν από τα αναλογούντα τέλη καθαριότητας και φωτισμού.

Με μια οργισμένη ανακοίνωση και με την απόφαση να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, αντέδρασε η ΠΟΠ – ΟΤΑ στην κίνηση του υπουργείου Εσωτερικών να υπογράψει επέκταση της Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με την ΠΟΕ – ΟΤΑ, κάνοντας λόγο για ατόπημα από την ηγεσία του υπουργείου.

Δημοσίευσα ένα άρθρο (εδώ) για τον χειρισμό των ανταποδοτικών τελών εκ μέρους του Δήμου. Λίγες μέρες νωρίτερα ο κ. Βαλασόπουλος παρουσίασε – αναφέρθηκε στην προσπάθεια του να μην αυξήσει τα ανταποδοτικά τέλη τα τελευταία 6 χρόνια.

Η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Άννυ Καυκά και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα στο Δήμο δεν πίστευαν κυριολεκτικά στα μάτια τους με την εικόνα που αντίκρισαν όταν μπήκαν τελικά στο σπίτι και είδαν τους τόνους των σκουπιδιών συσσωρευμένους.

Τα τέλη καθαριότητας είναι ανταποδοτικά, οι πολίτες πληρώνουν το κόστος του Δήμου για τις υπηρεσίες που απολαμβάνουν. Εννοείται πως ο Δήμος διαχειρίζεται το κόστος της καθαριότητας κατά το συμφέρον των πολιτών υπακούοντας στον κανόνα «οι καλύτερες υπηρεσίες με το χαμηλότερο κόστος».

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Ηλιούπολης αποφάσισε την Προμήθεια Μηχανημάτων έργου, Οχημάτων και συνοδευτικού εξοπλισμού με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ.

Δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή o συμβασιούχος - “παρατασιούχος” του Δήμου Θεσσαλονίκης, Άγγελος Παντέλογλου, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα - όπως δυστυχώς αποδείχθηκε- το βράδυ της περασμένης Κυριακής εν ώρα εργασίας.

Σε ένα μπαράζ κατάθεσης τροπολογιών έχει επιδοθεί η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και σε μία από αυτές προβλέπει ότι θα μπορούν να προσλαμβάνονται και αλλοδαποί. .

Με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο Δήμο Βύρωνα ενημερώνουν ότι στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 18/7/2016 ανάμεσα στο Δ.Σ. του Σωματείου και τον αντιδήμαρχο οικονομικών κύριο Δημήτρη Κόκκαλη ενημέρωσε για τις προθέσεις της δημοτικής αρχής, να εκχωρήσει, την καθαριότητα εσωτερικών χώρων του δήμου και των γηπέδων όπως επίσης και τα πολιτιστικά εργαστήρια του δήμου σε ιδιώτες, μέσω Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ).

Πλήρη παρουσίαση – ενημέρωση για το μηχανισμό και την κατάσταση της καθαριότητας, έκανε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Καλαρρύτης.

Το σημαντικό θέμα της καθαριότητας στο Δήμο Ηλιούπολης θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 19 Μαΐου 2016. Το Ηλιούπολη για όλους έχει αναδείξει πολλές φορές την κακή κατάσταση που βρίσκεται η καθαριότητα στην Ηλιούπολη.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΚΑΘΑΡΗ Αγαπητοί συμπολίτες, συμπολίτισσες , Η καθαριότητα στην πόλη είναι δείκτης υγείας, πολιτισμού, ποιότητας ζωής, αλλά και η βασική εικόνα που καθορίζει την αξία και την φήμη της. Γι αυτό το λόγο η δημοτική αρχή, δίνει καθημερινά έναν τιτάνιο αγώνα για να κρατήσει την  πόλη καθαρή και ευπρεπή, στους δρόμους, στα πεζοδρόμια, στις πλατείες, στα δημόσια κτήρια αλλά και σε ευαίσθητους χώρους όπως τα σχολεία, τα αθλητικά κέντρα, τους παιδικούς σταθμούς - σε κάθε γειτονιά.