Tag: καραντίνα

Την είδηση πως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βρίσκεται σε καραντίνα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, αν και αρχικά είχε διαψευστεί.

Εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία ρυθμίζονται οι όροι λειτουργίας των δικαστηρίων και εισαγγελιών της χώρας το διάστημα από 7.11.2020 ως και 30.11.2020.

Όσοι φοβόμαστε την καραντίνα, που μας επιβάλλεται ξανά δεν έχουμε ζήσει την “καραντίνα” του άνεργου. Είναι μία καραντίνα δύσκολη, δυσβάσταχτη, ψυχοφθόρα, καταστροφική, που σε τρώει λίγο – λίγο σαν την αμοιβάδα που απορροφά τον εγκέφαλο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γιος της Φώφης Γεννηματά είναι μαθητής σε ιδιωτικό σχολείο στα νότια προάστια και πρόσφατα καθηγητής στο ίδιο σχολείο διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.

Την Τρίτη ανακοινώθηκε πως η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων μπαίνει σε καραντίνα για δύο εβδομάδες, εως την Τρίτη 3 Νοεμβρίου.

Κατατέθηκαν, αργά το βράδυ της Παρασκευής (05.09.2020), οι ρυθμίσεις που προβλέπουν το τι θα ισχύσει για τις υπερωρίες μετά την καραντίνα, για το πως θα υπολογιστεί φέτος το δώρο Χριστουγέννων, ποιοι δικαιούνται το επίδομα των 534 ευρώ.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός επρόκειτο να συνοδεύσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη σημερινή επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη αλλά λίγο πριν την αναχώρησή τους ενημερώθηκαν πως επενδυτής από το εξωτερικό με τον οποίο ήρθαν σε επαφή βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Συναγερμός έχει σημάνει σε οίκο ευγηρίας στο Μοσχάτο καθώς βρέθηκε θετική στον κορονοϊό μια 28χρονη υπάλληλος και μάλιστα κατά τη διάρκεια της βάρδιας της.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο Σομαλός συνελήφθη τη Δευτέρα για συμμετοχή σε συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών και οδηγήθηκε στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα, που κάνει προανάκριση για το επεισόδιο.

Στην αρχή ήταν η αδυναμία διεκπεραίωσης της καθημερινότητας (πληρωμές λογαριασμών, τροφοδοσία σπιτιού), ύστερα η αναστολή βασικών υποχρεώσεων έναντι της ζωής (αναβολή επισκέψεων σε γιατρούς) και στο τέλος, η βαθιά θλίψη από τη στέρηση των οικείων προσώπων. Με αυτή τη σειρά και με έναν αυξανόμενο φόβο, φαίνεται πως βίωσαν οι ηλικιωμένοι στην Ελλάδα τον εγκλεισμό στο σπίτι, εξαιτίας της απειλής του κορονοϊού.

Μετά από την επιβεβαίωση κρούσματος κορονοϊού σε γονέα παιδιού του Δεύτερου Βρεφικού σταθμού στην οδό Σμύρνης 19, ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε την Δημοτική Αρχή πως θα πρέπει να παραμείνει κλειστός ο σταθμός...

Οι εργασίες «έτρεξαν» τις ημέρες της καραντίνας στο τέρμα της οδού Ελευθέρου Ανθρώπου. Στον εκεί ανοιχτό χώρο τοποθετήθηκαν ταρτάν με διαδρόμους, όργανα γυμναστικής, κερκίδα, έγινε δενδροφύτευση και τέλος δημιουργήθηκε και ένας παιδότοπος, ο οποίος είναι έτοιμος, όμως θα λειτουργήσει όταν αυτό επιτραπεί.