Tag: μάσκα

«Όταν λέμε διπλή μάσκα, εννοούμε ιατρική μάσκα και από πάνω υφασμάτινη μάσκα και όταν λέμε υφασμάτινη, εννοούμε καλής ποιότητας υφασμάτινη μάσκα με τρεις στρώσεις υφάσματος»,

Ο γωστός μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στο πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο αδερφός του, ο οποίος έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Πολίτευμα είναι το σύνολο των κανόνων που ρυθμίζουν την άσκηση της πολιτικής εξουσίας σε ένα κράτος. Αν οι κανόνες είναι δημοκρατικοί, τότε είναι δημοκρατία, αν όχι , αντιμετωπίζουμε αντιδημοκρατικό καθεστώς.

Τον δέρνουν αλύπητα με κλωτσιές και μπουνιές επειδή τους ζήτησε να φορέσουν μάσκα. Βίντεο δείχνει τους νεαρούς να χτυπούν τον σταθμάρχη στα πλευρά, το κεφάλι, το πρόσωπο και την κοιλιά.

Είπε ο πρωθυπουργός του ημετέρου Κρατιδίου: ''...Όλοι περάσαμε στιγμές ανεμελιάς, που ξεχάσαμε τι πρέπει να κάνουμε. Δεν εξαιρώ τον εαυτό μου. Ήταν λάθος μου που δεν φορούσα μάσκα όταν φωτογραφήθηκα...''

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλα τα παιδιά ΑμεΑ, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ιατρικές γνωματεύσεις τους.

Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης ένα από τα θύματα του κορονοϊού στην χώρα μας κηδεύτηκε σήμερα με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στην επιβολή προστίμων σε εργάτριες του σεξ προχώρησε η αστυνομία προχθές, με το πρόσχημα ότι παραβίασαν ένα από τα μέτρα που είχαν τεθεί σε ισχύ το Σάββατο για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού και πιο συγκεκριμένα επειδή δεν φορούσαν μάσκα σε δημόσιο χώρο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στη Σαμοθράκη, βρέθηκε, μαζί με την σύζυγό του Μαρέβα, για πολλές ώρες και χωρίς μάσκα με τον βουλευτή Έβρου της ΝΔ Σταύρο Κελέτση, που σήμερα επιβεβαιώθηκε ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό

Ο λόγος του δασκάλου - καθηγητή είναι το άπαν στη ζωή του νέου ανθρώπου, είναι το ευ ζην, το οξυγόνο που ζωογονεί τα κύτταρα και μετατρέπει την κραυγή σε λόγο, την κτηνώδη φύση σε δημιουργία, το άγριο σε πολιτισμό.

Διάφοροι ''ειδικοί'' όπως νοικοκυρές, καφενόβιοι,''βαριά ποτήρια'', πτυχιούχοι διαφόρων σχολών, "επαναστάτες" ή...διάνοιες με IQ άνω των... 500 μονάδων, θεωρούν ότι τα πάντα είναι προϊόν μιας παγκόσμιας συνομωσίας.

Δεν έχει προηγούμενο το περιστατικό που συνέβη σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ. Μετά τη φραστική επίθεση οδηγού σε γυναίκες, δύο επιβάτες που πήγαιναν από τον Πειραιά στον σταθμό «Δάφνη» ήρθαν στα χέρια μπροστά στα έκπληκτα μάτια μικρών και μεγάλων.

Σε ένα επιστημονικό κείμενο με τίτλο “Ομοφωνία” η Ελληνική Παιδοπνευμονολογική Εταιρεία απαντά σε όλες τις αμφισβητήσεις και απορίες σχετικά με την αναγκαιότητα, αλλά και την ορθή χρησιμοποίηση της μάσκας στο σχολείο.