Tag: πλατφόρμα

Μπήκαμε στο Μάιο και η πλατφόρμα του ''Ψηφιακού Χωριού Ηλιούπολης'' για την κοινωνική δικτύωση των Δημοτών του Δήμου Ηλιούπολης μπήκε σε δοκιμαστική λειτουργία.

Πέρασαν σχεδόν δύο μήνες από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών και τελών τραπεζοκαθισμάτων τόσο για επαγγελματίες όσο και για εργαζόμενους που βρίσκονταν σε αναστολή καθώς και άνεργους.

Προσωπικούς βοηθούς από το κράτος θα έχουν τα άτομα με αναπηρία, έρχεται η κάρτα αναπηρίας για περισσότερους ενώ αλλάζει και η λειτουργία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Ειδικότερα το πρόγραμμα του "προσωπικού βοηθού" θα ξεκινήσει πιλοτικά για 3.000 άτομα με αναπηρία και στην συνέχεια θα επεκταθεί.

Μια νέα πολιτιστική πλατφόρμα, που φέρει το όνομα «Greece in USA», ιδρύεται στη Νέα Υόρκη από την Ελληνίδα εικαστικό και επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης CUNY, Σωζήτα Γκουντούνα.

Πλατφόρμα με χάρτη για την επικινδυνότητα του κορωνοϊού ανά δήμο και δραστηριότητα δημιουργεί η κυβέρνηση. Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς

Σήμερα, Τρίτη θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα υποβληθούν οι αιτήσεις για την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών, Γιάννης Βρούτσης

FaceApp: αυτή είναι η νέα «μανία» του διαδικτύου, μια εφαρμογή η οποία, χρησιμοποιώντας τεχνικές Τεχνητής Νοημοσύνης μπορεί να «προβλέψει» πώς θα είναι ένα άτομο μετά από κάμποσα χρόνια, κι όχι μόνο αυτό, αλλά να μετατρέψει την πρόβλεψη αυτή σε φωτογραφία.

Με την εφαρμογή οι πολίτες μπορούν να μάθουν σε ποιο εκλογικό κέντρο ψηφίζουν στις 26 Μαΐου στις δημοτικές εκλογές, για την ανάδειξη νέων περιφερειαρχών, δημάρχων, δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων

Τίθεται σε λειτουργία στο portal του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (www.oaed.gr) η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει αναπτυχθεί για να υποστηρίξει την εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης 52246/3173/26.01.18 για τη διευκόλυνση της αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων και μη οφειλών των δανειοληπτών στους οποίους χορηγήθηκε δάνειο από ίδια κεφάλαια του τ. Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (τ. ΟΕΚ).

Το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ) παρουσίασε την ανανεωμένη διαδικτυακή πλατφόρμα www.livewithoutbullying.com, του προγράμματος «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό», την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στο βιβλιοπωλείο Public στο Σύνταγμα

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ήταν ο μόνος σύμφωνα με πληροφορίες που διαφώνησε με την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα, στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης. Γι αυτό άλλωστε και η υπογραφή του λείπει από το Σχέδιο Νόμου που κατατέθηκε στην Βουλή, αργά το βράδυ της ίδιας μέρας.

Με έκπληξη και απορία διαβάσαμε στην εφημερίδα ''Εποχή'', άρθρο κατά της Iskra και της ''Αριστερής Πλατφόρμας'', το οποίο φέρει την υπογραφή της κας Τζίνας Πολίτη.   Θεμιτή η κριτική ακόμα και η πιο σκληρή επίθεση ανάμεσα σε αριστερά έντυπα και ιστοσελίδες.

Η ενίσχυση των πρωτοβουλιών κοινωνικής αλληλεγγύης και των κοινωνικών δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης θα αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα των νεοεκλεγέντων δημάρχων του λεκανοπεδίου Αττικής που πρόσκεινται στην Αριστερά.Στο παραπάνω κατέληξαν επτά δήμαρχοι της Αττικής (Βύρωνα, Καισαριανής, Νέας Φιλαδέλφειας, Αγίας Παρασκευής, Κερατσινίου, Αιγάλεω, Περάματος) και εκπρόσωποι άλλων τριών νεοεκλεγέντων δημάρχων (Νέας Ιωνίας, Χαλανδρίου και Ζωγράφου), οι οποίοι συμμετείχαν σε συζήτηση για την κοινωνική αλληλεγγύη χτες το βράδυ στο 18ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθηνών.

To Υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην εσπευσμένη και υποχρεωτική - μέσω απειλών πειθαρχικού έλεγχου των διευθυντών σχολικών μονάδων- λειτουργία μιας νέας ψηφιακής πλατφόρμας (MySchool) αποτύπωσης των σχολικών μονάδων και συλλογής πληροφοριών.   Η πλατφόρμα αυτή κατασκευάστηκε  χωρίς την παραμικρή ανάμειξη και συμβολή των χρηστών της, παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις και προβλήματα τόσο ως προς την αρχιτεκτονική της και τη λειτουργικότητά της όσο και ως προς το περιεχόμενο των στοιχείων που οι εκπαιδευτικοί καλούνται να καταχωρίσουν αφού  δεν πληροί ούτε κατ? ελάχιστον τις σύγχρονες τεχνολογικές προδιαγραφές και τις προδιαγραφές της ασφάλειας που απαιτούνται όταν καταχωρίζονται στοιχεία στο διαδίκτυο.