Μία ταινία του Μάριου Νόττα.Το 2002 στα πλαίσια της πυρετώδους προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων, η ΔΕΗ αποφασίζει να αναβαθμίσει παράνομα το σταθμό ζεύξης που υπήρχε σε έκταση του Υμηττού στα όρια των δήμων Ηλιούπολης και Αργυρούπολης σε Κέντρο Υπερηψηλής Τάσης (400kV).

Όμως οι κάτοικοι της περιοχής έχουν αντίθετη άποψη... αποφασίζουν να αντισταθούν στην λεηλασία του ορεινού όγκου και στον κίνδυνο που απειλεί τις ζωές τους λόγω της ακτινοβολίας των εγκαταστάσεων.

Η ταινία αποτελεί συλλογή υλικού από τον αγώνα των Ηλιουπολιτών και Αργυρουπολιτών ενάντια στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στον Υμηττό, με αιχμή την περίοδο 2002-2003 και την εισβολή 25 διμοιριών ΜΑΤ στις γειτονιές τους.

Το ζήτημα του ΚΥΤ Ηλιούπολης παραμένει άλυτο ακόμα και σήμερα.

Οι κάτοικοι τις περιοχής έχουν δικαιωθεί από 3 αποφάσεις του ΣτΕ και μία του Εφετείου Αθηνών. Η εταιρία και οι κυβερνήσεις αγνοώντας τις αποφάσεις, διατηρούν τις παράνομες εγκαταστάσεις εδώ και 20 χρόνια, με τις δημοτικές αρχές της περιοχής να μένουν άπραγες.

Η ταινία αποτελεί εκτός των άλλων, σημαντικό ιστορικό ντοκουμέντο για τις πόλεις της Ηλιούπολης και της Αργυρούπολης.

https://ypsilitasi.wixsite.com/ilioupoli

Προβλήθηκε 491 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...

''ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΙΑΣ ΘΕΣΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ'' - Ιωαννέτα (Ιωάννα) Δημουλή (Υποψήφια Περιφ. Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα  Με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής  Γιώργο Ιωακειμίδη)

Είναι πλέον πασιφανές ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που αφορά την Περιφέρεια, είναι ένα άκρως ασφυκτικό πλαίσιο και πλήρως στοχευμένο στην άμεση υποστήριξη και εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της κεντρικής κυβέρνησης, που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση.

 ''Θα κάνουμε το Δήμο Ηλιούπολης Πρότυπο Εξυπηρέτησης του Καταναλωτή και Ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας'' - Άγγελος Κάνδηλας, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης

Στη δημοτική παράταξη «Η Πόλη που θέλω» με τον υποψήφιο Δήμαρχο Ηλιούπολης Γαβριήλ Αραμπατζή έχουμε και όραμα και πρόγραμμα, αγαπάμε και την ευθύνη και τη δημιουργία, νοιαζόμαστε για την Ηλιούπολη.