Μία ταινία του Μάριου Νόττα.Το 2002 στα πλαίσια της πυρετώδους προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων, η ΔΕΗ αποφασίζει να αναβαθμίσει παράνομα το σταθμό ζεύξης που υπήρχε σε έκταση του Υμηττού στα όρια των δήμων Ηλιούπολης και Αργυρούπολης σε Κέντρο Υπερηψηλής Τάσης (400kV).

Όμως οι κάτοικοι της περιοχής έχουν αντίθετη άποψη... αποφασίζουν να αντισταθούν στην λεηλασία του ορεινού όγκου και στον κίνδυνο που απειλεί τις ζωές τους λόγω της ακτινοβολίας των εγκαταστάσεων.

Η ταινία αποτελεί συλλογή υλικού από τον αγώνα των Ηλιουπολιτών και Αργυρουπολιτών ενάντια στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στον Υμηττό, με αιχμή την περίοδο 2002-2003 και την εισβολή 25 διμοιριών ΜΑΤ στις γειτονιές τους.

Το ζήτημα του ΚΥΤ Ηλιούπολης παραμένει άλυτο ακόμα και σήμερα.

Οι κάτοικοι τις περιοχής έχουν δικαιωθεί από 3 αποφάσεις του ΣτΕ και μία του Εφετείου Αθηνών. Η εταιρία και οι κυβερνήσεις αγνοώντας τις αποφάσεις, διατηρούν τις παράνομες εγκαταστάσεις εδώ και 20 χρόνια, με τις δημοτικές αρχές της περιοχής να μένουν άπραγες.

Η ταινία αποτελεί εκτός των άλλων, σημαντικό ιστορικό ντοκουμέντο για τις πόλεις της Ηλιούπολης και της Αργυρούπολης.

https://ypsilitasi.wixsite.com/ilioupoli

Προβλήθηκε 183 φορές

Προβληματισμοί με αφορμή το νέο Πρόγραμμα Σπουδών για τα Μαθηματικά του Δημοτικού (Τούλα Πάντου - Γιάννης Σιούλας) (μέρος B)

Η Εκπαίδευση και τα προγράμματα σπουδών, ιδιαίτερα για τις Φυσικές επιστήμες και τα μαθηματικά, πρέπει να είναι ενιαία, από τα 3,5 περίπου χρόνια που ξεκινάει το δίχρονο Νηπιαγωγείο μέχρι και τις Πανεπιστημιακές σπουδές.

Προβληματισμοί με αφορμή το νέο Πρόγραμμα Σπουδών  για τα Μαθηματικά του Δημοτικού (Τούλα Πάντου - Γιάννης Σιούλας) (μέρος Α)

Τα παιδιά αναπτύσσονται και μεγαλώνουν «προικισμένα» εν δυνάμει με τη συσσωρευμένη πείρα εκατοντάδων χιλιάδων χρόνων. Προσλαμβάνουν τη γνώση κατ’ αναλογία με τα διαχρονικά βήματα του ανθρώπου από την άγνοια στη γνώση.

Ο νόμος που θα ισχύσει στις επόμενες δημοτικές εκλογές (Χρήστος Ηλ. Τσίχλης)

Γράφει ο Χρήστος Ηλίας Τσίχλης δικηγόρος- συνταγματολόγος - συνήγορος Αμερικανικού Δημοκρατικού Κόμματος στην Ελλάδα - νομικός συνεργάτης Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ελλάδα - Δ.Σ. ιδρύματος Μπότσαρη - Δ.Σ. πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Αθηναίων - νομικός σύμβουλος Βορειοηπειρωτών Ελλάδος.

Η νέα απάτη του ''Προσωπικού Γιατρού'' - (Θεοπίστη Πάντου Μαθηματικός Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός)

Πολλοί ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ λάβαμε εχθές τυποποιημένες, όπως η παρακάτω ηλεκτρονικές επιστολές[1]. Αναφέρονται σε γιατρούς που συμπεριλήφθηκαν, στις αρχές Σεπτέμβρη, στις λίστες και εμφανίζονταν διαθέσιμοι. Εγγραφήκαμε και ιδού το αποτέλεσμα.

Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (ΠΕΘ) : Αντισυνταγματική η Απαλλαγή από τα Θρησκευτικά των ορθοδόξων μαθητών που προτείνει η ΑΠΔΠΧ!

Τον Ιούλιο του 2022, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπ' αριθμ. 1478/2022 απόφασή της, ακύρωσε Κοινή Υπουργική Απόφαση(ΚΥΑ) του 2021, κατά το μέρος που προβλέπεται η απαλλαγή των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών, καθώς δεν προηγήθηκε της έκδοσης της ΚΥΑ η γνώμη της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα(ΑΠΔΠΧ) για αυτό το θέμα.

Προσβάσιμες και βιώσιμες πόλεις, ένα δύσκολο στοίχημα (Μαρία Ανδρούτσου - Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου)

Πολύς λόγος γίνεται τα τελευταία χρόνια γι’ αυτό που ονομάζουμε προσβάσιμη και συμπεριληπτική πόλη, βασισμένη στις αρχές της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ, που, πια, δεν θα έχετε τι να πείτε (Ελευθέριος Ανευλαβής)

Σπαταλήσατε, βρωμίσατε, σκοτώσατε όλες τις λέξεις. Και πετάτε, τα κουφάρια τους, στα μούτρα του κοσμάκη. Λεξοφονιάδες. Η πολυτελής εσθήτα της εξουσίας και της αυθαιρεσίας σηκώθηκε, και φαίνεται ο ξεδιάντροπος κώλος της αδιάντροπης εξουσίας σας.