«Παρέα με τα παραμύθια στη Βιβλιοθήκη»

Εντός των τειχών 30 Οκτωβρίου 2015

Δράσεις για παιδιά & γονείς

 στη  Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης

 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης, πιστεύοντας ότι τα παραμύθια είναι ο καλύτερος τρόπος για να μυήσεις ένα μικρό παιδί στο «μαγικό» και «απέραντο» κόσμο των βιβλίων, διοργανώνει ένα νέο πρόγραμμα, με τίτλο «Παρέα με τα παραμύθια στη Βιβλιοθήκη»,  για παιδιά από 3 έως 6 ετών μαζί με τους γονείς τους. 

 

Η μάγισσα Φρικαντέλα, τα τρία μικρά λυκάκια, η λαίμαργη φάλαινα  και πολλοί άλλοι αγαπημένοι μας ήρωες θα ζωντανέψουν μέσα από την αφήγηση, τη ζωγραφική, το παιχνίδι, τη μουσική, το κουκλοθέατρο και δημιουργικές χειροτεχνίες.

 

Το πρόγραμμα έχει σχεδιάσει και θα υλοποιήσει  η εθελόντρια της Βιβλιοθήκης, κα Μαρία Τότολου, νηπιαγωγός. Βοηθός εμψυχώτρια θα είναι η επίσης εθελόντρια, κα Βασιλική Καζάλα, νηπιαγωγός.

 

Ο στόχος του προγράμματος είναι διττός: αφ? ενός να καλλιεργήσει την αγάπη για το διάβασμα από μικρή ηλικία και αφ? ετέρου να προσφέρει τη δυνατότητα στους γονείς να μοιραστούν μία ξεχωριστή εμπειρία με τα παιδιά τους στο φιλόξενο χώρο της Βιβλιοθήκης.

 

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή, από τις 6 Νοεμβρίου 2015 έως τις 10 Ιουνίου 2016, από τις 17:30 έως τις 19:00. Εξαιρούνται οι αργίες και οι εορταστικές περίοδοι.

 

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη αλλά λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρείται αυστηρή σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ώρα προσέλευσης.

Το πρόγραμμα των δράσεων μέχρι το τέλος του 2015 είναι:

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

 

Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου, 17.30-19.00

«Τα παιδιά του Φθινόπωρου: ο Νοέμβρης» της Λότης Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, εκδόσεις Πατάκης. Για παιδιά 4-6 ετών.

Παρασκευή , 13 Νοεμβρίου, 17.30-19.00

«Η ιστορία της ομπρέλας» της Σόφης Ζάχου, εκδόσεις Κέδρος. Για παιδιά 4-6 ετών.

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου,   17.30-19.00

«Το παραμύθι με τα χρώματα» του Αλέξη  Κυριτσόπουλου, εκδόσεις Κέδρος. Για παιδιά 4-6 ετών.

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 17.30-19.00

«Ο γάμος των δύο σκιάχτρων» του JuliaDonaldson, εκδόσεις Ίκαρος. Για παιδιά 4-6 ετών.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

 

Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου, 17.30-19.00

«Χάθηκα» του ChrisHaughton, εκδόσεις Κόκκινο. Για παιδιά 3-5 ετών.

Παρασκευή , 11 Δεκεμβρίου, 17.30-19.00

«Οι τάρανδοι των Χριστουγέννων» του MoePrice, εκδόσεις Παπαδόπουλος. Για παιδιά 4-6 ετών.

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου,   17.30-19.00

«Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα» του Ευγένιου Τριβιζά, εκδόσεις Καλέντης. Για παιδιά 4-6 ετών.

 

Το πρόγραμμα κάθε μήνα θα ανακοινώνεται στην ιστοσελίδα μας: www.politismos-ilioupoli.gr

 

Για περισσότερες πληροφορίες  μπορείτε να απευθύνεστε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη (Νικομάχου 18 και Νυμφών ? κτίριο του ΟΤΕ, τηλ. 210-9948344), καθημερινά τις ώρες λειτουργίας της:  Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή 10.00-20.00 και Τρίτη, Πέμπτη 10.00-16.00.

Προβλήθηκε 937 φορές

Χειροπέδες σε 49χρονο που ''ρήμαζε'' καταστήματα σε Άλιμο, Αργυρούπολη, Ηλιούπολη και Άγιο Δημήτριο

Ο δράστης συνελήφθη επ’ αυτοφώρω το απόγευμα της 10ης Ιουνίου 2026 στον Άγιο Δημήτριο, λίγο μετά την τελευταία του εισβολή σε κατάστημα της περιοχής, όπου άδειασε την ταμειακή μηχανή.

Γλυφάδα - Ηλιούπολη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκλεβε εξωτερικές μονάδες κλιματιστικών από σχολεία και καταστήματα

Τέλος στη δράση μιας καλά οργανωμένης εγκληματικής ομάδας που είχε γίνει ο «εφιάλτης» σχολείων και καταστημάτων στα νότια προάστια έβαλε η ΕΛ.ΑΣ.

Κυκλοφοριακό στην Αττική: Δύο μεγάλα έργα στο τραπέζι - Παράκαμψη Κηφισού και σήραγγα Ηλιούπολης με ορίζοντα το 2035

παρουσίασε την Τετάρτη σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, με τις παρεμβάσεις να βρίσκονται ακόμη σε επίπεδο προτάσεων και τον χρονικό ορίζοντα υλοποίησης να φτάνει –υπό προϋποθέσεις– έως το 2035.