• little_bees
  • syntrivani
  • paulou_dontia
  • carbonoff
  • george's_jewellery
  • chrysallida_new
  • vlachos_apofraxeis
  • lampros_odontiatros
  • ispecs
  • kargas
  • anthologio
  • venchi
  • raxati
  • jason cafe
  • artina bakery
  • kids_party
  • enso_tatoo
  • moutrakia.kids.tv
  • stamatiou_apofraxeis
  • skoumis_metaforiki
  • 3pigs
  • goudis
  • dimi_fashion
  • Iraklis_Tsims
  • petshopcorner
  • anagnostou
  • Ηλεκτρικά Φασόης
  • chrisalida
  • booze
  • psinokaimetho
  • titans_ Ju_Jitsu_Club

«Φωτιές» άναψε στη Γλυφάδα η διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες

Στα πέριξ 18 Μαϊου 2015

Τη σύγκρουση του δημάρχου Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολάου, με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, Τάσο Ταστάνη προκάλεσε η πρωτοβουλία για τη διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες.

 

Ο κ. Παπανικολάου υποστηρίζει πως η συγκεκριμένη δράση προγραμματίστηκε αυθαίρετα, όπως επισημαίνει και η Αστυνομία, το Σάββατο το πρωί στη Γλυφάδα. Μια μικρή ομάδα παραγωγών, χωρίς άδεια από καμία Αρχή, αποφάσισε να πουλήσει τα προϊόντα της σε κεντρικό δρόμο του πολυσύχναστου Δήμου των νοτίων προαστίων. Η Αστυνομία επενέβη και απέτρεψε την παράνομη αυτή δραστηριότητα.

 

«Η δημοτική παράταξη του κ. Ταστάνη, με προκλητική περιφρόνηση και στη νομιμότητα, αλλά και στους εκατοντάδες εμπόρους και παραγωγούς της πόλης μας, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υπερασπίζεται την παρανομία, ισοπεδώνοντας μάλιστα τις έννοιες της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης, τις οποίες έμπρακτα υπερασπίζεται η νέα δημοτική αρχή», ανέφερε ο κ. Παπανικολάου.

 

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι είχε καλέσει την ομάδα αυτή να καταθέσει επίσημα αίτηση αδειοδότησης για την πραγματοποίηση της δράσης, αλλά και παράλληλα να απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όποιον παραγωγό ήθελε να συμμετέχει.

 

«Η διάθεση προϊόντων ?χωρίς μεσάζοντες?, όπως αποκαλείται, μπορεί να πραγματοποιηθεί και στην πόλη μας, αρκεί φυσικά να τηρούνται όλοι οι κανόνες νομιμότητας, διαφάνειας και προστασίας της πόλης και της γειτονιάς που φιλοξενεί τη σχετική δράση» ανέφερε ο δήμαρχος Γλυφάδας.

 

Από την πλευρά της, η δημοτική κίνηση «Ανατροπή στη Γλυφάδα ? Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία» κάνει λόγο για απαράδεκτη ενέργεια της δημοτικής Αρχής και καταγγέλλει τον δήμαρχο «που με τις παρεμβάσεις του για εισαγγελική παραγγελία και με τη συνδρομή πολλών αστυνομικών δυνάμεων κατάφεραν να ακυρώσουν τη διάθεση στην πόλη μας προϊόντων ευρείας κατανάλωσης χωρίς μεσάζοντες».

 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης, ηη αγορά κατάφερε να υπολειτουργήσει σε γειτονική με τη Γλυφάδα «φιλόξενη περιοχή», ώστε να εξυπηρετηθούν όσοι το πληροφορήθηκαν από τους εθελοντές που παρέμειναν στο χώρο μέχρι το μεσημέρι καθώς και όσοι είχαν προβεί σε ηλεκτρονικές παραγγελίες προϊόντων.

 

«Δεν ήθελαν σε καμιά περίπτωση να στεριώσει και στη Γλυφάδα μια πετυχημένη δομή αλληλεγγύης που έχει αναπτυχθεί σε όλη τη χώρα που βοηθάει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς τόσο τους καταναλωτές και τους μικρούς παραγωγούς, αλλά και συμπαραστέκεται σε δεκάδες ευπαθείς οικογένειες. Μιας αλληλέγγυας δομής που προσφέρει ποιοτικά προϊόντα σε δίκαιες τιμές τόσο για τον καταναλωτή όσο και για τον παραγωγό χωρίς τη διαμεσολάβηση των μεσαζόντων και των μεγαλεμπόρων» αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Newsroom ΔΟΛ

Προβλήθηκε 797 φορές

Β. Σπανάκης: ''Πάνω από 60 εκατομμύρια ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία του ρέματος της Πικροδάφνης''

Για τη χρηματοδότηση ύψους άνω των 60 εκατομμυρίων ευρώ επί Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, με στόχο την αντιπλημμυρική προστασία του ρέματος της Πικροδάφνης και της ευρύτερης περιοχής, μίλησε σήμερα στη Βουλή ο Υφυπουργός Εσωτερικών Βασίλης Σπανάκης στο πλαίσιο της συζήτησης σχετικής επίκαιρης ερώτησης του ΠΑΣΟΚ.

Επεισοδιακή καταδίωξη στο Παλαιό Φάληρο: ''Καρφώθηκε'' με κλεμμένο αυτοκίνητο σε 4 παρκαρισμένα οχήματα και συνελήφθη

Έκλεψε το αυτοκίνητο στην Καλλιθέα και ο δρόμος την «έβγαλε» στο Παλαιό Φάληρο όπου προκάλεσε το τροχαίο - Παράτησε το αυτοκίνητο και τράπηκε με τα πόδια σε φυγή

Μαύρη μέρα στον Δήμο Αγίου Δημητρίου: Σκοτώθηκε σε τροχαίο 57χρονος υπάλληλος καθαριότητας ενώ πήγαινε στη δουλειά του

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 3:00 τα ξημερώματα. Ο άτυχος εργαζόμενος, Ηλίας Πιερράτος, κινούνταν με τη μοτοσικλέτα του επί της οδού Αττάλου.