Έκτακτα μέτρα του δήμου Αθηναίων

Διάφορα αλλά όχι αδιάφορα 30 Δεκεμβρίου 2014


Σε πλήρη ετοιμότητα έχουν τεθεί οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων για την υποστήριξη των αστέγων.

 

Κλιμάκια του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων και των 16 συνεργαζόμενων φορέων και οργανώσεων (ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ EXELIXIS, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, PRAKSIS, PROTEKTA, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, ΚΛΙΜΑΚΑ, Σύμμαχοι Υγείας, Γιατροί του Κόσμου, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, EMFASIS, Κέντρο Ζωής, Θετική Φωνή, ΣΦΕΑ-ΕΜΕ κ.α) θα μοιράσουν κουβέρτες και τρόφιμα σε αστέγους και με τη συνοδεία γιατρού και κοινωνικού λειτουργού θα ενημερώνουν, όσους το επιθυμούν, να μεταφερθούν σε θερμαινόμενους χώρους.


Από σήμερα, Τρίτη, θα παραμείνουν ανοιχτές όλο το 24ωρο δύο θερμαινόμενες αίθουσες:

η Λέσχη Φιλίας στη Γκράβα (Ταϋγέτου 60, τηλ. 210 2231419)
το Γραφείο του 4ΔΔ στον Κολωνό (Λένορμαν και Αλεξανδρείας 35, τηλ. 210 5157882)


Καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου θα λειτουργεί γραμμή επικοινωνίας με τους δημότες στην τετραψήφια τηλεφωνική γραμμή 1595.

 

Επίσης, ανοικτό όλο το 24ωρο θα είναι από σήμερα, Τρίτη, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (Σοφοκλέους και Πειραιώς 35).

 

Αναλυτική πρόγνωση

Σύμφωνα με την ΕΜΥ σήμερα, Τρίτη στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές.

 

Χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και βαθμιαία πιθανόν και στα βόρεια προάστια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 6 μποφόρ, στα ανατολικά 7 μποφόρ και από το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 8 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Προβλήθηκε 682 φορές
Ο καιρός την Παρασκευή 02.05.2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Το βράδυ γενικά αίθριος.

Ο καιρός την Τρίτη 29 Απριλίου 2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. - Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Κυριακή 27 Απριλίου 2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κατά διαστήματα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές μέχρι το απόγευμα. Βαθμιαία βελτίωση τις βραδινές ώρες.