Έπαιρναν το 199 για δωρεάν MB!

Διάφορα αλλά όχι αδιάφορα 07 Φεβρουαρίου 2015

Έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχετικά με κακόβουλη ανάρτηση στο διαδίκτυο που προκάλεσε μεγάλο αριθμό κλήσεων στον αριθμό ανάγκης 199 του Πυροσβεστικού Σώματος.

 

Από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργείται έρευνα για τον εντοπισμό χρήστη του διαδικτύου ο οποίος κακόβουλα ανήρτησε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης μήνυμα, που προκάλεσε μεγάλο αριθμό τηλεφωνικών κλήσεων στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

 

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της χθες (06/02/2015) ενημερώθηκε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από το Πυροσβεστικό Σώμα ότι παρατηρήθηκε ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός κλήσεων προς τον αριθμό άμεσης ανάγκης 199, με αποτέλεσμα το σύστημα να υπερφορτωθεί και να παρατηρείται μεγάλη βραδύτητα και δυσχέρεια στην εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών, τα περισσότερα από τα οποία ελλοχεύουν κίνδυνο ανθρώπινης ζωής.

 

Από την άμεση διαδικτυακή έρευνα που πραγματοποιήθηκε, διακριβώθηκε ότι σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, διαδόθηκε κακόβουλο μήνυμα που προέτρεπε τους χρήστες του να καλέσουν τον αριθμό 1998 για να κερδίσουν ως δώρο 500 ΜΒ δεδομένων ή 500 λεπτά χρόνου ομιλίας για δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

 

Αποτέλεσμα ήταν μεγάλος αριθμός χρηστών της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης που έβλεπαν την κακόβουλη ανάρτηση, να καλούν τον ανωτέρω αριθμό, τα τρία (3) πρώτα ψηφία του οποίου αντιστοιχούν στον πανελλαδικό αριθμό ανάγκης στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος (199).

 

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες, που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: [email protected]
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID

Προβλήθηκε 740 φορές
Ο καιρός την Παρασκευή 02.05.2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Το βράδυ γενικά αίθριος.

Ο καιρός την Τρίτη 29 Απριλίου 2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. - Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Κυριακή 27 Απριλίου 2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κατά διαστήματα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές μέχρι το απόγευμα. Βαθμιαία βελτίωση τις βραδινές ώρες.