Αποκαλυπτήρια του έργου-γλυπτού «Κρίση»

Στα πέριξ 28 Απριλίου 2015

 

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης είχε την τιμή να φιλοξενήσει το πρώτο δημόσιο γλυπτό του νεαρού εικοσιδυάχρονου γλύπτη Τάσου Νυφαδόπουλου.

 

Τα αποκαλυπτήρια πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 26 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι στα όρια του Δήμου μας στη νησίδα της Λ. Βουλιαγμένης στο ύψος του αριθμού 602 Α στα όρια.

 

pppo

 

Στα αποκαλυπτήρια παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος όπου καλωσόρισε το έργο επιβραβεύοντας τον καλλιτέχνη καθώς και ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κος Γιάννης Τσαρπαλής , ο Αντιδήμαρχος Πόλης Λάζαρος Τογρίδης , η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αργυρούπολης Ηρώ Κατσαρού η οποία και οργάνωσε την εκδήλωση σε συνεργασία με τον Οργανισμό <<ΛΟΓΙΚΗ>> ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Σαραφίδης , η Δημοτική Σύμβουλος και γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Ελένη Ηλιοπούλου.

 

Τα αποκαλυπτήρια πλαισίωσαν με τις ομιλίες τους ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος , ο καλλιτέχνης του γλυπτού Τάσος Νυφαδόπουλος ο Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου του τμήματος οικονομικής κ περιφερειακής ανάπτυξής Απόστολος Δεδουσόπουλος ο Γενικός Διευθυντής της Mapei Hellas Σάββας Μακρυγιάννης και η υπεύθυνη επικοινωνίας της εκδήλωσης Δήμητρα Φωτοπούλου η οποία συντόνιζε και τους ομιλητές .thpic 1

 

Το έργο «Κρίση» αποτελεί το πρώτο δημόσιο γλυπτό με θέμα την κοινωνικοοικονομική κρίση και τις συνέπειες της στον άνθρωπο και την κοινωνία. H σημερινή κατάσταση αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον νεαρό γλύπτη, Tάσο Νυφαδόπουλο, που αισθάνθηκε την ανάγκη να μιλήσει μέσω της Τέχνης για τις έντονες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που επικρατούν, δημιουργώντας το έργο «Κρίση», αποδεικνύοντας έτσι ότι και σε τέτοιες δύσκολες περιόδους μπορούμε και πρέπει να αντιπαραθέτουμε πολιτισμό.

 

 

 

 

Το γλυπτό έχει μέγεθος 6,8 μέτρα μήκος, 3,4 μέτρα πλάτος και 3,7 μέτρα ύψος . Τα υλικά κατασκευής του είναι ανθρακονήματα, εποξειδικές ρητίνες, υαλουφάσματα, πολυεστέρας και σίδηρος.

 

Το γλυπτό επιχειρεί να προβάλει στο προσκήνιο τον άνθρωπο, πέρα από τις στατιστικές αναλύσεις και τους δείκτες της οικονομίας. Ένας αριθμός ή ένα ποσοστό πολλές φορές δεν είναι αρκετό για να παρουσιάσει τις πραγματικές διαστάσεις μίας κατάστασης, όπως αυτή που βιώνουμε τώρα.

 

Σκοπός του είναι να περάσει ένα διαχρονικό και ταυτόχρονα διδακτικό μήνυμα για ολόκληρη την κοινωνία, καθώς κρίσεις θα παρουσιάζονται πολλές φορές στην ζωή μας κατά το ρουν της ιστορίας και οφείλουμε, μαθαίνοντας μέσα από τα λάθη μας , να τις προλαμβάνουμε και να τις αντιμετωπίζουμε έχοντας στο νου μας τις συνέπειες για το σύνολο της κοινωνίας αλλά και για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά.

 

Προβλήθηκε 576 φορές

''Eίμαστε από τη ΔΕΗ'' -  Συμμορία Ρομά έκλεβε ηλικιωμένους σε Άλιμο και Νέα Σμύρνη

Από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας προφασιζόμενα ότι είναι συντηρητές ασανσέρ ή υπάλληλοι της ΔΕΗ διέπρατταν κλοπές σε οικίες ηλικιωμένων σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας και ευρύτερα της Αττικής.

Άγιος Δημήτριος: Δύο συλλήψεις για διαρρήξεις σε σπίτια - Χρησιμοποιούσαν κλειδιά πασπαρτού και παραβίαζαν πόρτες

Πάνω στους διαρρήκτες βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, κλοπιμαία και άλλα τέσσερα κλειδιά πασπαρτού τα οποία χρησιμοποιούσαν για να ανοίγουν πόρτες ασφαλείας

Παγκράτι: Ιδιωτικό ασθενοφόρο έπεσε σε κολώνα φωτισμού - Τρεις τραυματίες

Το τροχαίο ατύχημα καταγράφτηκε, όταν ιδιωτικό ασθενοφόρο συγκρούστηκε αρχικά με ένα αυτοκίνητο και στη συνέχεια, χτύπησε πάνω σε κολώνα φωτισμού στο Παγκράτι και συγκεκριμένα στη Βασιλέως Κωνσταντίνου στο ρεύμα προς Χίλτον.