Βρε και από εκεί να βγάλετε;;;

Στα πέριξ 10 Δεκεμβρίου 2014

ΘΕΜΑ: Μερική ακύρωση της υπ? αρ. 336/2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελληνικού -Αργυρούπολης.

 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

-Επειδή ο Δήμος Ελληνικού -Αργυρούπολης με την παρούσα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του καθορίζει τους συντελεστές των τελών και δικαιωμάτων των Κοιμητηρίων Ελληνικού και Αργυρούπολης , τα οποία ανήκουν στην αρμοδιότητά του, για το έτος 2015.

 

-Επειδή, μεταξύ άλλων, το Δημοτικό Συμβούλιο εισαγάγει νέο τέλος, το οποίο αφορά στο άναμμα καντηλιών, που καταβάλλεται μηνιαίως και καθορίζεται στο ποσό των 20 ευρώ για άναμμα με ελαιόλαδο και σε 30 ευρώ για άναμμα με παραφινέλαιο.

 

Ωστόσο, αναφορικά με το εν λόγω τέλος, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι υπ? αρ. 758/2006 & 2929/2006 αποφάσεις του ΣτΕ, σύμφωνα με τις οποίες η αφή καντηλιών αποβλέπει στην απόδοση τιμής προς τους νεκρούς, υπόθεση αυστηρά προσωπική και προαιρετική που δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό δημοσίου συμφέροντος και συνεπώς δεν συνιστά παραχώρηση δημόσιας υπηρεσίας, άρα δεν μπορεί να περιέλθει στην αρμοδιότητα διοικητικού οργάνου και να αποτελέσει αντικείμενο κανονιστικής ρυθμίσεως.

 

-Επειδή , συμπερασματικά και σύμφωνα με τα ως άνω, η επιβολή τέλους για το άναμμα καντηλιών δεν είναι σύννομη.

 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Ακυρώνουμε εν μέρει την υπ΄ αρ. 336/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελληνικού -Αργυρούπολης για τους λόγους που αναφέρονται στο σκεπτικό της παρούσης

 

η απόφαση εδώ


Προβλήθηκε 1292 φορές

Βύρωνας: Φωτιά εκδηλώθηκε στο αμαξοστάσιο του δήμου, σβήστηκε άμεσα από τους εθελοντές πυροφύλακες

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε από κάδο ανακύκλωσης μέσα στο χώρο του αμαξοστασίου, στη συνέχεια πήραν φωτιά και άλλοι κάδοι και προκληθήκαν ζημιές από την πυρκαγιά σε απορριμματοφόρο όχημα.

''Eίμαστε από τη ΔΕΗ'' -  Συμμορία Ρομά έκλεβε ηλικιωμένους σε Άλιμο και Νέα Σμύρνη

Από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας προφασιζόμενα ότι είναι συντηρητές ασανσέρ ή υπάλληλοι της ΔΕΗ διέπρατταν κλοπές σε οικίες ηλικιωμένων σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας και ευρύτερα της Αττικής.