Εβδομάδα δράσεων για την Πικροδάφνη

Στα πέριξ 24 Νοεμβρίου 2015

Το Δίκτυο πολιτών για τη διάσωση του ρέματος της Πικροδάφνης οργανώνει σειρά εκδηλώσεων,  στο διάστημα από την Κυριακή 29/11, έως και την Κυριακή 6/12/2015.

 

Πιο συγκεκριμένα:

·       την Κυριακή 29/11, στις 11:00 π.μ., εκδήλωση - συζήτηση, στο μουσείο Εθνικής Αντίστασης, 

     Μαρ. Αντύπα & Σοφ. Βενιζέλου, Ηλιούπολη (δείτε εδώ)

 

·       από τη Δευτέρα 30/12/15, έως και το Σάββατο 5/12/2015, έκθεση φωτογραφίας, στο αναψυκτήριο 

     του άλσους Κιντή, Μνησικλέους &  Ύδρας, Ηλιούπολη (ώρες λειτουργίας καθημερινά 16:00 - 22:00, Σάββατο 11:00 - 21:00)

 

·       την Κυριακή 6/12/2015, ώρα 11:00 π.μ., περίπατος στο ρέμα (στο τμήμα της Ηλιούπολης).

 

pikro1

 

Ο νέος κύκλος δραστηριοτήτων αποσκοπεί στο να αναδειχθούν, αφενός, οι βασικές λειτουργίες του ρέματος,  που τεκμηριώνουν την υψηλή οικολογική αξία του και τη σημασία τους για τη ζωή των πολιτών και, αφετέρου,  οι σύγχρονες «πληγές» του ρέματος και οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από αυτές.

 

Κυριότερες εκ των οποίων είναι η επανέναρξη των έργων διοχέτευσης στο ρέμα της Πικροδάφνης ομβρίων υδάτων, άλλης λεκάνης απορροής  και η σιωπή που καλύπτει τις τελευταίες συνεννοήσεις μεταξύ της περιφέρειας Αττικής και των τεσσάρων  παραρεμάτιων δήμων.

Προβλήθηκε 1441 φορές

''Eίμαστε από τη ΔΕΗ'' -  Συμμορία Ρομά έκλεβε ηλικιωμένους σε Άλιμο και Νέα Σμύρνη

Από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας προφασιζόμενα ότι είναι συντηρητές ασανσέρ ή υπάλληλοι της ΔΕΗ διέπρατταν κλοπές σε οικίες ηλικιωμένων σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας και ευρύτερα της Αττικής.

Άγιος Δημήτριος: Δύο συλλήψεις για διαρρήξεις σε σπίτια - Χρησιμοποιούσαν κλειδιά πασπαρτού και παραβίαζαν πόρτες

Πάνω στους διαρρήκτες βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, κλοπιμαία και άλλα τέσσερα κλειδιά πασπαρτού τα οποία χρησιμοποιούσαν για να ανοίγουν πόρτες ασφαλείας

Παγκράτι: Ιδιωτικό ασθενοφόρο έπεσε σε κολώνα φωτισμού - Τρεις τραυματίες

Το τροχαίο ατύχημα καταγράφτηκε, όταν ιδιωτικό ασθενοφόρο συγκρούστηκε αρχικά με ένα αυτοκίνητο και στη συνέχεια, χτύπησε πάνω σε κολώνα φωτισμού στο Παγκράτι και συγκεκριμένα στη Βασιλέως Κωνσταντίνου στο ρεύμα προς Χίλτον.