ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΠΑΥ | Πλεονασματικός παρά την κρίση

Στα πέριξ 27 Νοεμβρίου 2013

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) ενέκρινε χωρίς καμία αρνητική ψήφο τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του 2014 του Συνδέσμου, στις 25 Νοεμβρίου. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 2,5 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 1,2 εκατ. αποτελούν χρηματικό υπόλοιπο που μεταφέρεται από την προηγούμενη χρήση.


Σε μια εποχή που το 90% των δαπανών των περισσότερων ΟΤΑ είναι ανελαστικές, ο ΣΠΑΥ είναι από τους ελάχιστους που διατηρούν ρευστότητα ενώ δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ σε δάνεια.


Η οικονομική αυτή αντοχή οφείλεται στο γεγονός ότι οι περισσότερες προμήθειες και έργα του ΣΠΑΥ την τελευταία δεκαετία έγιναν με κονδύλια από χρηματοδοτικά πρωτόκολλα όπως το ΕΣΠΑ που διεκδικήθηκαν και κερδήθηκαν με μελέτες, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους Δήμους-μέλη του. Στο πλαίσιο αυτό, συνολικά, για όλο το βουνό, ο ΣΠΑΥ δαπάνησε 12.668.358 ευρώ την περίοδο 2005-2013 για πυροπροστασία, αναδασώσεις, αποκατάσταση και συντήρηση δασικών εκτάσεων (π.χ. ποτίσματα, κλαδεύσεις) και υλική στήριξη των εθελοντικών ομάδων δασοπροστασίας.


«Τα τελευταία τρία χρόνια της κρίσης, τα εθνικά και ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά πρωτόκολλα για δασικά έργα περιορίστηκαν δραστικά. Παρόλα αυτά ο ΣΠΑΥ συνεχίζει την προσπάθεια. Το τεχνικό πρόγραμμα του 2014 περιλαμβάνει σειρά μελετών για τις οποίες διεκδικούμε την ένταξη σε συγκεκριμένα χρηματοδοτικά πρωτόκολλα» τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ Νίκος Χαρδαλιάς, Δήμαρχος Βύρωνα, Σημειώνεται ότι το 2013, ο Σύνδεσμος αξιοποίησε μέρος του πλεονάσματός του για τη μείωση των εισφορών των χειμαζόμενων από τις δημοσιονομικές περικοπές Δήμων-μελών του, διατηρώντας ωστόσο όριο ασφαλείας για την οικονομική του βιωσιμότητα.


Για το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΥ
Φλοράν Σελάϋ (6974367821)
Τηλ: 210.7650413,
Φαξ: 210-7650414
E-mail: [email protected]

Προβλήθηκε 450 φορές

Μαύρη μέρα στον Δήμο Αγίου Δημητρίου: Σκοτώθηκε σε τροχαίο 57χρονος υπάλληλος καθαριότητας ενώ πήγαινε στη δουλειά του

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 3:00 τα ξημερώματα. Ο άτυχος εργαζόμενος, Ηλίας Πιερράτος, κινούνταν με τη μοτοσικλέτα του επί της οδού Αττάλου.

Σοκ στην Καλλιθέα: Παρέσυραν τρανς γυναίκα με αυτοκίνητο και την περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό - Τέσσερις συλλήψεις

Στη σύλληψη τεσσάρων νεαρών προχώρησαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, για την άγρια, ρατσιστική επίθεση σε βάρος διεμφυλικής γυναίκας στην Καλλιθέα.

Χειροπέδες σε δύο νεαρούς διαρήκτες που πιάστηκαν στα πράσα σε μπαλκόνι διαμερίσματος, στο Ελληνικό

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν δύο νεαροί ημεδαποί ηλικίας 19 και 20 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω το βράδυ της Παρασκευής 15 Μαΐου στο Ελληνικό, την ώρα που επιχειρούσαν να διαρρήξουν διαμέρισμα.

Έντονη μυρωδιά αερίου στα νότια προάστια: Εκκενώθηκαν επιχειρήσεις και σχολεία - Οσμή και σε άλλες περιοχές

Δεν έχει βρεθεί η πηγή του προβλήματος σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία - Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού Σώματος και συνεργεία της ΔΕΣΦΑ ερευνούν τα αίτια