ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΠΑΥ | Πλεονασματικός παρά την κρίση

Στα πέριξ 27 Νοεμβρίου 2013

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) ενέκρινε χωρίς καμία αρνητική ψήφο τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του 2014 του Συνδέσμου, στις 25 Νοεμβρίου. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 2,5 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 1,2 εκατ. αποτελούν χρηματικό υπόλοιπο που μεταφέρεται από την προηγούμενη χρήση.


Σε μια εποχή που το 90% των δαπανών των περισσότερων ΟΤΑ είναι ανελαστικές, ο ΣΠΑΥ είναι από τους ελάχιστους που διατηρούν ρευστότητα ενώ δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ σε δάνεια.


Η οικονομική αυτή αντοχή οφείλεται στο γεγονός ότι οι περισσότερες προμήθειες και έργα του ΣΠΑΥ την τελευταία δεκαετία έγιναν με κονδύλια από χρηματοδοτικά πρωτόκολλα όπως το ΕΣΠΑ που διεκδικήθηκαν και κερδήθηκαν με μελέτες, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους Δήμους-μέλη του. Στο πλαίσιο αυτό, συνολικά, για όλο το βουνό, ο ΣΠΑΥ δαπάνησε 12.668.358 ευρώ την περίοδο 2005-2013 για πυροπροστασία, αναδασώσεις, αποκατάσταση και συντήρηση δασικών εκτάσεων (π.χ. ποτίσματα, κλαδεύσεις) και υλική στήριξη των εθελοντικών ομάδων δασοπροστασίας.


«Τα τελευταία τρία χρόνια της κρίσης, τα εθνικά και ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά πρωτόκολλα για δασικά έργα περιορίστηκαν δραστικά. Παρόλα αυτά ο ΣΠΑΥ συνεχίζει την προσπάθεια. Το τεχνικό πρόγραμμα του 2014 περιλαμβάνει σειρά μελετών για τις οποίες διεκδικούμε την ένταξη σε συγκεκριμένα χρηματοδοτικά πρωτόκολλα» τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ Νίκος Χαρδαλιάς, Δήμαρχος Βύρωνα, Σημειώνεται ότι το 2013, ο Σύνδεσμος αξιοποίησε μέρος του πλεονάσματός του για τη μείωση των εισφορών των χειμαζόμενων από τις δημοσιονομικές περικοπές Δήμων-μελών του, διατηρώντας ωστόσο όριο ασφαλείας για την οικονομική του βιωσιμότητα.


Για το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΥ
Φλοράν Σελάϋ (6974367821)
Τηλ: 210.7650413,
Φαξ: 210-7650414
E-mail: [email protected]

Προβλήθηκε 430 φορές

Τρόμος στην Αργυρούπολη: Οδηγοί τσακώθηκαν στον δρόμο - Ο ένας απείλησε τον άλλο με τσεκούρι και συνελήφθη

Ο 59χρονος οδηγός, κατόπιν διένεξης σε άλλο οδηγό στη συμβολή των Λεωφόρων Αλίμου και Βουλιαγμένης, τον απείλησε επιδεικνύοντας του τσεκούρι και αποχώρησε.

Αργυρούπολη: Σύλληψη 17χρονου για ξυλοδαρμό και ληστεία διανομέα - Tαυτοποιήθηκαν δύο ακόμη ανήλικοι

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 17χρονος συνελήφθη την περασμένη βδομάδα στην Ηλιούπολη όταν εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς. ενώ έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα δύο δράστες και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία