• venchi
  • carbonoff
  • little_bees
  • paulou_dontia
  • kargas
  • vlachos_apofraxeis
  • george's_jewellery
  • syntrivani
  • anthologio
  • ispecs
  • chrysallida_new
  • lampros_odontiatros
  • raxati
  • Ηλεκτρικά Φασόης
  • psinokaimetho
  • enso_tatoo
  • jason cafe
  • artina bakery
  • kids_party
  • booze
  • moutrakia.kids.tv
  • Iraklis_Tsims
  • stamatiou_apofraxeis
  • titans_ Ju_Jitsu_Club
  • 3pigs
  • petshopcorner
  • goudis
  • dimi_fashion
  • skoumis_metaforiki
  • anagnostou
  • chrisalida

Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

Στα πέριξ 27 Μαϊου 2015

Γράφει η Εριέλλα Χρυσού

 

Η Ένωση Ποντίων «Μαύρη Θάλασσα» οργάνωσε εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού εν όψει της 19ης Μαΐου που έχει ανακηρυχτεί ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας.

 

Επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε αρχικά στο μνημείο Γενοκτονία Ποντιακού Ελληνισμού στην ομώνυμη πλατεία. Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία στο 3ο ? 13ο  Δημοτικό Σχολείο με βασικό ομιλητή το Θεοδόση Κυριακίδη, διδάκτωρ νεότερης ιστορίας και επιστημονικό συνεργάτη στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. με θέμα «Ανέκδοτες Μαρτυρίες για τη Γενοκτονία των Ποντίων από το αρχείο του Βατικανό». Χαιρετισμό απηύθυνε ο IbrahemMuslem, εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Ένωσης του Κουμπάνι στην Ελλάδα.

 

Η Ράνια Χρυσοχοΐδου, Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων, μιλώντας στο www.nstv.gr, (πατήστε εδώ) σχολίασε την σημασία της παρουσίας Κούρδων της Συρίας, θεωρώντας πως «είναι υποχρέωσή μας να αναδεικνύουμε προσφυγικά προβλήματα που σχετίζονται άμεσα με την έλευση Σύριων προσφύγων στη χώρα μας».

 

Τέλος, ο Θεοδόσης Κυριακίδης αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της έρευνας που παρουσιάστηκε, όπως αυτή πραγματοποιήθηκε σε αρχεία του Βατικανό που άνοιξαν το 2008. «Αποκαλύψαμε έτσι διάφορες πτυχές της ποντιακής ιστορίας μέσα στις οποίες ήταν και η Γενοκτονία, έχοντας αναλυτικές περιγραφές για διωγμούς, σφαγές και όλα όσα πέρασαν οι Έλληνες του Πόντου». 

 

Προβλήθηκε 763 φορές

Β. Σπανάκης: ''Πάνω από 60 εκατομμύρια ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία του ρέματος της Πικροδάφνης''

Για τη χρηματοδότηση ύψους άνω των 60 εκατομμυρίων ευρώ επί Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, με στόχο την αντιπλημμυρική προστασία του ρέματος της Πικροδάφνης και της ευρύτερης περιοχής, μίλησε σήμερα στη Βουλή ο Υφυπουργός Εσωτερικών Βασίλης Σπανάκης στο πλαίσιο της συζήτησης σχετικής επίκαιρης ερώτησης του ΠΑΣΟΚ.

Επεισοδιακή καταδίωξη στο Παλαιό Φάληρο: ''Καρφώθηκε'' με κλεμμένο αυτοκίνητο σε 4 παρκαρισμένα οχήματα και συνελήφθη

Έκλεψε το αυτοκίνητο στην Καλλιθέα και ο δρόμος την «έβγαλε» στο Παλαιό Φάληρο όπου προκάλεσε το τροχαίο - Παράτησε το αυτοκίνητο και τράπηκε με τα πόδια σε φυγή

Μαύρη μέρα στον Δήμο Αγίου Δημητρίου: Σκοτώθηκε σε τροχαίο 57χρονος υπάλληλος καθαριότητας ενώ πήγαινε στη δουλειά του

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 3:00 τα ξημερώματα. Ο άτυχος εργαζόμενος, Ηλίας Πιερράτος, κινούνταν με τη μοτοσικλέτα του επί της οδού Αττάλου.