ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

Στα πέριξ 06 Αυγούστου 2015

Ο Χρήστος Κορτζίδης με τα στελέχη της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού Αργυρούπολης Τάκη Κοροβέση και Ροδή Γεωργακάκη επισκέφθηκαν στις 4/8/2015 το Δασαρχείο Πεντέλης στην ευθύνη του οποίου ανήκει και η δασική έκταση του Υμηττού.

 

Το θέμα της συζήτησης με την αναπληρώτρια δασάρχη και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες ήταν η πρόσφατη πυρκαγιά στον Υμηττό που αφορά και το Δήμο μας.

 

Από τη συζήτηση προέκυψε ότι.

·       Έχει γίνει μια κατ' αρχήν εκτίμηση της έκτασης της καμένης περιοχής σε συνεργασία με την Δ/ση δασών και αναδασώσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

 

·       Μετά τη σύγκριση παλαιών και νέων αεροφωτογραφιών θα γίνει σύντομα ακριβής εκτίμηση αυτής της έκτασης και το δασαρχείο θα προχωρήσει στο χαρακτηρισμό της ως αναδασωτέας.

 

·       Η ευθύνη για την αναδάσωση αλλά και των αντιδιαβρωτικών, αντιπλημμυρικών έργων ανήκει στην Δ/ση Δασών και Αναδασώσεων τηςΑποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

 

·       Η παραπάνω υπηρεσία ήδη προχωρά στη μελέτη αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων με κορμοδέματα με στόχο το έργο να έχει υλοποιηθεί μέχρι το Νοέμβριο του 2015.

 

·       Για το έργο αυτό έχει ήδη εγκριθεί από το Πράσινο Ταμείο ποσό 250.000 ?.

 

Η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού Αργυρούπολης έχει στις προτεραιότητες της την προστασία του Υμηττού και προσπαθεί να συμβάλει σ΄αυτήν τόσο με προτάσεις όσο και με δραστηριότητες.

 

                         Δημοτική Συνεργασία
                                  Ελληνικού-Αργυρούπολης
                         ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΡΤΖΙΔΗΣ

Προβλήθηκε 1329 φορές

Μαύρη μέρα στον Δήμο Αγίου Δημητρίου: Σκοτώθηκε σε τροχαίο 57χρονος υπάλληλος καθαριότητας ενώ πήγαινε στη δουλειά του

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 3:00 τα ξημερώματα. Ο άτυχος εργαζόμενος, Ηλίας Πιερράτος, κινούνταν με τη μοτοσικλέτα του επί της οδού Αττάλου.

Σοκ στην Καλλιθέα: Παρέσυραν τρανς γυναίκα με αυτοκίνητο και την περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό - Τέσσερις συλλήψεις

Στη σύλληψη τεσσάρων νεαρών προχώρησαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, για την άγρια, ρατσιστική επίθεση σε βάρος διεμφυλικής γυναίκας στην Καλλιθέα.

Χειροπέδες σε δύο νεαρούς διαρήκτες που πιάστηκαν στα πράσα σε μπαλκόνι διαμερίσματος, στο Ελληνικό

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν δύο νεαροί ημεδαποί ηλικίας 19 και 20 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω το βράδυ της Παρασκευής 15 Μαΐου στο Ελληνικό, την ώρα που επιχειρούσαν να διαρρήξουν διαμέρισμα.

Έντονη μυρωδιά αερίου στα νότια προάστια: Εκκενώθηκαν επιχειρήσεις και σχολεία - Οσμή και σε άλλες περιοχές

Δεν έχει βρεθεί η πηγή του προβλήματος σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία - Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού Σώματος και συνεργεία της ΔΕΣΦΑ ερευνούν τα αίτια