Η αξιοπρεπής εργασία των γυναικών προϋπόθεση για την ισότητα

Αρθρογραφία 24 Απριλίου 2015

Το Τμήμα Φεμινιστικής πολιτικής /φύλου του ΣΥΡΙΖΑ και το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) συνδιοργανώνουν Ημερίδα με θέμα

 

« Η αξιοπρεπής εργασία των γυναικών προϋπόθεση για την ισότητα»

το Σάββατο 25 Απριλίου 2015, 10.30 π.μ. ? 6.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων Ακαδημίας 50.

 

Η κρίση που έπληξε ιδιαιτέρως τις χώρες του Νότου και οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόστηκαν, έχουν οδηγήσει τις γυναίκες σε δυσχερή θέση στην αγορά εργασίας, με  συνέπεια τα υψηλά ποσοστά  ανεργίας, την αύξηση της επισφάλειας και της αδήλωτης εργασίας. Έχουν επίσης υπονομεύσει τα εργασιακά δικαιώματα των γυναικών  σε τομείς όπως το μισθολογικό, το συνταξιοδοτικό και οι γονικές άδειες.

 

Η αξιοπρεπής εργασία και η άρση των πολλαπλών διακρίσεων σε βάρος των γυναικών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη της ισότητας  των φύλων και την οικοδόμηση μιας Ευρώπης απαλλαγμένης από τις κυρίαρχες σχέσεις εξουσίας ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες, με πλήρη εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, στην  κατεύθυνση εξασφάλισης μιας αξιοπρεπούς ζωής για όλες και όλους.  

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

 

Έναρξη εργασιών : 10,30 π.μ

Χαιρετισμοί:  Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης,

Γενική Γραμματέας Ισότητας Φύλων,  Φωτεινή Κούβελα,

Μαιτέ  Μολά, αντιπρόεδρος ΚΕΑ,

Κατερίνα Παπαθεοδώρου, Γραμματεία Τμήματος φεμινιστικής πολιτικής /φύλου ΣΥΡΙΖΑ.

Α? Θεματική Ενότητα: Ανεργία ? Επισφάλεια - Αδήλωτη εργασία (11.00 π. μ .)

Ομιλήτριες: 

Μαρία Καραμεσίνη, καθ. Πάντειο Πανεπιστήμιο - Διοικήτρια ΟΑΕΔ, Ελλάδα

ΑnneSabourin, εκπρόσωπος του PCF, Γαλλία

Ζιζή  Σαλίμπα, Δρ Οικονομολόγος της Εργασίας, Ελλάδα

Παπαγεωργίου Ελένη, εργαζόμενη σε Προγράμματα vouchervforvoucherades,

Συντονισμός: Νατάσα Θεοδωρακοπούλου , μέλος Ε.Ε. του ΚΕΑ.

 

Διάλλειμα ? ελαφρύ γεύμα

 

Β Θεματική ενότητα: Συνταξιοδοτικό γυναικών ? Προστασία της Μητρότητας? Γονικές Άδειες (3.00 μ.μ)

Ομιλήτριες

Κατερίνα Μαλακού, μέλος ΔΣ Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΙΚΑ, Ελλάδα

AmaiaMartinez, Συντονίστρια Γυναικείου Τμήματος του κόμματος Ενωμένης Αριστεράς, Ισπανία

Κιουτσοκιόζογλου  Άννα, Γενική Γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΔΟΥ

Ιωάννα Καναβού , Συντονίστρια τμήματος φεμινιστικής πολιτικής /φύλου ΣΥΡΙΖΑ, Ελλάδα

Συντονισμός: Μαρία Λιάπη ,κοινωνιολόγος - Γραμματεία Τμήματος φεμινιστικής πολιτικής /φύλου ΣΥΡΙΖΑ.

Συμπεράσματα ? προτάσεις  

 

Προβλήθηκε 1596 φορές

Ψάχνετε προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα εξ αποστάσεως;

Τα προπτυχιακά εξ αποστάσεως μέσω της πλατφόρμας Brive, προσφέρουν μοναδική ευελιξία στις σπουδές σας, επιτρέποντας πρόσβαση σε εκατοντάδες ειδικότητες από κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως, χωρίς να χρειάζεται να διακόψετε την καθημερινότητά σας.

Τα πάντα για το σχολείο!

Τα σχολικά είδη για το 2025-2026 που θα βρείτε στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη, περιλαμβάνουν πλήθος επιλογών, όπως, για παράδειγμα, πάνινες τσάντες εμπνευσμένες από διάσημους καλλιτέχνες όπως ο Van Gogh, ο Monet και ο Cezanne, ιδανικές για βιβλία και σημειωματάρια.

Τα πτερόεντα δώρα. Πρωτοχρονιάτικο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Ξένος του κόσμου και της σαρκός κατήλθε την παραμονήν από τα ύψη συστείλας τας πτερύγας, όπως τας κρύπτει θείος άγγελος. Έφερε δώρα από τα άνω βασίλεια, δια να φιλεύση τους κατοίκους της πρωτευούσης. Ήταν ο καλός άγγελος της πόλεως.

Η Σταχομαζώχτρα (Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης)

Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, που πρωτοδημοσιεύτηκε τα Χριστούγεννα του 1889 στην εφημερίδα «Εφημερίς». Είναι ίσως το δημοφιλέστερο διήγημα του Σκιαθίτη συγγραφέα, καθώς περιλαμβάνεται σταθερά από πολλών χρόνων στα σχολικά βιβλία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.