Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ!!!

Στα πέριξ 07 Ιουνίου 2014

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ!!!
ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΙ κ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΚΟΚΚΟΡΗΣ;

 

Η δημοτική μας κίνηση «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» και ο επικεφαλής της Τάσος Ταστάνης, καταγγέλλουν στο Γλυφαδιώτικο λαό την απαράδεκτη απόφαση 8 υπουργών της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων με την οποία η μνημονιακή συγκυβέρνηση των Σαμαρά ? Βενιζέλου, προωθεί για ξεπούλημα σημαντικά φιλέτα δημόσιας περιουσίας και ανάμεσα σε αυτά 176 στρέμματα γης από το Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κοσμά μέχρι τα «Αστέρια» Γλυφάδας καθώς και άλλα 20 στρέμματα στην παραλία της Γλυφάδας.
Για μας είναι δευτερεύουσας σημασίας το αν το ξεπούλημα θα γίνει από το ΤΑΙΠΕΔ (σύμφωνα με την με αριθμό 250/ ΦΕΚ 1387/30-5-2014 απόφαση της διυπουργικής επιτροπής) ή από την «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» όπως αναφέρουν δημοσιεύματα που μας πληροφορούν ότι (άκουσον ? άκουσον) «εκ παραδρομής» συμπεριελήφθησαν στην ως άνω απόφαση τα εν λόγω φιλέτα της παραλίας της πόλης μας. Κατά τα φαινόμενα πρόκειται για ωμή παρέμβαση αντικρουόμενων επιχειρηματικών συμφερόντων που έχουν «καλύτερες προσβάσεις» στην «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» στης οποίας το Δ.Σ. ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Κόκκορης είναι μέλος.

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση, λίγες μόλις μέρες μετά το σαφέστατο μήνυμα που έστειλαν με την ψήφο τους οι πολίτες της Αττικής και όλης της χώρας, δείχνει το ανάλγητο πρόσωπό της και προωθεί με ταχύτατες διαδικασίες το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και της παραλίας της πόλης μας. Υπακούοντας μάλιστα σε άδηλα επιχειρηματικά συμφέροντα αλλάζει, με αστείες δικαιολογίες μέσα σε λίγες μέρες επικυρωμένες και με ΦΕΚ αποφάσεις τηςΗ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», καλεί τη μνημονιακή συγκυβέρνηση να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή της και να μη προωθήσει το νόμο για την εκχώρηση των αιγιαλών της χώρας μας.

Αλήθεια, τι θέση παίρνουν για τις απαράδεκτες αποφάσεις της κυβέρνησης για το ξεπούλημα της παραλίας της πόλης μας οι δύο εκλεκτοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ νέος και απερχόμενος δήμαρχος κ. Παπανικολάου και κ. Κόκκορης; Φοβούμαστε ότι πολύ σύντομα θα αναγκαστούν να βγάλουν οριστικά τη μάσκα του ανεξάρτητου και να δείξουν το αποκρουστικό φιλοκυβερνητικό πρόσωπό τους υποστηρίζοντας δίχως αντιρρήσεις το ξεπούλημα της παραλίας.

Καλό θα είναι επιτέλους να πάρουν θέση και οι υπόλοιποι δημοτικοί συνδυασμοί και οι υποψήφιοι δήμαρχοι που διεκδίκησαν τη δημοτική αρχή στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», καλεί την απερχόμενη δημοτική αρχή να συγκαλέσει άμεσα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο όπου να τεθεί για συζήτηση το θέμα.
Δεσμευόμαστε ακόμα να καλέσουμε σε δημόσια διαβούλευση τους δημοτικούς συνδυασμούς που πήραν μέρος στις δημοτικές εκλογές με θέμα την προστασία από το ξεπούλημα της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας της πόλης μας και του παραλιακού μετώπου.

Ταυτόχρονα τονίζει ότι με επί κεφαλής τους 3 νεοεκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους, θα πρωτοστατήσει στις αναγκαίες αγωνιστικές δράσεις που θα αναπτύξουν άμεσα όλοι οι ενεργοί πολίτες, τα τοπικά κινήματα, οι φορείς και οι διάφορες συλλογικότητες για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας, της παραλίας της πόλης μας και όλου του παραλιακού μετώπου του Σαρωνικού. Δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα στα κερδοσκοπικά συμφέροντα, τμημάτων του παραλιακού της Γλυφάδας, των «ΑΣΤΕΡΙΩΝ», του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και του Γκολφ, καθώς και του παραλιακού μετώπου του Σαρωνικού.

Μόνο με τον αγώνα μας ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!
Η παραλιακή ζώνη ανήκει στο λαό της πόλης μας.
Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο πλούτο
και το δικαίωμα σε μια πόλη ανθρώπινη.

 

Γλυφάδα 4 Ιουνίου 2014

Προβλήθηκε 705 φορές

Επεισοδιακή καταδίωξη στο Παλαιό Φάληρο: ''Καρφώθηκε'' με κλεμμένο αυτοκίνητο σε 4 παρκαρισμένα οχήματα και συνελήφθη

Έκλεψε το αυτοκίνητο στην Καλλιθέα και ο δρόμος την «έβγαλε» στο Παλαιό Φάληρο όπου προκάλεσε το τροχαίο - Παράτησε το αυτοκίνητο και τράπηκε με τα πόδια σε φυγή

Μαύρη μέρα στον Δήμο Αγίου Δημητρίου: Σκοτώθηκε σε τροχαίο 57χρονος υπάλληλος καθαριότητας ενώ πήγαινε στη δουλειά του

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 3:00 τα ξημερώματα. Ο άτυχος εργαζόμενος, Ηλίας Πιερράτος, κινούνταν με τη μοτοσικλέτα του επί της οδού Αττάλου.

Σοκ στην Καλλιθέα: Παρέσυραν τρανς γυναίκα με αυτοκίνητο και την περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό - Τέσσερις συλλήψεις

Στη σύλληψη τεσσάρων νεαρών προχώρησαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, για την άγρια, ρατσιστική επίθεση σε βάρος διεμφυλικής γυναίκας στην Καλλιθέα.

Χειροπέδες σε δύο νεαρούς διαρήκτες που πιάστηκαν στα πράσα σε μπαλκόνι διαμερίσματος, στο Ελληνικό

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν δύο νεαροί ημεδαποί ηλικίας 19 και 20 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω το βράδυ της Παρασκευής 15 Μαΐου στο Ελληνικό, την ώρα που επιχειρούσαν να διαρρήξουν διαμέρισμα.

Έντονη μυρωδιά αερίου στα νότια προάστια: Εκκενώθηκαν επιχειρήσεις και σχολεία - Οσμή και σε άλλες περιοχές

Δεν έχει βρεθεί η πηγή του προβλήματος σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία - Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού Σώματος και συνεργεία της ΔΕΣΦΑ ερευνούν τα αίτια