• little_bees
  • raxati
  • chrysallida_new
  • venchi
  • lampros_odontiatros
  • kargas
  • paulou_dontia
  • vlachos_apofraxeis
  • ispecs
  • syntrivani
  • kids_party
  • jason cafe
  • enso_tatoo
  • booze
  • Ηλεκτρικά Φασόης
  • psinokaimetho
  • stamatiou_apofraxeis
  • chrisalida
  • artina bakery
  • moutrakia.kids.tv
  • Iraklis_Tsims
  • goudis
  • dimi_fashion
  • skoumis_metaforiki
  • anagnostou
  • titans_ Ju_Jitsu_Club
  • petshopcorner
  • 3pigs

Η σπασμένη στάμνα από τη Θεατρική Ομάδα Τελωνειακών

Στα πέριξ 15 Φεβρουαρίου 2014

 

Η «Θεατρική Ομάδα Τελωνειακών» του Πολιτιστικού Τμήματος  της 1ης Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων, κλείνοντας δέκα χρόνια δράσης,  ανεβάζει το έργο του Χάινριχ φον Κλάιστ «Η σπασμένη στάμνα» σε σκηνοθεσία Ματίνας Γαρεδάκη και μετάφραση Τζένης Μαστοράκη.  
 
Οι παραστάσεις θα δοθούν 15, 16, 21 και 22 Φεβρουαρίου  στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», μετά από ευγενή παραχώρηση  του χώρου από το Δήμο Αγίου Δημητρίου.
 

Η «Σπασμένη στάμνα» είναι ένα από τα πιο γνωστά θεατρικά του Κλάιστ. Μια δίκη, που έχει για αντικείμενο τη σπασμένη στάμνα του τίτλου, γίνεται αφορμή για μια ολοζώντανη τοιχογραφία μιας κοινωνίας που βρίσκει τις αναλογίες της σε κάθε εποχή, αφού ξεδιπλώνει θέματα που αφορούν στις σχέσεις εξουσίας και πολιτών, που συχνά είναι σχέσεις αδηφάγου αρπακτικού με το θήραμά του.
 
Ως κεντρικός δραματουργικός άξονας του έργου,  η σπασμένη στάμνα έχει διπλή λειτουργία. Ταυτόχρονα ενώνει αλλά και διασπείρει την πλοκή αναδεικνύοντας τον βασικό δραματουργικό στόχο του Κλάιστ, ότι τα φαινόμενα απατούν.
 
Η θεατρική Ομάδα Τελωνειακών έχει ανεβάσει μέχρι τώρα έξι θεατρικά έργα τη «Φαύστα» του Μποστ, δύο μονόπρακτα το "Ζητείται υπηρέτης" του Μπάμπη Άννινου και το "Ο θάνατος του Περικλέους" του Δημητρίου Κορομηλά, τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, τα "Θεϊκά Λόγια" (1919) του Ram?n Maria del Valle ? Incl?n, τους "Καυγάδες στην Κιότζα" του Carlo Goldoni, και τη «Φαλακρή Τραγουδίστρια» του Ευγένιου Ιονέσκο, όλα σε σκηνοθεσία του Χρήστου Μπόσμου. 

Πληροφορίες για το έργο και τη δράση του Πολιτιστικού Τμήματος θα βρείτε στο ιστολόγιο:  http://eleftherizoni.blogspot.com/
 
Η  είσοδος είναι δωρεάν και η ώρα έναρξης 20.00΄ 
Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στα τηλέφωνα: 210- 210-6987479, 210-6987481 και 210-6987482.
 
Η Πρόεδρος  του Πολιτιστικού Τμήματος της 1ης Ε.Τ.Υ.
ΜΑΤΙΝΑ ΓΑΡΕΔΑΚΗ   

 

 

Προβλήθηκε 1004 φορές

Γλυφάδα: 16χρονος μέλος συμμορίας διακινούσε ναρκωτικά σε πάρκο - Πού έκρυψε τις συσκευασίες κάναβης - Χτύπησε και τους αστυνομικούς

Από ειδική επιχειρησιακή ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Γλυφάδας/Δ.Δ.Ε.Ε.Α/Γ.Α.Δ.Α. συνελήφθη 16χρονος μέλος συμμορίας που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες σε πάρκο στην περιοχή της Γλυφάδας

Οργανωμένος οπαδός του Παναθηναϊκού με το παρατσούκλι ''παπαγάλος'' ο νεκρός στη Γλυφάδα

Είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για υποθέσεις εκβιασμών με «νονούς» της νύχτας – Ο 52χρονος εκτελέστηκε με σφαίρες στο κεφάλι και την πλάτη - Ήταν εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους