Κάναμε μια καλή πράξη. Δώσαμε στον κόσμο έναν χώρο πρασίνου.

Στα πέριξ 18 Νοεμβρίου 2014

Η απόφαση του δικαστηρίου έρχεται σε μια αρνητική συγκυρία καθώς η έκταση της πρώην 129 ΠΥ έχει περιέλθει μέσω του ΤΑΙΠΕΔ στον όμιλο Λάτση.

Θα έλεγε κανείς χωρίς να κινδυνεύει να πέσει έξω ότι το δημόσιο το οποίο επέδειξε μια αξιοσημείωτη ανοχή στη χρήση του χώρου των 12 περίπου στρεμμάτων ως πάρκου από το 2009, αναλαμβάνει τώρα την ευθύνη να παραδώσει στον επιχειρηματία καθαρό και απαλλαγμένο από κάθε δέσμευση το χώρο του αεροδρομίου και φυσικά και της πρώην 129ΠΥ. Πώς αλλιώς άλλωστε να ερμηνευτεί η μετά από 5 χρόνια έγκληση του εισαγγελέα για το θέμα;

Αυτό αποδείχθηκε και από την ακροαματική διαδικασία. Από την εξέταση των μαρτύρων προέκυψε ότι στις 27 Σεπτεμβρίου 2009, η ειρηνική συγκέντρωση που διοργάνωσε με απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ελληνικού με ομόφωνη ως προς τα αιτήματα απόφασή του (η μόνη διαφωνία που είχε εκφραστεί είχε να κάνει με τη χρονική στιγμή της κινητοποίησης) δεν εμποδίστηκε από τις δυνάμεις της αστυνομίας και τη φρουρά της 129ΠΥ.

Στην απολογία του ο Χρήστος Κορτζίδης είπε χαρακτηριστικά. «Κάναμε μια καλή πράξη. Δεν θίξαμε κανέναν. Δώσαμε στον κόσμο έναν χώρο πρασίνου».

Κατά της απόφασης οι τρεις αιρετοί άσκησαν έφεση.

Στο δικαστήριο παραβρέθηκαν για να εκφράσουν την συμπαράστασή τους πολίτες και εκπρόσωποι φορέων. Ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν η Ροιδή Γεωργακάκη πρώην αντιδήμαρχος, ο Βασίλης Καμινάρης από τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο της Αγίας Παρασκευής και η Χαρά Καφαντάρη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Από: http://sinergasia.gr/

Προβλήθηκε 637 φορές

Επεισοδιακή καταδίωξη στο Παλαιό Φάληρο: ''Καρφώθηκε'' με κλεμμένο αυτοκίνητο σε 4 παρκαρισμένα οχήματα και συνελήφθη

Έκλεψε το αυτοκίνητο στην Καλλιθέα και ο δρόμος την «έβγαλε» στο Παλαιό Φάληρο όπου προκάλεσε το τροχαίο - Παράτησε το αυτοκίνητο και τράπηκε με τα πόδια σε φυγή

Μαύρη μέρα στον Δήμο Αγίου Δημητρίου: Σκοτώθηκε σε τροχαίο 57χρονος υπάλληλος καθαριότητας ενώ πήγαινε στη δουλειά του

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 3:00 τα ξημερώματα. Ο άτυχος εργαζόμενος, Ηλίας Πιερράτος, κινούνταν με τη μοτοσικλέτα του επί της οδού Αττάλου.

Σοκ στην Καλλιθέα: Παρέσυραν τρανς γυναίκα με αυτοκίνητο και την περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό - Τέσσερις συλλήψεις

Στη σύλληψη τεσσάρων νεαρών προχώρησαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, για την άγρια, ρατσιστική επίθεση σε βάρος διεμφυλικής γυναίκας στην Καλλιθέα.

Χειροπέδες σε δύο νεαρούς διαρήκτες που πιάστηκαν στα πράσα σε μπαλκόνι διαμερίσματος, στο Ελληνικό

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν δύο νεαροί ημεδαποί ηλικίας 19 και 20 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω το βράδυ της Παρασκευής 15 Μαΐου στο Ελληνικό, την ώρα που επιχειρούσαν να διαρρήξουν διαμέρισμα.

Έντονη μυρωδιά αερίου στα νότια προάστια: Εκκενώθηκαν επιχειρήσεις και σχολεία - Οσμή και σε άλλες περιοχές

Δεν έχει βρεθεί η πηγή του προβλήματος σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία - Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού Σώματος και συνεργεία της ΔΕΣΦΑ ερευνούν τα αίτια