Και δεύτερος νεκρός από την έκρηξη στα ΕΛΠΕ

Αρθρογραφία 20 Μαϊου 2015

Και δεύτερος νεκρός από τους τραυματίες της έκρηξης που σημειώθηκε στα Ελληνικά Πετρέλαια στις 8 Μαΐου.

 

Πρόκειται για τον Ντελιλάι Ραμαντάν ενώ νωρίτερα είχε χάσει τη μάχη για τη ζωή ο Μπάμπης Δευτεραίος, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αττικόν.

 

είχαμε γράψει εδώ  ζητώντας αίμα για τον Ντελιλάι και για τους άλλους τραυματίες

Από την έκρηξη, συνολικά είχαν τραυματιστεί έξι άτομα στη διάρκεια εργασιών συντήρησης που εκτελούνταν σε δεξαμενή των ΕΛΠΕ.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Απόστολος Αλεξόπουλος, συγκλονισμένοι από την αναγγελία του θανάτου ενός ακόμη εργαζόμενου, του Ντελιλάι Ραμαντάν, εξαιτίας του τραγικού δυστυχήματος που συνέβη στις 8 Μαΐουστα ΕΛΠΕ, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του, όπως άλλωστε είχαν κάνει και με τον Μπ. Δευτεραίο.

Επίσης, δηλώνουν τη βούληση του υπουργείου και της κυβέρνησης να στηρίξουν την οικογένειά τους με όλα τα δυνατά μέσα που διαθέτουν, όπως άλλωστε έχει δηλώσει ότι θα κάνει και η νέα διοίκηση των ΕΛΠΕ.

«Η άμεση και σε βάθος διαλεύκανση των αιτιών του τραγικού ατυχήματος στα ΕΛΠΕ και η πλέον παραδειγματική τιμωρία όλων των υπευθύνων, καθίσταται τώρα ακόμη πιο επιτακτική και συνιστά υπέρτατο χρέος απέναντι στα θύματα της τραγωδίας», αναφέρουν παράλληλα.

Προβλήθηκε 857 φορές

Ψάχνετε προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα εξ αποστάσεως;

Τα προπτυχιακά εξ αποστάσεως μέσω της πλατφόρμας Brive, προσφέρουν μοναδική ευελιξία στις σπουδές σας, επιτρέποντας πρόσβαση σε εκατοντάδες ειδικότητες από κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως, χωρίς να χρειάζεται να διακόψετε την καθημερινότητά σας.

Τα πάντα για το σχολείο!

Τα σχολικά είδη για το 2025-2026 που θα βρείτε στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη, περιλαμβάνουν πλήθος επιλογών, όπως, για παράδειγμα, πάνινες τσάντες εμπνευσμένες από διάσημους καλλιτέχνες όπως ο Van Gogh, ο Monet και ο Cezanne, ιδανικές για βιβλία και σημειωματάρια.

Τα πτερόεντα δώρα. Πρωτοχρονιάτικο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Ξένος του κόσμου και της σαρκός κατήλθε την παραμονήν από τα ύψη συστείλας τας πτερύγας, όπως τας κρύπτει θείος άγγελος. Έφερε δώρα από τα άνω βασίλεια, δια να φιλεύση τους κατοίκους της πρωτευούσης. Ήταν ο καλός άγγελος της πόλεως.

Η Σταχομαζώχτρα (Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης)

Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, που πρωτοδημοσιεύτηκε τα Χριστούγεννα του 1889 στην εφημερίδα «Εφημερίς». Είναι ίσως το δημοφιλέστερο διήγημα του Σκιαθίτη συγγραφέα, καθώς περιλαμβάνεται σταθερά από πολλών χρόνων στα σχολικά βιβλία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.