Και εσύ φίλε νεοδημοκράτη και πασόκο, ακόμη μιλάς!!! Φτωχοποίηση 890 χιλιάδων νοικοκυριών

Διάφορα αλλά όχι αδιάφορα 09 Ιουλίου 2015

Στο 36% εκτόξευσαν οι μνημονιακές πολιτικές της τελευταίας πενταετίας το ποσοστό του πληθυσμού στην Ελλάδα που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού.

Πρόκειται για περίπου 890.000 νοικοκυριά που ζουν με ετήσιο εισόδημα μικρότερο των 4.608 ευρώ που είναι και το όριο της φτώχειας ανά άτομο ή 9.677 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενηλίκους και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για το 2014, ο κίνδυνος φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού είναι υψηλότερος στην περίπτωση των ατόμων ηλικίας 18-64 ετών (40,1%).

Στον αντίποδα μειωμένο εμφανίζεται το ποσοστό του πληθυσμού που απειλείται από τη φτώχεια στην περίπτωση των εργαζόμενων γυναικών και των λοιπών μη οικονομικά ενεργών γυναικών (εκτός συνταξιούχων).

Ειδικότερα:

? Ο πληθυσμός ηλικίας 18-64 ετών που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού εκτιμάται για τους Ελληνες σε 37,6% και για τους αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα σε 68,3%.

? Ο πληθυσμός ηλικίας 18-64 ετών που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού εκτιμάται για τους αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα, αλλά γεννήθηκαν σε χώρα εκτός Ελλάδας, σε 63,8%.

? Τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας εκτιμώνται σε 888.452 σε σύνολο 4.266.745, και τα μέλη τους σε 2.384.035 στο σύνολο των 10.785.312 ατόμων του πληθυσμού της χώρας.

από: Εφημερίδα των Συντακτών

Προβλήθηκε 723 φορές
Ουρουγουάη: Πέθανε ο Χοσέ Μουχίκα, ο ''φτωχότερος πρόεδρος του κόσμου''

Πρόεδρος της Ουρουγουάης από το 2010 έως το 2015 ως επικεφαλής του αριστερού Frente Amplio, ο Μουχίκα γεννήθηκε σε μια ταπεινή οικογένεια και αφιέρωσε τα νιάτα του στην επίθεση κατά του κράτους, του οποίου αργότερα θα γινόταν ηγέτης.

ΠΟΕ-ΟΤΑ - 51ο συνέδριο: Τα επίσημα αποτελέσματα που δεν άλλαξαν τους συσχετισμούς

Με την ψηφοφορία και την εκλογή νέου Γενικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 9 Μαΐου 2025 οι εργασίες του 51ου Τακτικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.).

Ο καιρός την Τρίτη 13.05.2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.