Καταγγελία για την πρωτοφανή αστυνομική βία από Ο.Λ.Μ.Ε

Αρθρογραφία 02 Μαρτίου 2014

Καταγγέλλουμε τα πρωτοφανή επεισόδια που προκάλεσαν οι αλλεπάλληλες αστυνομικές επιθέσεις σε κάθε σημείο όπου υπήρχαν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στις διαθεσιμότητες -  απολύσεις , ενάντια στην πολιτική Κυβέρνησης -  ΕΕ ? ΔΝΤ.

Η κυβέρνηση τρομαγμένη από την ογκούμενη αντίδραση των εργαζομένων που παλεύουν για να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος, για μόνιμη και σταθερή εργασία, εξαπόλυσε τις δυνάμεις καταστολής για να μας  τρομοκρατήσει.

Έτσι, από το πρωί σήμερα, αφού επιτέθηκε στη συγκέντρωση εκπαιδευτικών, σχολικών φυλάκων, καθαριστριών και άλλων εργαζομένων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και περιμένουν την απόλυσή τους,  προχώρησε σε 17 προσαγωγές εκπαιδευτικών και σχολικών φυλάκων, μεταξύ τους και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης. Κοτσιφάκης. Η ίδια κατάσταση επαναλήφθηκε αργότερα στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομίας, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις επέδειξαν βιαιότατη  συμπεριφορά, απωθώντας και χτυπώντας τους συγκεντρωμένους και κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών.

Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία 4 από τους συγκεντρωμένους, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, ανάμεσα τους και ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος, ενώ προσήχθη στη ΓΑΔΑ και ο Γρηγόρης Καλομοίρης, εκπαιδευτικός και μέλος της Εκτ. Επιτροπής  της ΑΔΕΔΥ και στον οποίο απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της απείθειας και της εξύβρισης!!

Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό της Κυβέρνησης και την αστυνομική βιαιότητα. Δηλώνουμε ότι οι επιθέσεις δεν μας τρομοκρατούν. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να μην απολυθεί κανείς συνάδελφός μας, κανένας εργαζόμενος.

Παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Αγώνας μέχρι τη νίκη.

Προβλήθηκε 535 φορές

Αλέκος Παναγούλης: 49 χρόνια από τον χαμό ενός αυθεντικού λαϊκού ήρωα

Ήταν η Πρωτομαγιά του 1976. Δύο χρόνια μετά την πτώση της δικτατορίας και το δράμα της Κύπρου. Οι Έλληνες έβλεπαν με αισιοδοξία το μέλλον, αλλά και με την καχυποψία ότι δεν έχουν εξαφανιστεί οι πιθανότητες μίας επιστροφής των χολερικών και των απομειναριών της χούντας.

Η άδεια Αθήνα και τα άδεια όνειρα των παιδιών μας (Ελένη Καλογεροπούλου)

Την ημέρα της γιορτής του Πάσχα βρέθηκα όπως οι περισσότεροι γύρω από ένα οικογενειακό τραπέζι. Εκεί που μετά τον οβελία, ανάμεσα στα γλυκά που έχουν μείνει και στο τελευταίο τσίπουρο, γίνονται οι πιο σημαντικές συζητήσεις.