Μην μάθεις παιδί μου πολλά γράμματα. Γίνε τραγουδιστής, ποδοσφαιριστής...

Αρθρογραφία 14 Οκτωβρίου 2014

 

Λιγότερα μαθήματα και περισσότερη απασχόληση των μαθητών στον αθλητισμό και στην καλλιτεχνική παιδεία προγραμματίζει το υπουργείο Παιδείας για τα παιδιά των δημοτικών σχολείων, τα οποία έχουν για την ηλικία τους ένα εξαντλητικό σχολικό πρόγραμμα.

Σκοπός του υπουργείου Παιδείας, όπως είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος, είναι οι μαθητές να διδάσκονται λιγότερα μαθήματα ανάλογα με την τάξη, ώστε να έχουν χρόνο για δημιουργική απασχόληση με τον αθλητισμό, τη μουσική και γενικότερα την καλλιτεχνική παιδεία.

Έχει απόλυτο δίκιο ο Υπουργός,  αφού έχουμε τα κατάλληλα προαύλια, τις κατάλληλες αίθουσες άθλησης και καλλιτεχικών δραστηριοτήτων στα δημοτικά μας , έτσι ώστε τα παιδιά πηγαίνοντας σχολείο αφού είναι χορτάτα από το σπίτι, μπορούν να τρέξουν, να αθληθούν, να παίξουν πιάνο και κιθάρα. Τώρα αν ποτέ δεν μάθουν την προπαίδεια ή την ελληνική ιστορία ή γεωγραφία δεν πειράζει. Υπάρχει και το voucher για τους ανέργους, ή τα τρίωρα και τετράωρα με 200 ευρώ μηνιαίως. Μην θέλουμε να σπουδάσουν όλοι, χρειαζόμαστε "δούλους" για τα αφεντικά...

Παράλληλα δηλώνει ότι  «Το να έχεις τόσο πολλά μαθήματα στο δημοτικό είναι απόδειξη ότι είσαι για το τρελοκομείο, είναι απόδειξη ότι για κάποιον άλλο δουλεύεις, όχι για τα παιδιά. Και αυτό θα αλλάξει».

Θα ήταν χρήσιμο να μάθουμε τι εννοεί με αυτή τη φράση. Θα "φύγουν" δάσκαλοι;

Μάλιστα τόνισε ότι οι αλλαγές  θα γίνουν σύντομα, ορίζοντας μάλιστα ως χρόνο αλλαγής του σχετικού νόμου τον Ιανουάριο και αφού προηγηθεί ένας διάλογος τριών μηνών με τους αρμόδιους φορείς και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Οπως τόνισαν στο «Εθνος» παράγοντες του υπουργείου Παιδείας, αυτή τη στιγμή βασική σκέψη είναι η μείωση των μαθημάτων στο δημοτικό, αλλά το ποια μαθήματα θα μειωθούν και πόσο θα το αποφασίσουν εκείνοι που θα συμμετάσχουν στον διάλογο καθώς και το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας και πρώην υπουργοί Παιδείας, (εννοεί ότι για το μέλλον των παιδιών μας θα αποφασίσουν πάλι οι  Γεώργιος Παπανδρέου, Κώστας Σημίτης, Άρης Σπηλιωτόπουλος, Άννα Διαμαντοπούλου, Πέτρος Ευθυμίου κλπ;),    οι οποίοι θα κληθούν να πάρουν θέση.

Ο Υπουργός,   ο Ανδρέας Λοβέρδος  υπογράμμισε τέλος : «Θα εισηγηθούμε στη Βουλή, μετά από διάλογο τριών μηνών, τις αλλαγές για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, που διαμορφώνει τους σύγχρονους πολίτες, τους σύγχρονους Ελληνες. Δηλαδή τους αμμόρφωτους που δεν θα διεκδικούν τίποτα από την ζωή τους; 

 

Προβλήθηκε 936 φορές

Η καρδιά του Ευρωπαϊκού Ζίου Ζίτσου χτυπάει στην Κρήτη

Σε πρωτεύουσα της Ευρώπης μετατρέπεται το Ηράκλειο της Κρήτης. Στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Αλικαρνασσού Δύο Αοράκια από το Σάββατο 14 Μαρτίου μέχρι και το Σάββατο 21 Μαρτίου θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου, που αποτελεί το μεγάλο ραντεβού του αθλήματος για το 2026.

Ψάχνετε προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα εξ αποστάσεως;

Τα προπτυχιακά εξ αποστάσεως μέσω της πλατφόρμας Brive, προσφέρουν μοναδική ευελιξία στις σπουδές σας, επιτρέποντας πρόσβαση σε εκατοντάδες ειδικότητες από κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως, χωρίς να χρειάζεται να διακόψετε την καθημερινότητά σας.

Τα πάντα για το σχολείο!

Τα σχολικά είδη για το 2025-2026 που θα βρείτε στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη, περιλαμβάνουν πλήθος επιλογών, όπως, για παράδειγμα, πάνινες τσάντες εμπνευσμένες από διάσημους καλλιτέχνες όπως ο Van Gogh, ο Monet και ο Cezanne, ιδανικές για βιβλία και σημειωματάρια.