Ξεκινά τη λειτουργία του το Γραφείο Ενημέρωσης, Προστασίας και Συμβουλευτικής Υποστήριξης καταναλωτή στο Δήμο Αγ. Δημητρίου

Στα πέριξ 04 Φεβρουαρίου 2014

Στη δημιουργία Γραφείου ενημέρωσης, προστασίας και συμβουλευτικής υποστήριξης προς τους δημότες που πλήττονται από την κρίση και αντιμετωπίζουν οξύτατο πρόβλημα υπερχρέωσης και κίνδυνο απώλειας της κατοικίας ή της επαγγελματικής τους στέγης, προχώρησε ο Δήμος Αγ. Δημητρίου σε συνεργασία με την Ένωση Καταναλωτών ? Ποιότητα της Ζωής (Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ), που διαθέτει πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία στη διαχείριση και την επίλυση προβλημάτων των καταναλωτών, ιδιαίτερα δε στη νομική υποστήριξη των υπερχρεωμένων ατόμων.

 

Η νέα υπηρεσία του Δήμου στοχεύει στην παροχή συμβουλών στήριξης του καταναλωτή στα προβλήματα που αντιμετωπίζει, τη διενέργεια σεμιναρίων για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του καταναλωτή, την καθοδήγηση στην απόκτηση ορθής καταναλωτικής συμπεριφοράς, την εκλογίκευση της κατανάλωσης, τη συνειδητοποίηση των ηθικών-οικονομικών-κοινωνικών-περιβαλλοντικών παραμέτρων και επιπτώσεων της καταναλωτικής συμπεριφοράς καθώς και την ενεργοποίησή των πολιτών.

 

Το γραφείο Καταναλωτή θα λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 10:00 έως τις 18:00, στο 2ο όροφο του Δημαρχείου (Αγ. Δημητρίου 55). Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα εξής τηλέφωνα:

213 2007714 & 213 2007703

 

Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου δίνει με την ίδια πάντοτε συνέπεια προτεραιότητα στα θέματα κοινωνικής μέριμνας και αλληλεγγύης όχι μόνο ως ανάγκη που επιτάσσει η δύσκολη περίοδος που διανύουμε, αλλά ως πρακτική που προκύπτει από την εδραιωμένη αντίληψη πως οι Δήμοι οφείλουν πάντοτε να βρίσκονται με όλα τα δυνατά μέσα στο πλευρό των πολιτών τους.

Προβλήθηκε 929 φορές

Μαύρη μέρα στον Δήμο Αγίου Δημητρίου: Σκοτώθηκε σε τροχαίο 57χρονος υπάλληλος καθαριότητας ενώ πήγαινε στη δουλειά του

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 3:00 τα ξημερώματα. Ο άτυχος εργαζόμενος, Ηλίας Πιερράτος, κινούνταν με τη μοτοσικλέτα του επί της οδού Αττάλου.

Σοκ στην Καλλιθέα: Παρέσυραν τρανς γυναίκα με αυτοκίνητο και την περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό - Τέσσερις συλλήψεις

Στη σύλληψη τεσσάρων νεαρών προχώρησαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, για την άγρια, ρατσιστική επίθεση σε βάρος διεμφυλικής γυναίκας στην Καλλιθέα.

Χειροπέδες σε δύο νεαρούς διαρήκτες που πιάστηκαν στα πράσα σε μπαλκόνι διαμερίσματος, στο Ελληνικό

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν δύο νεαροί ημεδαποί ηλικίας 19 και 20 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω το βράδυ της Παρασκευής 15 Μαΐου στο Ελληνικό, την ώρα που επιχειρούσαν να διαρρήξουν διαμέρισμα.

Έντονη μυρωδιά αερίου στα νότια προάστια: Εκκενώθηκαν επιχειρήσεις και σχολεία - Οσμή και σε άλλες περιοχές

Δεν έχει βρεθεί η πηγή του προβλήματος σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία - Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού Σώματος και συνεργεία της ΔΕΣΦΑ ερευνούν τα αίτια