Οι ήδη ευπαθείς ομάδες πριν από την κρίση έχουν επίσης πληγεί ιδιαιτέρως σκληρά

Αρθρογραφία 18 Φεβρουαρίου 2014

Συνέντευξη Τύπου διοργανώνουν οι Γιατροί του Κόσμου, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στις 12:15, στο Ιωνικό Κέντρο, οδός Λυσίου 11, Πλάκα ? Αθήνα, τονίζοντας ότι "σε απάντηση στην οικονομική κρίση και στην αύξηση της ξενοφοβίας, η Πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας για τους πιο ευπαθείς πρέπει να ενισχυθεί σε όλη την Ευρώπη".

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

"Με την ευκαιρία της  Διεθνούς συνάντησης των μελών του Δικτύου των Γιατρών του Κόσμου και της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι Πρόεδροι των Γιατρών του Κόσμου - M?decinsdumonde (MdM) από την Ελλάδα (Δρ Άννα Μαΐλλη), την Ισπανία (Δρ DrAlvaroGonzalez),  τη Γαλλία (Δρ ThierryBrigaud) και τη Γερμανία (Καθηγητής JochenZenker), διοργανώνουν συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στις 12:15, στο Ιωνικό Κέντρο, οδός Λυσίου 11, Πλάκα ? Αθήνα.

Σε απάντηση στην οικονομική κρίση και στην αύξηση της ξενοφοβίας, η Πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας για τους πιο ευπαθείς πρέπει να ενισχυθεί σε όλη την Ευρώπη

Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου στην Αθήνα την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου ? στο Ιωνικό Κέντρο στις 12:15, οδός Λυσίου 11, Πλάκα, Αθήνα

Ποσοστά ανεργίας στα ύψη, άνοδος της παιδικής φτώχειας, άνθρωποι που χάνουν τα σπίτια τους λόγω οικονομικών δυσχερειών κάθε μήνα? Η κρίση έχει δημιουργήσει μέτρα λιτότητας με βαθειά επίδραση σε όλα τα δίκτυα κοινωνικής προστασίας, συμπεριλαμβανομένης της παροχής υγειονομικής περίθαλψης. Σε όλη την Ευρώπη, πολλοί άνθρωποι υποχρεώθηκαν να αντιμετωπίσουν αυξανόμενους οικονομικούς περιορισμούς.

Κι ενώ όλα τα κοινωνικά στρώματα πρέπει να αντιμετωπίσουν μία διαρκώς αυξανόμενη φτώχεια, παρατηρούμε σημαντική αύξηση του αριθμού των γυναικών χωρίς προγεννητική φροντίδα και των παιδιών που δεν εμβολιάζονται. Οι ΓτΚ Ελλάδας το 2013 πραγματοποίησαν 9000 εμβολιασμούς και στήριξαν 445 περιστατικά εγκύων γυναικών.

Οι ήδη ευπαθείς ομάδες πριν από την κρίση έχουν επίσης πληγεί ιδιαιτέρως σκληρά. Στην Ισπανία, οι μετανάστες χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα και οι άποροι χρόνια ασθενείς δεν μπορούν πλέον να καλύψουν το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης. Στην Ελλάδα, το σύνολο του δημοσίου συστήματος υγείας βρίσκεται υπό τεράστια πίεση. Και πολλές άλλες Χώρες Μέλη έχουν αυξήσει το ποσοστό συμμετοχής στα ιατρικά έξοδα που πρέπει να καταβληθεί από τους ασθενείς. Οι ευπαθείς ομάδες είναι τα πρώτα θύματα αυτών των πολιτικών.

Ως επαγγελματίες υγείας και σε συμφωνία με την ιατρική ηθική, αρνούμαστε να αποκλείσουμε οποιονδήποτε, για λόγους διοικητικού καθεστώτος ή έλλειψης οικονομικών πόρων. Ζητούμε τη λειτουργία δημοσίων συστημάτων υγείας που βασίζονται στην αλληλεγγύη, την ισότητα και τη δικαιοσύνη, ανοιχτών σε όλους όσοι ζουν στην ΕΕ, ειδικά στις ευπαθείς ομάδες.

Απαιτούμε ίση πρόσβαση για όλους στα εθνικά προγράμματα εμβολιασμών και στην παιδιατρική φροντίδα. Απαιτούμε όλες οι έγκυες γυναίκες να έχουν ίση πρόσβαση στην προγεννητική και μεταγεννητική φροντίδα".

Πηγή: Γιατροί του Κόσμου   

Προβλήθηκε 760 φορές

Η καρδιά του Ευρωπαϊκού Ζίου Ζίτσου χτυπάει στην Κρήτη

Σε πρωτεύουσα της Ευρώπης μετατρέπεται το Ηράκλειο της Κρήτης. Στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Αλικαρνασσού Δύο Αοράκια από το Σάββατο 14 Μαρτίου μέχρι και το Σάββατο 21 Μαρτίου θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου, που αποτελεί το μεγάλο ραντεβού του αθλήματος για το 2026.

Ψάχνετε προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα εξ αποστάσεως;

Τα προπτυχιακά εξ αποστάσεως μέσω της πλατφόρμας Brive, προσφέρουν μοναδική ευελιξία στις σπουδές σας, επιτρέποντας πρόσβαση σε εκατοντάδες ειδικότητες από κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως, χωρίς να χρειάζεται να διακόψετε την καθημερινότητά σας.

Τα πάντα για το σχολείο!

Τα σχολικά είδη για το 2025-2026 που θα βρείτε στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη, περιλαμβάνουν πλήθος επιλογών, όπως, για παράδειγμα, πάνινες τσάντες εμπνευσμένες από διάσημους καλλιτέχνες όπως ο Van Gogh, ο Monet και ο Cezanne, ιδανικές για βιβλία και σημειωματάρια.