ΟΛΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Στα πέριξ 29 Σεπτεμβρίου 2015

   Η δημιουργία χώρου φιλοξενίας προσφύγων στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, δεν πρέπει να αφήσει κανέναν πολίτη του δήμου μας αδιάφορο και ασυγκίνητο. Στα ίδια μέρη πριν 90 χρόνια έφθασαν πρόσφυγες, με τις οικογένειές τους, οι πρόγονοί μας.
 
     Η ανάγκη για οργανωμένη αλληλεγγύη και βοήθεια είναι μεγάλη.
 
   Και άλλες φορές στο παρελθόν η πόλη μας έχει δείξει ευαισθησία και εγρήγορση στο δράμα προσφύγων. Το ρατσιστικό δηλητήριο και η ξενοφοβική προπαγάνδα δεν πρέπει να βρει έδαφος. Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά ας εκφραστεί  έμπρακτα και με πολύμορφο τρόπο.
 
     Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη πρωτοβουλίες συλλογικοτήτων, φορέων και μεμονωμένων πολιτών για την υποστήριξη των προσφύγων με τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και την προσφορά εθελοντικής εργασίας.
 
     Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους ανθρώπους που κατατρεγμένοι από πόλεμο και φτώχεια φτάνουν στην Ελλάδα και καλούνται να επιβιώσουν κάτω από αντίξοες συνθήκες.
 
     Ζητάμε από την κυβέρνηση να διαθέσει τα μέσα για αξιοπρεπή, υγιεινή διαμονή και διατροφή τους, μέχρι την αναχώρησή για τις χώρες προορισμού τους. Από τη διοίκηση του δήμου να συμβάλλει μέσω των υπηρεσιών του στην στήριξη τους, στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.
 
     Στην εποχή μας που η ιμπεριαλιστική κρίση δημιουργεί εκατομμύρια προσφύγων πολέμου, οικονομικών μεταναστών, νεκρών από λιμούς και αρρώστιες και το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται στον κόρφο του συστήματος, κρατάμε ψηλά την ανθρωπιά, τη λαϊκή αλληλεγγύη, τον αγώνα και το όραμα για μια κοινωνία δικαιοσύνης απαλλαγμένη από τους άρπαγες του πλούτου.
 
Ελληνικό 29/9/2015
 
   Δημοτική Συνεργασία
Ελληνικού-Αργυρούπολης
     ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΡΤΖΙΔΗΣ

Προβλήθηκε 1737 φορές

Επεισοδιακή καταδίωξη στο Παλαιό Φάληρο: ''Καρφώθηκε'' με κλεμμένο αυτοκίνητο σε 4 παρκαρισμένα οχήματα και συνελήφθη

Έκλεψε το αυτοκίνητο στην Καλλιθέα και ο δρόμος την «έβγαλε» στο Παλαιό Φάληρο όπου προκάλεσε το τροχαίο - Παράτησε το αυτοκίνητο και τράπηκε με τα πόδια σε φυγή

Μαύρη μέρα στον Δήμο Αγίου Δημητρίου: Σκοτώθηκε σε τροχαίο 57χρονος υπάλληλος καθαριότητας ενώ πήγαινε στη δουλειά του

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 3:00 τα ξημερώματα. Ο άτυχος εργαζόμενος, Ηλίας Πιερράτος, κινούνταν με τη μοτοσικλέτα του επί της οδού Αττάλου.

Σοκ στην Καλλιθέα: Παρέσυραν τρανς γυναίκα με αυτοκίνητο και την περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό - Τέσσερις συλλήψεις

Στη σύλληψη τεσσάρων νεαρών προχώρησαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, για την άγρια, ρατσιστική επίθεση σε βάρος διεμφυλικής γυναίκας στην Καλλιθέα.

Χειροπέδες σε δύο νεαρούς διαρήκτες που πιάστηκαν στα πράσα σε μπαλκόνι διαμερίσματος, στο Ελληνικό

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν δύο νεαροί ημεδαποί ηλικίας 19 και 20 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω το βράδυ της Παρασκευής 15 Μαΐου στο Ελληνικό, την ώρα που επιχειρούσαν να διαρρήξουν διαμέρισμα.

Έντονη μυρωδιά αερίου στα νότια προάστια: Εκκενώθηκαν επιχειρήσεις και σχολεία - Οσμή και σε άλλες περιοχές

Δεν έχει βρεθεί η πηγή του προβλήματος σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία - Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού Σώματος και συνεργεία της ΔΕΣΦΑ ερευνούν τα αίτια