Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς

Διάφορα αλλά όχι αδιάφορα 14 Δεκεμβρίου 2013

Στο 4ο Συνέδριο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) - του οποίου οι εργασίες ξεκίνησαν χθες στη Μαδρίτη - θα απευθυνθεί, σήμερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Εξάλλου, η υποψηφιότητά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναμένεται να εγκριθεί και τυπικά από το σώμα του συνεδρίου την Κυριακή, οπότε και είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί το συνέδριο του ΚΕΑ.

Χθες, πάντως, ο πρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Πιερ Λοράν, αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σημειώνοντας ότι η υποψηφιότητα Τσίπρα «συνιστά απάντηση στον δημοσιονομικό αυταρχισμό, τη συρρίκνωση της Δημοκρατίας και την καταστροφική πολιτική της λιτότητας», όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τις τοποθετήσεις των συνέδρων επί της Προγραμματικής Πλατφόρμας και του Πολιτικού Ντοκουμέντου (Πολιτική Απόφαση), ενώ την Κυριακή θα διεξαχθούν οι ψηφοφορίες για τα ψηφίσματα, την Πολιτική Απόφαση του συνεδρίου και την Προγραμματική Πλατφόρμα.

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί, επίσης, η εκλογή του νέου προεδρείου του ΚΕΑ και θα συνεδριάσει το νέο εκτελεστικό γραφείο.

Προβλήθηκε 307 φορές
Ουρουγουάη: Πέθανε ο Χοσέ Μουχίκα, ο ''φτωχότερος πρόεδρος του κόσμου''

Πρόεδρος της Ουρουγουάης από το 2010 έως το 2015 ως επικεφαλής του αριστερού Frente Amplio, ο Μουχίκα γεννήθηκε σε μια ταπεινή οικογένεια και αφιέρωσε τα νιάτα του στην επίθεση κατά του κράτους, του οποίου αργότερα θα γινόταν ηγέτης.

ΠΟΕ-ΟΤΑ - 51ο συνέδριο: Τα επίσημα αποτελέσματα που δεν άλλαξαν τους συσχετισμούς

Με την ψηφοφορία και την εκλογή νέου Γενικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 9 Μαΐου 2025 οι εργασίες του 51ου Τακτικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.).

Ο καιρός την Τρίτη 13.05.2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.