ούτε ασπιρίνη δεν θα υπάρχει

Υγεία 15 Νοεμβρίου 2013

Κραυγή αγωνίας από την αγορά φαρμάκου:" μην κόβετε άλλο: ούτε ασπιρίνη δεν θα υπάρχει"!
Τελικά οι περικοπές στη χώρα μας δια χειρός τρόικας και κυβέρνησης δεν είναι αναίμακτες καθώς αργά και σταθερά διαπιστώνεται ακόμη και μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης. Τα πράγματα αναμένεται να χειροτερέψουν καθώς η η κυβέρνηση μετά από σχετικές πιέσεις της τρόικας θα μειώσει κι άλλο τη φαρμακευτική δαπάνη κατά σχεδόν 400 εκατ. Ευρω. Κραυγή αγωνίας από όλους τους παράγοντες των φαρμάκων

 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου



Το δράμα για τους Έλληνες ασθενείς φαίνεται πως μόλις τώρα αρχίζει καθώς το νέο έτος κόβονται κι άλλο τα χρήματα της δημόσιας δαπάνης για τα φάρμακα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα πρέπει να πληρώνουν περισσότερα από την τσέπη τους για να γιατρευτούν ενώ από την άλλη θα έχουν και τον κίνδυνο να μη βρούνε φάρμακα εξαιτίας της απόσυρσης σκευασμάτων απο την αγορά λόγω χρεών του ΕΟΠΥΥ άλλα και νέων κουρεμάτων.

Για πρώτη φορά όλοι οι παράγοντες του φαρμάκου, φαρμακοβιομηχανίες (ΣΦΕΕ και ΠΕΦ) , ασθενείς, φαρμακοποιοί (πανελλήνιος φαρμακευτικός σύλλογος) αλλά και γιατροί (πανελλήνιος ιατρικός σύλλογος) ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να κάνουν δραματική έκκληση στην κυβέρνηση και την τρόικα να μην κόψει περαιτέρω τη φαρμακευτική δαπάνη.

Άλλωστε τα σχέδια είναι ξεκάθαρα. Το 2013 η δαπάνη θα κλείσει στα 2,371 δις ενώ το 2014 η δαπάνη θα συρρικνωθεί στα 2 δις ευρώ. Γεγονός που σημαίνει ότι και οι ασθενείς θα επιβαρυνθούν άλλα και οι εταιρείες ειναι πιθανό να αποσύρουν τα φάρμακα τους.

Φαρμακοβιομηχανίες ,ασθενείς και γιατροί έκαναν έκκληση η δαπάνη να φθάσει έστω στα 2, 25 δις ώστε να μπορούν οι ασθενείς να έχουν τα βασικά τους φάρμακα.

" Κανείς Έλληνας δεν μπορεί να το δεχθεί. Όταν μάλιστα το προσδόκιμο επιβίωσης σταδιακά μειωμένα στη χώρα μας από τα 81 έτη που ήμασταν πέσαμε στα 78 έτη" επεσήμανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρησιακών Ελλάδος Κώστας Φρουζής.

"Θα είναι ντροπή να έχουμε την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μην μπορούμε να βρούμε φάρμακα" σημείωσε εμφατικά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας ( ΠΕΦ) Δημήτρης Δέμος.

 

πηγή: iatropedia.com

Προβλήθηκε 624 φορές

Σύγχρονες Οδοντιατρικές Θεραπείες σε Εξειδικευμένο Περιβάλλον

Η σύγχρονη οδοντιατρική βασίζεται στην έγκαιρη διάγνωση, την εξειδίκευση και τη χρήση τεχνολογίας που επιτρέπει ασφαλείς και προβλέψιμες θεραπείες. Ένα οργανωμένο οδοντιατρικό κέντρο καλύπτει όλο το φάσμα της σύγχρονης οδοντιατρικής

Πώς θα αποκτήσετε ξανά ξεκούραστο και νεανικό βλέμμα;

Η βλεφαροπλαστική αποτελεί την ιδανική λύση για να αντιμετωπίσει κανείς τη χαλάρωση του δέρματος που δημιουργεί πτυχές στο άνω βλέφαρο, εμποδίζοντας συχνά την όραση, την περίσσεια λίπους που προκαλεί πρήξιμο, τις «σακούλες» κάτω από τα μάτια και τα πτωτικά κάτω βλέφαρα που αποκαλύπτουν το λευκό κάτω από την ίριδα.

Τι είναι η μαστίτιδα και πώς αντιμετωπίζεται;

Η μαστίτιδα, γνωστή και ως φλεγμονή στο στήθος, αποτελεί μια επώδυνη κατάσταση που μπορεί να εμφανιστεί είτε κατά την περίοδο του θηλασμού είτε εκτός αυτής, προκαλώντας τοπικό πόνο, ερυθρότητα, οίδημα και θερμότητα στην περιοχή του στήθους, συχνά συνοδευόμενα από πυρετό, ρίγη και γενική καταβολή του οργανισμού.