Ούτε ?Καλλικράτης? ούτε ? Ικτίνος ? ?Εφιάλτης?

Εντός των τειχών 10 Ιουλίου 2013

Το διοικητικό έκτρωμα που, οι τότε άσπονδοι «εχθροί» και σημερινοί συγκυβερνήτες στο πλοίο που οδηγεί την Χώρα στο ολοκληρωτικό ξεπούλημα και την καταστροφή, είχε από την αρχή αποφασίσει την εκχώρηση των δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ιδιώτες.
Το άθλιο αυτό κατασκεύασμα, που εμείς καταγγέλλαμε ότι δίνει την χαριστική βολή στις κοινωνικές δομές των Δήμων, είναι δημιούργημα - εργαλείο αποποίησης ευθυνών για την κεντρική εξουσία και εύκολης δικαιολογίας για τους ? υπάκουους Δημάρχους να μετατραπούν σε μάνατζερ της δημοτικής περιουσίας. Πολλώ δε μάλλον όταν είναι άνθρωποι που έχουν συνεισφέρει στη γέννηση του τέρατος. Ο ίδιος ο κ. Βαλασόπουλος έχει πει πολλές φορές, για το πόσο περήφανος είναι, που ?έγραψε με τα χεράκια του τον Καλλικράτη?
Έρχεται σήμερα λοιπόν, η κυβέρνηση των υποταχτικών στην τρόικα, να επωφεληθεί από τις προβλέψεις του Καλλικράτη και να προχωρήσει στην σταδιακή αποδόμηση του «κοινωνικού ρόλου» των Δήμων, απολύοντας επί της ουσίας τους εργαζόμενους. Σήμερα είναι οι μόλις 24 σχολικοί φύλακες, , που καλύπτουν ένα ελάχιστο μέρος φύλαξης στα σχεδόν 50 σχολεία της πόλης μας κι οι άλλοι τόσοι δημοτικοί αστυνομικοί που ? παρά τις ενστάσεις μας για τον τρόπο που χρησιμοποιούνται ? δίνονται βορρά στο αδηφάγο τέρας του αέναου χρέους. Αύριο θα είναι οι εργαζόμενοι στα Νομικά Πρόσωπα, μεθαύριο στην καθαριότητα και στους κήπους και δεν θα έχει τελειωμό παρά μόνο όταν πια όλες οι υπηρεσίες θα έχουν περάσει στα χέρια των ιδιωτών (κοινωνικοί συνεταιρισμοί, Μ.Κ.Ο, εταιρείες καθαρισμού.. Security, κλπ)
Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε, πως έστω και τώρα πρέπει να αντιπαλέψουμε με σθένος αυτή την άθλια πολιτική, που με εργαλείο τον Καλλικράτη και εκτελεστικά όργανα τα κυβερνητικά νεοφιλελεύθερα (μπλε και πράσινα) τσιράκια των τοκογλύφων, εκτοξεύει την ανεργία, τις αυτοκτονίες, τον εκμαυλισμό και την καταρράκωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Καλούμε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, συγκαλέσει άμεσα έκτακτη Συνεδρίαση για να αποτυπωθεί καθαρά στους συμπολίτες μας, ποιός στηρίζει, ποια πολιτική

Υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο, κοινωνικό και αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των Δήμων,

ΟΧΙ στις καταργήσεις Υπηρεσιών ? ΟΧΙ στις απολύσεις

Το Γραφείο Τύπου

Προβλήθηκε 1449 φορές

Ηλιούπολη: Χωρίς καζανάκια(!) τα αποδυτήρια των εργατών πρασίνου μετά από ζημιά που προκάλεσαν διαρρήκτες

Μιλάμε για τα αποδυτήρια που στεγάζονται σε δυο λυόμενα μέσα στο οικόπεδο της Πλατείας Παλαιών Πατρών Γερμανού (ΙΚΑ) όπου για χρόνια στεγάζεται η υπηρεσία πρασίνου.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: ''ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ''

Κατά το στάδιο υλοποίησης, προέκυψε ένα απρόβλεπτο συστημικό τεχνικό πρόβλημα από την πλευρά της συνεργαζόμενης ασφαλιστικής εταιρείας, το οποίο καθυστέρησε την τελική έκδοση των ασφαλιστηρίων.

Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !!! ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΠΕΜΠΤΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 11.00 – 13.30 για την ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ της ΠΡΟΕΔΡΟΥ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ μας

Η δημοτική αρχή του Δήμου Ηλιούπολης θέλοντας να επιβάλλει “ΣΙΓΗ νεκροταφείου”, εκφοβισμό και τρομοκρατία παρέπεμψε την ΠΡΟΕΔΡΟ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ μας στο πειθαρχικό συμβούλιο με ποινή την στέρηση πάνω από 3 μισθούς …….