ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Στα πέριξ 27 Φεβρουαρίου 2014

 Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού, που παραβιάζει καταφανώς και από κάθε άποψη το δημόσιο συμφέρον, πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας 24 Φεβρουαρίου 2014 έξω από τα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ εκατοντάδες πολίτες απόδιάφορες περιοχές της Αττικής, διεκδικώντας τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου. 

 

Επιτροπή αποτελούμενη από τους Δημάρχους Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμουκαι Γλυφάδας και μέλη της "Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό",κατέθεσε υπόμνημα με τις θέσεις και τις προτάσεις τους στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, απαιτώντας την άμεση διακοπή τηςδιαδικασίας ιδιωτικοποίησης του χώρου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά. Στην συνέχεια, ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους πολίτες για τις προθέσεις του ΤΑΙΠΕΔ και επέδωσαν το υπόμνημα στα ΜΜΕ.

 

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Βαλαβάνη, Θ.Φωτίου, Β.Κατριβάνου, Χ.Καφαντάρη και Δ.Τσουκαλάς, oι υποψήφιοι περιφερειάρχες Αττικής  Ρ.Δούρου και Κ.Διάκος, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας Γ.Σακελλαρίδης, εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων, συλλογικοτήτων και των φορέων που εκδιώκονται από το Ελληνικό (ΕΛΚΕΘΕ, ΠΟΛΚΕΟΑ κτλ).

 

Από το δήμο μας εκτός από το δήμαρχο παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι, αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θ. Λιάπης και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γ.Ιωαννίδης.

 

το υπόμνημα

Προβλήθηκε 1321 φορές

Θανατηφόρο τροχαίο στη Λεωφόρο Ποσειδώνος: Νεκρή δημοτική υπάλληλος σε σύγκρουση απορριμματοφόρου με ταξί

Ο 23χρονος οδηγός ταξί φαίνεται ότι προσπάθησε να κάνει προσπέραση και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω στο απορριμματοφόρο, στο πίσω μέρος του οποίου βρισκόταν η άτυχη γυναίκα

Τροχαίο στην Ποσειδώνος: Είχαν συγκρουστεί με άλλη μηχανή πριν σκοτωθούν - Η σοκαριστική περιγραφή για την διπλή τραγωδία στην άσφαλτο

Ακόμη μία τραγωδία γράφτηκε στην άσφαλτο το βράδυ της Τρίτης (3/6/25) με δύο ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους, σε τροχαίο με μηχανή στη λεωφόρο Ποσειδώνος.