Περίπατος σε αρχαιολογικούς χώρους των Νοτίων Προαστίων

Στα πέριξ 12 Μαρτίου 2014

Το «Νότιον Σήμα» στο πλαίσιο των προσπαθειών του προκειμένου να φέρει σε επαφή τους πολίτες με τους αρχαιολογικούς χώρους των Νοτίων Προαστίων, αρχίζει να διοργανώνει περιπάτους γνωριμίας.

 

Το Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014, 11 το πρωί ξεκινά τον πρώτο περίπατο στα αρχαιολογικά μονοπάτια του αρχαίου αττικού δήμου «Ευώνυμον», που είχε αναπτυχθεί κατά μήκος της σημερινής λεωφόρου Βουλιαγμένης. Την ξενάγηση θα πραγματοποιήσει η αρχαιολόγος και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.  του σωματείου μας κ. Κων/να Καζά.

 

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τόπος συνάντησης ο χώρος όπισθεν του πρώην Σουπερ Μάρκετ ΑΤΛΑΝΤΙΚ επί της οδού Κουμουνδούρου και Δ. Γούναρη στο Άνω Καλαμάκι (στο ύψος της Λ. Βουλιαγμένης αρ. 516), όπου βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος «Κοντοπήγαδο» με κατάλοιπα Πρωτοελλαδικών και Μυκηναϊκών χρόνων.

 

 Θα κατηφορίσουμε στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ «Άλιμος», στην επιφάνεια του οποίου σώζεται τμήμα από εργαστηριακή εγκατάσταση Μυκηναϊκών χρόνων.

 

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το αρχαίο λατομείο και θα δούμε αντίγραφα ευρημάτων που κοσμούν προθήκες στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας Kosmocar.

 

Κατόπιν θα θαυμάσουμε το εξαιρετικά ενδιαφέρον αρχαίο με ορθογώνια ορχήστρα, θέατρο του Ευωνύμου, γνωστό και ως θέατρο των Τραχώνων.

 

Η ξενάγηση θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψή μας στα καταστήματα πρώην Sprider και Σκλαβενίτη, όπου διατηρείται ορατό τμήμα της αρχαίας αστικής οδού που συνέδεε το άστυ με το Σούνιο.

 

Καλούμε τους κατοίκους των Νοτίων Προαστίων να περπατήσουν μαζί μας  και να γνωρίσουμε κάποιες από τις αρχαιότητες που διατηρούνται ορατές στην περιοχή μας.

 

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ξενάγηση να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά μαζί μας και να μας δηλώσουν την συμμετοχή τους.

 

Μαριλένα Φατούρου     Τηλ. 6974231645

Χρήστος Αδαμόπουλος Τηλ. 6945873553

notion sima

Προβλήθηκε 714 φορές

''Eίμαστε από τη ΔΕΗ'' -  Συμμορία Ρομά έκλεβε ηλικιωμένους σε Άλιμο και Νέα Σμύρνη

Από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας προφασιζόμενα ότι είναι συντηρητές ασανσέρ ή υπάλληλοι της ΔΕΗ διέπρατταν κλοπές σε οικίες ηλικιωμένων σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας και ευρύτερα της Αττικής.

Άγιος Δημήτριος: Δύο συλλήψεις για διαρρήξεις σε σπίτια - Χρησιμοποιούσαν κλειδιά πασπαρτού και παραβίαζαν πόρτες

Πάνω στους διαρρήκτες βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, κλοπιμαία και άλλα τέσσερα κλειδιά πασπαρτού τα οποία χρησιμοποιούσαν για να ανοίγουν πόρτες ασφαλείας

Παγκράτι: Ιδιωτικό ασθενοφόρο έπεσε σε κολώνα φωτισμού - Τρεις τραυματίες

Το τροχαίο ατύχημα καταγράφτηκε, όταν ιδιωτικό ασθενοφόρο συγκρούστηκε αρχικά με ένα αυτοκίνητο και στη συνέχεια, χτύπησε πάνω σε κολώνα φωτισμού στο Παγκράτι και συγκεκριμένα στη Βασιλέως Κωνσταντίνου στο ρεύμα προς Χίλτον.