Πρόσκληση για ορισμό εκπροσώπων Φορέων και εκδήλωση συμμετοχής δημοτών στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ηλιούπολης.

Εντός των τειχών 17 Σεπτεμβρίου 2014

Σύμφωνα με το άρθρο 76 παρ. 1 του Ν. 3852/2010 στους δήμους με πληθυσμό μεγαλύτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) κατοίκους συγκροτείται, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) των μελών του, Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης ως όργανο με συμβουλευτικές αρμοδιότητες.  

Η διάρκεια της θητείας της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης δεν υπερβαίνει τα δυόμιση έτη.  

Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης αποτελείται από εκπροσώπους των φορέων της τοπικής κοινωνίας, όπως:

α) των τοπικών εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων και οργανώσεων

β) των επιστημονικών συλλόγων και φορέων

γ) των τοπικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών

δ) των εργαζομένων στο δήμο και τα νομικά του πρόσωπα

ε) των ενώσεων και συλλόγων γονέων

στ) των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και φορέων

ζ) των εθελοντικών οργανώσεων και κινήσεων πολιτών

η) άλλων οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών

θ) εκπρόσωποι των τοπικών συμβουλίων νέων και

ι) δημότες.

Ο συνολικός αριθμός των μελών της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου, μπορεί να είναι από είκοσι πέντε (25) έως πενήντα (50) μέλη. Σε ποσοστό ένα τρίτο (1/3) του συνολικού αριθμού των μελών εκπροσώπων φορέων ορίζονται επιπλέον μέλη, μετά από κλήρωση, δημότες εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους καθώς και όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης προεδρεύει ο Δήμαρχος ή ο Αντιδήμαρχος που ορίζει ο Δήμαρχος με απόφασή του. Στις συνεδριάσεις της επιτροπής καλούνται κατά περίπτωση και συμμετέχουν χωρίς δικαίωμα ψήφου και εκπρόσωποι αρμόδιων κρατικών αρχών, των τοπικών οργανώσεων πολιτικών κομμάτων, καθώς και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης:

α) Γνωμοδοτεί στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης του δήμου, το επιχειρησιακό πρόγραμμα και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου.

β) Γνωμοδοτεί για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος, που παραπέμπονται σε αυτή από το Δημοτικό Συμβούλιο ή τον Δήμαρχο.

γ) Εξετάζει τα τοπικά προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Δήμου και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών.

δ) Δύναται να διατυπώνει παρατηρήσεις επί του περιεχομένου των κανονιστικού χαρακτήρα αποφάσεων οι οποίες εκδίδονται σύμφωνα με το άρθρο 79 του Κ.Δ.Κ..

Σύμφωνα με τα παραπάνω, καλούνται:

1.    Όλοι οι Φορείς και Σύλλογοι του Δήμου Ηλιούπολης να ορίσουν εκπρόσωπό τους στη Δημοτική Επιτροπή Διαβαλούσης για την περίοδο 2014-2017    

2.    Όσοι δημότες και δημότισσες επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν ως μέλη να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους, έως την Παρασκευή 19/9/2014 και ώρα 12.00 το μεσημέρι στο τηλέφωνο 2109970125 ή στο email [email protected] (κα Γιαννακοπούλου Κατερίνα).

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης


Βασίλης Βαλασόπουλος

Προβλήθηκε 661 φορές

Χειροπέδες σε 49χρονο που ''ρήμαζε'' καταστήματα σε Άλιμο, Αργυρούπολη, Ηλιούπολη και Άγιο Δημήτριο

Ο δράστης συνελήφθη επ’ αυτοφώρω το απόγευμα της 10ης Ιουνίου 2026 στον Άγιο Δημήτριο, λίγο μετά την τελευταία του εισβολή σε κατάστημα της περιοχής, όπου άδειασε την ταμειακή μηχανή.

Γλυφάδα - Ηλιούπολη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκλεβε εξωτερικές μονάδες κλιματιστικών από σχολεία και καταστήματα

Τέλος στη δράση μιας καλά οργανωμένης εγκληματικής ομάδας που είχε γίνει ο «εφιάλτης» σχολείων και καταστημάτων στα νότια προάστια έβαλε η ΕΛ.ΑΣ.

Κυκλοφοριακό στην Αττική: Δύο μεγάλα έργα στο τραπέζι - Παράκαμψη Κηφισού και σήραγγα Ηλιούπολης με ορίζοντα το 2035

παρουσίασε την Τετάρτη σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, με τις παρεμβάσεις να βρίσκονται ακόμη σε επίπεδο προτάσεων και τον χρονικό ορίζοντα υλοποίησης να φτάνει –υπό προϋποθέσεις– έως το 2035.