Στο σφυρί, δημόσιες εκτάσεις, λιμάνια, μαρίνες

Αρθρογραφία 17 Απριλίου 2014

"Γη και ύδωρ" ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση σε ιδιώτες, παραχωρώντας τη δημόσια περιουσία μισοτιμής με την παράλληλη... διευκόλυνση των "αποκρατικοποιήσεων-δώρων" σε λιμάνια, μαρίνες κ.τ.λ.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τρία νομοσχέδια, τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, προς δημόσια διαβούλευση. Πρόκειται για παρεμβάσεις οι οποίες, όπως φαίνεται, έχουν ως στόχο να... εξυπηρετήσουν καταπατητές δημοσίων εκτάσεων, αλλά και να ευνοήσουν μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία έχουν ως στόχο να εκμεταλλευτούν τη δημόσια περιουσία, η οποία έτσι και αλλιώς δίνεται σε "τιμές ευκαιρίας", όπως τουλάχιστον έχει αποδείξει η κυβέρνηση δια των ιδιωτικοποιήσεων, τις οποίες έχει πραγματοποιήσει.

Είναι σαφές φυσικά ότι το υπουργείο Οικονομικών ψάχνει χρήματα, προκειμένου να καλύψει τις όποιες "τρύπες" προκύψουν το επόμενο διάστημα. Επίσης, στα εν λόγω περιλαμβάνεται η εξ αρχής οριοθέτηση του αιγιαλού της χώρας, την οποία θα πρέπει να "χαράξουν" οι Κτηματικές Υπηρεσίες σε συνεργασία με μια νέα επιτροπή, η οποία αναμένεται να θεσπιστεί.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην "ΑΥΓΗ" που κυκλοφορεί τη Μ. Παρασκευή

Προβλήθηκε 752 φορές

Τα πτερόεντα δώρα. Πρωτοχρονιάτικο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Ξένος του κόσμου και της σαρκός κατήλθε την παραμονήν από τα ύψη συστείλας τας πτερύγας, όπως τας κρύπτει θείος άγγελος. Έφερε δώρα από τα άνω βασίλεια, δια να φιλεύση τους κατοίκους της πρωτευούσης. Ήταν ο καλός άγγελος της πόλεως.

Η Σταχομαζώχτρα (Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης)

Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, που πρωτοδημοσιεύτηκε τα Χριστούγεννα του 1889 στην εφημερίδα «Εφημερίς». Είναι ίσως το δημοφιλέστερο διήγημα του Σκιαθίτη συγγραφέα, καθώς περιλαμβάνεται σταθερά από πολλών χρόνων στα σχολικά βιβλία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ζούμε σε εποχή θορύβου - μερικά καθαρά λόγια για τα εμβόλια στην παιδιατρική. (Αλέξης Βαβλάς, MD)

Φαντάσου ότι το ανοσοποιητικό του παιδιού σου είναι μια μικρή ομάδα ασφαλείας που περιπολεί αθόρυβα, μέρα-νύχτα. Τα εμβόλια είναι οι πρόβες της: ο τρόπος να γνωρίσει από πριν τους «κακούς» χωρίς να κινδυνεύσει.